آمادهایم همه گروگانهایی را که در آمریکا داریم، در قالب یک پکیج مبادله کنیم
![آمادهایم همه گروگانهایی را که در آمریکا داریم، در قالب یک پکیج مبادله کنیم](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2019/12/آمادهایم-همه-گروگانهایی-را-که-در-آمریکا-داریم،-در-قالب-یک-پکیج-مبادله-کنیم.jpg)
موسوی گفت: بعد از آزادی زندانی ایرانی در آمریکا، ظریف پیشنهاد مبادله گروگانها درقالب یک پکیج را مطرح کرد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری در تبریز، گفت: اولین کنفرانس مطبوعاتی خارج از تهران را در تبریز برگزار میکنم و این افتخاری است که در شهر اولینها، اولین نشست خارج از پایتخت را داشته باشم.
موسوی با اشاره به آزادی زندانی ایرانی در آمریکا گفت: پس از این اتفاق آقای ظریف پیشنهاد نقل و انتقال به صورت پکیجی را در توئیت خود داد که در حال حاضر آماده ایم تا همه گروگانهایی که در آمریکا داریم را در قالب یک پکیج مبادله کنیم.
او با بیان اینکه آمریکا همیشه ترفند فشار دارد، اما این ما هستیم که باید مصونسازی در مقابل فشارها را داشته باشیم، یادآور شد: روند وزارت امورخارجه در این موضوع بر همین مبنا است تا در مقابل فشارها ایستادگی کند که در این رابطه به برخی کشورها نیز اعلام کردیم تا استقلال خود را حفظ کرده و درگیر فشار و موضوعات بیهوده نشوند.
به گزارش جوان،سخنگوی وزارت امورخارجه با تاکید بر اینکه جمهوری آذربایجان یک کشور مهم در معادلات منطقهای بوده و از جمله کشورهای دوست محسوب می شود، افزود: یکی از راههای گسترش ارتباطات، کاهش موانع در سفر اتباع به دو کشور است که سعی کردیم ما از طرف خودمان این حسننیت نشان را دهیم، در این رابطه جمهوری نخجوان نیز لزوم ارائه روادید برای سفر به کشورش را لغو کرد و این مذاکرات تا زمان تحقق در سایر کشورهای همسایه ادامه دارد.
موسوی گفت: در برجام صرف موضوع هستهای مطرح شده است و قطعنامه ۲۲۳۱ به هیچ وجه ایران را از انجام هر گونه آزمایش موشکی منع نکرده است.
توسعه روابط با کشورهای همسایه جزو اولویتهای وزارت امور خارجه است
او با اشاره بر اینکه ما ۱۵ کشور همسایه داریم که همه آنها برای ایران اهمیت زیادی دارد،گفت: برخی همسایگان در اثر توهمات و مشکلات دوری و نزدیکی میکند، ولی برخی کشورها در ایران جایگاه ویژهای دارد.
موسوی متذکر شد: استانهای مرزی و آذربایجانها و کردستان ما به طور ویژه نقش محوری در گسترش در حوزه اقتصادی دارند.
سفر رئیس جمهور به ژاپن سفر مهم و ثمربخشی است
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: هر گونه سفر خارجی که طراحی میشود، امیدواریم ثمربخش باشد، زیرا اگر احساس کنیم سفری ثمر ندارد قطعا آن سفر طراحی نخواهد شد.
او با بیان اینکه ژاپن از کشورهای مهم در آسیا است و سفر رئیس جمهور به این کشور نیز مهم و ثمربخشی است، گفت: مراودات زیادی با کشور ژاپن داشتیم که در حال حاضر به خاطر فشارها دست از خرید برداشته است، البته این حرکت آنها برای ما قابل قبول نیست.
از اقدامات دولت ژاپن حمایت میکنیم
موسوی با بیان اینکه ژاپن به عنوان کشور دوستی است که با حسن نیت پیشنهاد میدهد تا منافع همه در منطقه تضمین شود که البته اقداماتی شروع شده و ما از آن استقبال میکنیم، ادامه داد: این کشور پیشنهاداتی برای کاهش تنش ارائه کرده که امیدواریم در سفر ریاست جمهوری اقدامات خوبی صورت گیرد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
تبریز قطب مراودات با کشورهای همسایه
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه تبریز از یک موقعیت استراتژیک برخوردار است و میتواند به عنوان قطب در مراودات با کشورهای همسایه نقشآفرینی کند،گفت: دستور کارهای متعددی برای این استانها در نظر گرفته شده که گسترش صادرات و واردات جزو برنامههای اصلی ما با کشورهای همسایه است و در این زمینه مکانیزم دو جانبه با کشورهای منطقه اتخاذ کردهایم که در حال انجام است.
از دولت جدید انگلستان انتظار داریم به تعهداتش در برجام پایبند باشد
او در رابطه با انتخابات اخیر در کشور انگلستان گفت: ما در مسائل داخلی کشورها مداخلهای نداریم، زیرا آنها با توجه به اتفاقات رخ داده تصمیم گرفتند انتخابات صورت گیرد و در نهایت حزب محافظه کار پیروز شد که امیدواریم صرفا به حداقل تعهدات خود در قبال با ایران عمل کنند.
موسوی ادامه داد: بعد از اینکه ترامپ سر کار آمد از بسیاری از معاهدات خارج شد و به گونهای رفتار کرد که گویا انقلابی رخ داده که برای ما هم همین مورد در خصوص انگلستان صادر است، ولی تعهد آنها اگر پابرچا خواهد باشد کافی است.
او ابراز کرد: امیدواریم دولت انگلیس با توجه به شرایطی که دارد همراه با اتحادیه اروپا و فرانسه، آلمان، روسیه و چین بر تعهدات خود پایبند بماند و اقدامات عملی برای بازگشت به برجام انجام دهد.
منتظر گزارش نهایی عراق درباره حمله اشرار به کنسولگری ایران در نجف هستیم
او در خصوص اقدامات اشرار در نجف اشرف به سرکنسولگری جمهوری اسلامی گفت: ما اعتراض خود را به دولت عراق اعلام کردیم و همان موقع اعتراض کردیم که دولت عراق موظف است به عنوان کشور پذیرنده هیاتهای دیپلماتیک، حفاظت و امنیت اماکن دیپلماتیک و دیپلماتها را فراهم کند، که به دلایل مختلفی ظاهرا نتوانستند انجام دهند.
ما پیگیریهای حقوقی را انجام دادیم و امیدواریم دولت عراق نسبت به جبران این امر اقدام کند و مسببان آن را مجازات کند، هنوز منتظر دریافت گزارش نهایی و رسمی دولت عراق هستیم.
جمهوری اسلامی ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز کرد: جمهوری اسلامی ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد و افرادی که به جرایم مختلف در جمهوری اسلامی ایران دستگیر میشوند به ویژه در جرایم امنیتی چه داخل ایران و چه ایرانی مقیم خارج باشند را ایرانی محسوب کرده و هرگونه دخالت کشورهایی از قبیل فرانسه که آنها را اتباع خود میدانند را نمیپذیریم، زیرا آنها طبق قانون اتباع ایرانی بوده و به صورت قانونی محاکمه و مجازات خواهند شد.
او اضافه کرد: اگر به جرایم این افراد رسیدگی شده است و برخی تخریبها را انجام دادهاند باید تصمیمات نهایی را نهادهای قضائی بگیرد و بنده الآن آمار دقیقی از تعداد زندانیان در ایران و یا آنها (فرانسه) دستگیر کردهاند را ندارم، ولی در هر صورت اگر زمینه عفو و تخفیف برای هر زندانی در داخل و خارج از کشور باشد، طبق قوانین انجام خواهد شد.
او در پاسخ به سوالی در رابطه با وزن سیاسی تبریز و اینکه چرا تبریز را به عنوان شهر میزبان انتخاب نمیکنید، گفت: انجام سفرهای خارجی در سطح سران پروسه طولانی دارد و زمانبر است و گاهی میبینید رئیسجمهور برای رفتن به یک کشور از ماهها قبل تدارک دیده میشود و حال آنکه چند رئیس جمهور به یک کشور برود باید اقدامات و تدارک بیشتر شود.
او تصریح کرد: همه استانهای کشور ظرفیت بالایی دارند و استحقاق دارند تا جایگاه ویژه در مراودات خارجی باشند و البته تبریز و آذربایجانها نقش تاریخی و محوری داشته و ایران مدیون آنهاست و طبیعی است که باید جایگاه ویژه داشته باشد.
وزارت امور خارجه پیگیر آلودگی رودخانه ارس است
موسوی با تاکید بر اینکه رودخانههای مرزی میان ما و همسایهها یکی از موضوعات حساس است، گفت: ارس به عنوان رودخانهای که هر سه کشور ایران و آذربایجان و ارمنستان در آن سهیم هستند، مهم بوده و موضوع زیست محیطی آن در اولویت است، به طوری که پیگیریهای بسیار زیاد صورت گرفته و نشستهای فنی و کارشناسی در سطوح بالا هم برگزار شده و ادامه دارد، وزارت امورخارجه به عنوان متولی اصلی، پیگیر موضوع بوده و به جاهای بسیار خوب رسیده است.
تحریمهای آمریکا مصداق بارز جنایت علیه بشریت و تروریسم اقتصادی است
موسوی با تاکید بر اینکه آمریکاییها همیشه ادعا داشتند که مسائل انسانی جزو تحریم نیست، ولی عملاً همیشه راه اقلام دارویی و غذایی به ایران را بستند و همیشه ادعاهایشان روی کاغذ بوده است، افزود: وقتی شرکتی در ایران اقدام به تهیه اقلام غذایی و دارویی میکرد عملا با مشکلات نقل و انتقال بانکی روبهرو میشد و اخیرا هم بانک مرکزی ما را با تحریم روبهرو کردند تا بانک مرکزی هم نتواند اقدام به پرداخت برای هزینههای دارویی و غذایی کند، از اینرو اینها از دید جمهوری اسلامی ایران تروریسم اقتصادی بوده و جنایت علیه بشریت میکنند، زیرا تمام قوانین حقوق بشر و بینالملل را زیر سوال بردند که این هم از دولت آمریکا بعید نیست که در پسِ شعارهای حمایتی که از مردم میزنند چنین جنایتی را بکنند.
موسوی ادامه داد: آمریکایی که در آشوبهای اخیر سنگ مردم را به سینه میزدند، با این اقدامات علیه مردم ما جنایت کردند.
سخنگوی وزارت امورخارجه خاطرنشان کرد: پیوستن جمهوری اسلامی ایران به بخش اقتصادی اوراسیا یک گام بزرگ و مهم در این برهه است.
فرافکنی و اتهامزنی کاری ندارد
موسوی در رابطه به سوالی مبنی بر اینکه رئیس جمهور آمریکا مدعی است که ایران مسئول حملات اخیر در کشورهای منطقه است، خاطرنشان کرد: بیجا کرده است که این ادعاها را میکند.
او ادامه کرد: فرافکنی و اتهامزنی کاری ندارد و اگر اظهارات دبیرکل سازمان ملل را دنبال کرده باشید به صراحت گفته است که جمهوری اسلامی هیچ نقشی در حمله به آرامکو نداشته است، در حالی که آمریکا در اولین ساعات این حمله، انگشت اتهام را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفت.
توافقات اولیه با عربستان درباره حج عمره
سخنگوی وزارت امورخارجه بیان کرد: با توجه به روابط زیارتی که ما با عربستان داریم باید گفت که موضوع حج یکی از مسائل مهم بوده و در دستور کار هر دو کشور قرار گرفته است.
او اضافه کرد: در حال حاضر موضوع حج تمتع حل شده است و موضوع حج عمره نیز با رایزنیهای انجام گرفته در دستور کار است و در مرحله اول به توافقات اولیه خوبی رسیدهایم.
موسوی در رابطه با وضعیت عراق توضیح داد: چند اطلاعیه مسافرتی و توصیه مسافرتی از سوی وزارت امور خارجه ایران صادر شده که در آن اعلام میشود با توجه به شرایط فعلی حاکم در عراق تا حدی که امکان دارد، سفر خود را با احتیاط به تعویق بیاندازد و بنده اطلاعیه جدیدی که خلاف اطلاعیه قبلی باشد را ندیدهام و هنوز صادر نشده است.