آلودگی هوا استخوان های بدن را شکننده می کند
تحقیقی جدید نشاندهنده ارتباط میان آلودگی هوا و شکننده تر شدن استخوان های بدن انسان است.
طبق تحقیقی جدید زندگی در شهرهای آلوده سبب ضعف استخوان ها می شود و در نتیجه آنها زودتر می شکنند.
تحقیقی از ۳۷۰۰ شرکت کننده در هند که ذرات سمی هوابرد بیشتری استنشاق کرده اند، نشان داد تراکم استخوان در ستون فقرات و لگن آن کمتر بوده است.
به گفته محققان اسپانیایی، هنگام تنفس ذرات ریز آلاینده وارد خون می شوند و در نتیجه فرایند پیری تسریع می شود. به این ترتیب استخوان ها را نیز تضعیف می کنند.
مطالعات پیشین نیز آلودگی هوا را با سطح اندک هورمون پاراتیروئید مرتبط کرده است. این هورمون تولید کلسیم در بدن را تنظیم می کند و در صورت اختلال در ترشح آن استخوان ها شکننده می شوند.
در شهرهای مملو از دود و مه خطر حمله قلبی، بیماری قلبی، ابتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم و حتی فراموشی بیشتر است. اما تاکنون مطالعات کمی به تاثیر آلودگی هوا بر سلامت استخوان پرداخته است.
در پژوهش جدید محققان انستیتو «گلوبال هلث» بارسلونا (در اسپانیا) وضعیت ۳۷۰۰ شرکت کننده بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ را بررسی کردند. شرکت کنندگان در این تحقیق در ۲۸ دهکده خارج از شهر حیدر آباد در جنوب هند زندگی می کردند. محققان ذرات ریزPM۲.۵ و کربن سیاره را در هوای هر دهکده اندازه گرفتند.
ذرات PM۲.۵ یکی از ریزترین آلاینده ها است و از سوی دیگر کربن سیاه نیز یک ماده سمی بزرگتر است. هر دو آنها در نتیجه سوخت نفت و بنزین به وجود می آیند.
تحقیقات نشان داد قرار گرفتن در معرض هوای آلوده با کاهش توده استخوان مرتبط است. اوتاویو رانزانی مولف ارشد این پژوهش می گوید: تنفس ذرات آلاینده سبب می شود از حجم توده استخوان کاسته شود.
نتایج این پژوهش در ژورنال Jama Network Open منتشر شده است.