جدیدترین اخبار
30 آذر 1398 ساعت 09:12 پزشکی و سلامت کد خبر :664316
برای چاپ کلیک کنید
به بهانه دورهمی شب یلدا؛

مراقب آجیل خوری در طولانی ترین شب سال باشید

مراقب آجیل خوری در طولانی ترین شب سال باشید

خوردن آجیل در طولانی ترین شب سال، یکی از ویژگی‌‌‌های دورهمی‌ایرانی‌ها در شب یلدا است. اما، فراموش نکنیم که از سلامت تنقلات مطمئن شویم.

 

خرید آجیل و تنقلات فله و باز علاوه بر آنکه قابل ردیابی نیست، می‌تواند شامل آلودگی‌‌‌های شیمیایی و میکروبی باشد. درج پروانه بهداشتی بر روی آجیل بسته‌ بندی شده به این معنی است که خاطر خریدار باید بابت این فاکتورها آسوده‌ باشد. چرا که مواد اولیه وارد شده به کارخانجات از طریق کارشناسان نظارتی قابل کنترل و ردیابی است و همچنین با توجه به الزام انجام انواع آزمایشات بر روی هر محصول میزان سموم و انواع آلودگی و تقلبات قابل تشخیص است.

 

از خرید پسته‌هایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ‌شده دارند، خودداری کنید، دور تخمه‌های پررنگ را هم خط بکشید که جز رنگ مصنوعی چیزی عایدتان نمی‌شود. رنگ‌هایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و غیره استفاده می‌شود، عمدتاً غیرمجاز است و گاهی حساسیت‌های شدیدی را در مصرف کننده ایجاد می‌کند. در تولید و تهیه آجیل‌های بسته‌بندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچ‌ گونه رنگی استفاده نمی‌شود و در صورت لزوم هم از رنگ‌های طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده می‌کنند.

 

در هنگام خرید محصولات فله به تازگی آن توجه داشته باشید، آجیل تازه نباید هیچ‌گونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد، به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانه‌های آجیل کهنه است. مصرف آجیل‌‌‌های کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسمومیت و به مقدار زیاد سبب بروز سرطان می‌شود.

 

مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپک‌ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می‌شود. بنابراین، از مصرف آنها باید جداً خودداری کنید. مغز گردوی کهنه دارای طعم نامطبوع و صابون مانندی خواهد بود که مصرف آن عوارض مختلفی به بار می‌آورد.

 

سعی در خرید تازه ترین مواد غذایی داشته باشید. ایده آل ترین روش ممکن، خرید محصولاتی است که در داخل کشور تهیه می‌شوند و زمان چندانی برای انتقال و توزیع آن‌ها سپری نمی‌گردد. این امر به ویژه در خصوص آجیل‌ها بسیار حایز اهمیت است.

 

دانه‌ها و آجیل‌ها را برای مدت زمان طولانی نگهداری نکنید. سعی کنید آنها را به طور ایده آل در عرض یک تا دو ماه مصرف کنید.

 

برای جلوگیری از رشد کپک‌ها و قارچ‌ها در دانه ها، ذرت و آجیل آنها را در مکان‌‌‌های خشک و سرد ذخیره کنید.

روی خط خبر

  • فرمان پوتین در تعطیلی یک هفته‌ای روسیه
  • جاماندگان سهام عدالت تا ۲ هفته آینده تعیین و تکلیف می‌شوند
  • انگلیس به اوکراین سلاح می‌فروشد
  • ریزش در محور هراز/ احتمال ریزش و سقوط سنگ در محورها وجود دارد
  • ارزش سهام عدالت در هفته آخر مهر ماه هم کاهشی بود
  • رئیسی: دنبال کلنگ زدن طرح‌ها و پروژه‌های جدید نیستیم
  • افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه ؛ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
  • طوفان حاره‌ای در سیستان و بلوچستان ۴۰۵ میلیارد تومان خسارت بر جا گذاشت
  • محسن هاشمی‌رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران شد
  • دستگیری اعضای شبکه 15 نفره موساد در ترکیه
  • قیمت خودرو در بازار آزاد؛ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
  • ربات هنرمند در مصر بازداشت شد
  • ۲ کودک در آتش‌سوزی سوسنگرد جان باختند
  • رانندگان ایرانی بازداشت شده در آذربایجان آزاد شدند
  • آژانس به اعمال فشار بر ایران ادامه دهد
  • “طبیعت” بالاخره خاموش شد
  • واکسیناسیون کرونا در ایران و جهان تا ۲۹ مهر/اینفوگرافیک
  • «قهرمان» نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار شد
  • گنجینه شعبه بانک مرکزی عراق کشف شد!/فیلم
  • نرخ رسمی‌یورو و ۲۵ ارز دیگر افزایش یافت؛ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
  • درخواست از مجلس برای بررسی لایحه دائمی‌شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • آموزش و پرورش: وعده برچیدن همه مدارس کانکسی و کپری
  • رئیس سیا: هنوز امکان بازگشت به برجام وجود دارد
  • جهانپور: به واکسن‌سازان ایرانی وعده پیش‌خرید داده شده بود
  • توضیح وزارت بهداشت درباره فاصله تزریق واکسن‌های کرونا و آنفلوآنزا
  • هشدار پلیس درباره بلوکه شدن سرمایه کاربران رمز ارز در صرافی‌های خارجی
  • پاسخ به پرسش‌های پرتکرار و راهنمای نام‌نویسی در مسکن ملی
  • سوال جمهوری اسلامی‌از دولت رئیسی
  • واکنش کیهان به تصویب طرح صیانت از فضای مجازی
  • ورود محموله جدید ۶ میلیون دوزی واکسن کرونا به ایران
  • 11 مهر