انواع عفونت چشم؛ پیشگیری و مراقبت

    کد خبر :1109645
عفونت چشم؛ پیشگیری و مراقبت

متخصصان می‌گویند شایع‌ترین عفونت‌های چشمی مانند ورم ملتحمه معمولاً تهدیدی برای بینایی نیستند و بدون درمان برطرف می‌شوند.

بازتاب_ ورم ملتحمه که به چشم صورتی معروف است، زمانی رخ می‌دهد که غشای ملتحمه (پوشش نازک سفید چشم) ملتهب و دردناک می‌شود. ورم ملتحمه ویروسی، شایع‌ترین نوع این بیماری است که معمولاً باعث تحریک چشم و ترشحات آبکی یا مخاطی می‌شود. برای راحتی بیشتر در حین بهبودی، می‌توان از کمپرس خنک و تمیز و پاک کردن ملایم پوسته پلک استفاده کرد.

ورم ملتحمه باکتریایی نیز بعد از ورم ملتحمه ویروسی شایع است و ممکن است ترشحات غلیظ زرد یا سبز ایجاد کند که موجب پوسته‌زدن پلک‌ها و مژه‌ها می‌شود. این عارضه معمولاً بدون درمان در مدت یک یا دو هفته بهبود می‌یابد، اما قطره‌های آنتی‌بیوتیک می‌توانند روند بهبودی را تسریع کنند.

در مواقع خاص سال که چشم‌ها صورتی و خارش دارند، احتمالاً با ورم ملتحمه آلرژیک روبرو هستید که معمولاً با تب یونجه همراه است. حدود ۴۰ درصد افراد در برخی مواقع به این نوع ورم ملتحمه مبتلا می‌شوند و برای درمان آن می‌توان از آنتی‌هیستامین‌ها استفاده کرد.

برای تمامی انواع ورم ملتحمه، استفاده از عینک آفتابی، اشک مصنوعی و رعایت بهداشت ملایم پلک‌ها مفید است. همچنین، ورم ملتحمه ناشی از بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک نیاز به درمان پزشکی فوری دارد.

شرایط جدی‌تر:

طبق گزارش “مدیکال اکسپرس”، برخی عفونت‌های جدی‌تر چشمی که می‌توانند منجر به از دست دادن بینایی شوند، نادرند. این عفونت‌ها شامل سلولیت اربیتال، اندوفتالمیت و کراتیت عفونی هستند.

سلولیت اربیتال موجب عفونت و تورم بافت‌های اطراف چشم می‌شود که بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. این عفونت معمولاً پس از عفونت سینوسی شدید ایجاد می‌شود و نیاز به درمان فوری دارد.

اندوفتالمیت، عفونتی است که مایعات داخل چشم را درگیر می‌کند و معمولاً پس از جراحت یا جراحی چشم ایجاد می‌شود. در این موارد، درد چشم به طور فزاینده‌ای بدتر می‌شود و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

کراتیت عفونی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها یا انگل‌ها قرنیه را آلوده کنند. افرادی که از لنز استفاده می‌کنند باید مراقب بهداشت لنزها باشند و از شنا کردن با لنز جلوگیری کنند، زیرا این موجودات می‌توانند وارد فضای بین لنز و چشم شوند.

اهمیت بهداشت:

برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های چشمی، شستن مرتب دست‌ها و پرهیز از تماس با چشم‌ها ضروری است. همچنین، عفونت‌های چشمی به شدت مسری هستند، بنابراین باید از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله و لوازم آرایشی چشم خودداری کنید.

استفاده از اشک مصنوعی بدون مواد نگهدارنده و تمیز کردن ملایم چشم‌ها می‌تواند به کاهش آلرژن‌ها و تحریکات کمک کند. اگر از لنز استفاده می‌کنید، باید از تمیز بودن آنها اطمینان حاصل کرده و از استفاده طولانی‌مدت از آنها خودداری کنید.

در صورتی که با علائمی مانند تغییر ناگهانی در بینایی، درد چشم، تورم، سردرد، دوبینی یا تب روبرو شدید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید