جدیدترین اخبار
16 مهر 1400 ساعت 10:31 پزشکی و سلامت کد خبر :851267
برای چاپ کلیک کنید

خرما؛ منبع باکتری‌ های پروبیوتیک

خرما؛ منبع باکتری‌ های پروبیوتیک

پژوهشگران با انجام یک مطالعه بر روی سه نوع خرمای مضافتی، پیارم و زاهدی، عنوان کردند که خرما می‌تواند منبعی برای باکتری‌های پروبیوتیک باشد.

پروبیوتیک‌ها؛ میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، باعث سلامتی می‌شوند. تاثیر مفید باکتری‌های پروبیوتیک بر سلامت انسان و حیوان به نحو گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مختلف تایید شده است.

پروبیوتیک‌ها را می‌توان از منابع مختلفی مانند لبنیات و میوه‌ها استخراج کرد. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که خرما می‌تواند یکی از موادغذایی مهم برای دستیابی باکتری‌های پروبیوتیک «باسیلوس» و «اسیدلاکتیک» باشد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، امکان استخراج باکتری‌های پروبیوتیک اسید لاکتیک و باسیلوس را از عصاره آبی سه نوع خرمای «مضافتی»، «پیارم» و «زاهدی» بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، ابتدا در آزمایشگاه عصاره آبی خرما، استخراج شد و سپس برای جداسازی باکتری‌ها، عصاره‌های استخراج‌شده، به محیط‌های کشت، انتقال داده شدند. پس از پنج روز کشت، مشاهده شد که کلونی‌ها یا مجموعه‌های باکتریایی در محیط کشت، شکل گرفتند. با انجام بررسی‌های میکروسکوپی، کلونی‌هایی که از نظر ظاهری مشابه باکتری‌های مورد نظر بودند، جداسازی شدند و مورد بررسی‌های دقیق‌تر بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند.

مشاهدات این آزمایشات نشان داد که باکتری‌های جدا شده از عصاره خرمای مضافتی متعلق به خانواده «لوکونوستوک مزانتروئیدس»، باکتری‌های جدا شده از خرمای پیارم متعلق به خانواده «باسیلوس سوبتلیس» و باکتری‌های جداشده از خرمای زاهدی متعلق به خانواده «ﭘﺪﯾﻮﮐﻮﮐﻮس ﭘﺎرواﻟﻮس» بودند. ارزیابی‌های انجام شده حاکی از این بود که هر سه نوع باکتری ویژگی‌های پروبیوتیک داشتند.

پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج به دست آمده می‌گویند: بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که خرما در مجموعه غذاهای پروبیوتیک قرار دارد و می‌توان عصاره آبی خرما را برای غنی‌سازی و تهیه موادغذایی پروبیوتیک به کار برد.

به گفته این محققان؛ با توجه به ویژگی‌های باکتری‌های پروبیوتیک، می‌توان عصاره آبی خرما و یا گوشت خرما را برای جلوگیری از بیماری‌ها توصیه کرد.

در انجام این تحقیق مینا سیف‌زاده و محمد ربانی؛ پژوهشگران گروه زیست‌شناسی دانشگاه اصفهان و علی اصغر خانی‌پور از پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی بندرانزلی با یکدیگر مشارکت داشتند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های این مطالعه تابستان سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک عصاره آبی خرماهای مضافتی، پیارم و زاهدی» در نشریه پژوهش‌های سلولی و مولکولی (زیست‌شناسی ایران) منتشر شده است.

روی خط خبر

  • اسرائیل از آمریکا خواست مذاکرات هسته‌ای با ایران فوراً پایان یابد
  • برنامه‌ریزی حج ۱۴۰۱ آغاز شد
  • سقوط بورس ژاپن به دلیل ترس از اُمیکرون
  • دستور رئیس جمهور برای تامین داروی بیماران اس.ام.ای
  • برکناری رستم قاسمی تکذیب شد
  • وضعیت قرمز ۲۸ ایستگاه کیفیت هوای تهران
  • هشدار صریح سردار قاآنی به آمریکا
  • باقری: ایران متن پیشنهادی خود را در وین تحویل داد
  • عقب‌نشینی رمزارزها در بازار
  • قیمت طلا امروز پنجشنبه در بازارهای جهانی
  • انواع فریم ورک‌ های پایتون که باید بشناسید
  • سقوط لیر ترکیه / وزیر اقتصاد استعفا کرد
  • بهترین مرکز آموزش تعمیرات موبایل
  • برنامه جدید امارات و ترکیه: تجارت از مسیر زمینی ایران
  • بارش برف و باران در کشور/کاهش غلظت آلاینده‌ها
  • طالبان: دستور لازم برای عدم تکرار حادثه مرزی ایران و افغانستان صادر شد
  • ۱۱ اقدام مهم ضدکرونایی برای حفظ سلامت دانش‌آموزان در مدارس
  • هشدار بنزینی وزیر نفت
  • شیوع بیماری نیوکاسل در کشور
  • سازمان ملل اجازه حضور نماینده دو حکومت نظامی را نداد
  • آمریکا در حال گدایی مذاکره از ایران
  • تازه ترین اظهارات گروسی درباره ایران
  • ماجرای پلن B آمریکایی‌ها و مخالفت تند روسیه در مذاکرات وین
  • قالیباف: حمایت بی‌چون و چرا از خودروسازان اشتباه محض است
  • قیمت سبد نفتی اوپک به زیر ۷۲ دلار رفت
  • سابقه سکونت برای متقاضیان نهضت ملی مسکن کاهش یافت
  • جدیدترین قیمت ۸۳ کالای اساسی اعلام شد / جدول
  • وضعیت سبد سهام عدالت در ۱۰ آذر ماه
  • ثبت نخستین مورد ابتلا به سویه جهش‌یافته «اومیکرون» در عربستان سعودی
  • مسکو «نقشه ب» آمریکا در مقابل ایران را محکوم کرد