آینده گروه شبه نظامی «واگنر» چه می شود؟

    کد خبر :1006739
آینده گروه نظامی واگنر

نشریه فارن‌پالیسی در گزارشی با عنوان آینده مبهم گروه واگنر نوشته است:

پس از شورش اخیر در خاک روسیه که گروه واگنر را در آستانه جنگ داخلی روسیه کشاند، سؤالات زیادی درباره آینده این گروه مطرح شده است. در این میان، جایگاه پوتین – پس از منتشر شدن گزارش‌هایی که نشان می‌دهد یکی از فرماندهان ارشد روسیه از این شورش واگنر قبل از وقوع آن آگاهی داشته است – لرزان‌تر و ناپایدارتر از همیشه به نظر می‌رسد.

پس از قیام ناموفق گروه خصوصی شبه‌نظامی واگنر در روسیه و اخراج یوگنی پریگوژین، رهبر ارشد این سازمان غیرقانونی به کشور بلاروس، در حال حاضر گروه واگنر با آینده نامعلوم و مبهمی روبرو است اما یک نکته بیش از کذشته واضح و روشن است و آن از دیدگاه جهانیان این است که سیطره ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور قدرتمند روسیه، ناپایدارتر شده است.

به نوشته شفقنا؛ به گفته مقامات آمریکایی یکی از فرماندهان نظامی ارشد روسیه پیش از شورش پریگوژین علیه پوتین از این موضوع آگاه بوده است. گفته می‌شود ژنرال سرگئی سوروویکین فرمانده ارشد سابق روسیه در اوکراین هفته گذشته به پریگوژین در طراحی محاصره روستوف-آن-دون و سپس حرکت به سمت مسکو کمک کرده است. سوروویکین که در ژانویه گذشته از سمت خود در فرماندهی عملیات نظامی روسیه در اوکراین برکنار شده بود، هم‌چنان نفوذ خود را بر عملیات جنگی روسیه حفظ کرده بود. با این حال دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین این اتهامات را رد کرد و گفت که ارتش روسیه هم‌چنان متحد و قوی است.

اگر سوروویکین یا هر کدام از فرماندهان نظامی روسیه به پریگوژین کمک کرده باشد، در آن صورت می‌توان گفت که پوتین در صفوف خود با شکافی به مراتب بزرگ‌تر از آن‌چه قبلاً تصور می‌شد مواجه است- و این امر به‌ویژه پس از آن که پریگوژین خواستار استعفای سرگئی شویگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس ستاد کل ارتش روسیه شد، تشدید شده است. از این نظر، قدرت و تسلط پوتین بر قدرت می‌تواند مورد تهدید قرار گیرد.

با وجود نگرانی‌های فزاینده در مورد احتمال بروز درگیری‌های داخلی سیاسی، کرملین بعد از ورود پریگوژین به بلاروس- که در آن جا در تبعید خواهد ماند- از اتهامات جنایی که علیه او به‌خاطر «شورش مسلحانه» صادر شده بود، صرف‌نظر کرد. به گفته الکساندر لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس؛ پوتین قصد اعدام پریگوژین را داشت، ولی در جریان مذاکراتی که با لوکاشنکو داشت، در نهایت رهبر روسیه متقاعد شد که «یک صلح بد بهتر از هر جنگی است»- و تصمیم گرفت این کار را انجام ندهد.

هم‌زمان؛ تنبیهات واگنر منحصر به روسیه نیست و این گروه با تبعات زیادی- فراتر از روسیه- مواجه خواهد شد. چند روز پیش، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده چهار شرکت و یک فرد مرتبط با فعالیت‌های این سازمان در آفریقا را تحریم کرد. این چهار شرکت همگی در تامین مالی گروه واگنر از طریق استخراج و تجارت غیرقانونی طلا و الماس فعالیت می‌کردند، آندری نیکولایویچ ایوانف نیز که به عنوان تسهیل‌کننده امور واگنر در مالی شناخته می‌شد، تحریم شد.

این تحریم‌ها نشان می‌دهند که واشنگتن چگونه به دنبال فلج کردن عملیات بین‌المللی گروه واگنر- فراتر از حوزه جنگ اوکراین- است. در واقع حتی در شرایطی که مسکو ممکن است عملیات واگنر را در نزدیکی خانه متوقف کند، باز هم آمریکا نمی‌خواهد نگاه خود را از روی این گروه بردارد».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید