جزئیات جدید تخلف بیمارستان ولیعصر تبریز؛ تزریق آب مقطر بهجای داروی شیمیدرمانی و فروش دارو در بازار آزاد
رئیس پلیس آگاهی آذربایجانشرقی جزئیات جدیدی از تخلف کادر شیمیدرمانی بیمارستان ولیعصر تبریز را منتشر کرد. این تخلف شامل تزریق آب مقطر بهجای داروی شیمیدرمانی به بیماران و فروش داروهای سرقتشده در بازار آزاد بود. این اقدام نادرست موجب نگرانیهای جدی درباره سلامت بیماران مبتلا به سرطان شد. تحقیقات قضائی و انتظامی همچنان ادامه دارد و پروندههای قضائی مرتبط با این موضوع به مراجع قضائی ارسال شده است.
اخیراً خبری عجیب درباره تخلف کادر شیمیدرمانی بیمارستان بینالمللی ولیعصر تبریز منتشر شد که موجب نگرانیهای جدی در میان بیماران مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها گردید. بر اساس این گزارش، تعدادی از اعضای کادر شیمیدرمانی بیمارستان، بهجای داروی شیمیدرمانی اصلی، آب مقطر به بیماران تزریق کرده و داروهای سرقتی را در بازار آزاد به فروش میرساندند. این تخلف که به شدت از سوی جامعه پزشکی و عمومی مورد توجه قرار گرفت، بهسرعت وارد مرحله بررسیهای قضائی و انتظامی شد.
بازتاب– سرهنگ محمدتقی سلطانی، رئیس پلیس آگاهی آذربایجانشرقی، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که این پرونده پس از گزارش سرقت داروهای بیماران خاص در بیمارستان ولیعصر تبریز به پلیس آگاهی ارجاع شد. وی توضیح داد: “پس از اعلام وقوع این سرقتها، کارآگاهان پلیس آگاهی بهسرعت وارد عمل شدند و بررسیهای میدانی را آغاز کردند. با همکاری دستگاه قضائی، نخست یکی از کمک بهیاران بیمارستان بهعنوان مظنون دستگیر شد و در ادامه، این فرد به همراه سه نفر دیگر از همدستان خود در این تخلف بهطور رسمی اعتراف کرد.”
رئیس پلیس آگاهی استان ادامه داد که این افراد پس از سرقت داروها، آنها را به بازار آزاد تهران منتقل کرده و در آنجا به فروش میرساندند. به گفته سلطانی، داروهایی که بهجای داروی شیمیدرمانی اصلی تزریق میشد، ممکن است برای سلامت بیماران خطرناک باشند و این احتمال وجود دارد که برخی از بیماران مبتلا به سرطان بهدلیل مصرف داروهای تقلبی جان خود را از دست داده باشند.
“با توجه به حساسیت موضوع و خطرات جدی برای سلامت بیماران، تعدادی از پروندههای قضائی تشکیل شده است. در حال حاضر ۲۰ فقره پرونده قضائی با دعوت از اولیای دم متوفیان تشکیل و به مراجع قضائی ارسال شده است تا ابعاد این تخلف مورد بررسی دقیقتر قرار گیرد.” رئیس پلیس آگاهی استان تأکید کرد که این تخلفات میتواند عواقب جبرانناپذیری برای بیماران خاص بهدنبال داشته باشد و مسئولان باید هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه این روند، اصغر جعفری روحی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در نشست خبری خود به بررسی ابعاد تخلفات صورتگرفته در بیمارستان ولیعصر پرداخت. او ضمن تأکید بر اینکه این تخلفات بهصورت فردی و توسط تعدادی از اعضای کادر درمان انجام شده است، گفت: “این اقدام خلاف از سوی چند نفر از کادر شیمیدرمانی بیمارستان بوده و ارتباطی با سیستم کلی بیمارستان ندارد. این تخلفات شخصی بوده و نه تنها بیمارستان، بلکه حتی خود بیمارستان ولیعصر با شناسایی و معرفی افراد خاطی بهطور فعال در پیگیری این پرونده بوده است.”
جعفری روحی همچنین اظهار داشت که سیستمهای بیمارستانی باید نظارتهای دقیقتر و جامعتری بر روند درمان بیماران داشته باشند تا از وقوع چنین حوادث تلخی جلوگیری شود. وی در پاسخ به سوالات مطرحشده درباره مدت زمان وقوع این تخلفات گفت که تمام ابعاد این پرونده در دست بررسی است و دستگاههای قضائی و نظارتی همچنان در حال تحقیق درباره این موضوع هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به حساسیت موضوعات بهداشتی و درمانی، بیان کرد: “تخلف در حوزه درمان حتی در مقیاس کوچک هم غیرقابل بخشش است و هیچگونه توجیهی نمیتواند برای چنین اشتباهات و تخلفاتی وجود داشته باشد. مردم میتوانند مطمئن باشند که دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دستگاههای قضائی با دقت و حساسیت بالا این موضوع را پیگیری خواهند کرد و تا زمانی که حقایق روشن نشود، پیگیریها ادامه خواهد داشت.”
جعفری روحی همچنین تأکید کرد که چنین تخلفاتی ناشی از سوءاستفادههای فردی است و نباید بهطور کلی عملکرد سیستم درمانی کشور را زیر سؤال ببرد. وی افزود: “این اقدامات بههیچوجه نباید باعث خدشهدار شدن اعتبار کل سیستم درمانی و پزشکی کشور شود. تخلفاتی از این دست باید بهشدت مورد پیگرد قرار گیرد تا از آسیب بیشتر به بیماران و سیستم درمانی جلوگیری شود.”
از سوی دیگر، اکبر اعلمی، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده سابق مجلس، در واکنش به این ماجرا، چند سوال جدی از مسئولان بیمارستان ولیعصر تبریز مطرح کرد. او از شهرام دبیری، معاون رئیسجمهور و رئیس بیمارستان، خواست تا به سه سوال اساسی پاسخ دهد:
۱. آیا از بازداشت تعدادی از کادر شیمیدرمانی بیمارستان تحت ریاست خود که حدود یک ماه پیش انجام شده، اطلاع دارید؟
۲. آیا خبر تزریق آب مقطر بهجای داروی شیمیدرمانی و فروش دارو بهجای داروهای اصلی به بیماران سرطانی صحت دارد؟
۳. اگر این خبر درست است، مسئولیت شما بهعنوان رئیس بیمارستان در این مورد چیست و چگونه میتوان این تخلف را توصیف کرد؟
این سوالات در حالی مطرح شده که بیمارستان ولیعصر تبریز در اطلاعیهای رسمی اعلام کرده است که این تخلفها توسط مدیریت و حراست بیمارستان شناسایی شده و پیگیریهای لازم برای برخورد با افراد خاطی در حال انجام است. در این اطلاعیه آمده است: “این تخلف پس از شکایت و پیگیری مدیریت بیمارستان ولیعصر از چند نفر از کادر درمان شیمیدرمانی شناسایی شده و تا حصول نتیجه پیگیریها، این مرکز بهطور جدی پیگیر برخورد قانونی با متخلفان خواهد بود.”
این پرونده همچنان در دست بررسی است و کارشناسان به دنبال شفافسازی بیشتر درباره ابعاد تخلف و میزان تأثیر آن بر سلامت بیماران میباشند. جامعه پزشکی و بیماران منتظرند تا مسئولان اجرایی و قضائی اقدامات جدی و سریعتری برای جلوگیری از تکرار چنین تخلفاتی انجام دهند.
اینا کادر درمان بودن یا یه مشت کفتار ،
باید اعدام بشن
سلام آقای سلطانی و روحی و دبیری و…..
ما هم باور کردیم که دستگاه درمانی و پزشکی کلا مقصر نیستند و تخلف از سمت چند نفر صورت گرفته
اماااااااااااا
۱-منتظریم تا ببینیم برخورد قانون بااین متخلفین چقدر سنگین هست
۲- شفافیت در مورد محاکمه اینها چگونه میباشد
۳-بعد از این موانع از بروز چنین تخلفاتی چگونه محکمتر میشود