برادران! لطفا بي تفاوت نباشيد/ آیا نظر الله کرم درباره مساله ورود بانوان به ورزشگاهها همچنان همان است که تا امروز بوده؟
در خرداد 96 انصار حزبا… مشهد با صدور بیانیهای اعلام کرد که حضور یا عدم حضور بانوان در ورزشگاهها اولویت کشور نیست، ولی این حضور باید با رعایت موازین شرعی و قانونی همراه باشد.
شاید روزی به این آرزوی امروز بخندند؛ آرزوی حضور زنان در ورزشگاه و تشویق تیم فوتبال محبوب خودشان! پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شرایط بهنحوی رقم خورد تا ورود زنان به ورزشگاه ممنوع شود و این ممنوعیت تا امروز ادامه داشته است. اخیرا در دیدار ایران و سوریه به زنان سوری اجازه حضور در ورزشگاه داده شد و البته باز هم تابلو «ورود ممنوع» در مقابل زنان ایرانی قرار گرفت. وزارت ورزش محتملا با هدف نوعی دلجویی و بازگرداندن قطرهای از آب رفته به جوی، تعدادی از نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی را برای تماشای بازی سهشنبهشب دعوت کرد.
به گزارش نامه نیوز، پروانه سلحشوری، نماینده تهران، در اعتراض به حضور گزینشی زنان به ورزشگاه نرفت و گفت تا زمانی که امکان حضور آزادانه همه زنان در ورزشگاهها میسر نشود، چنین گزینشهایی را نمیپسندد، اما طیبه سیاوشی، دیگر نماینده تهران، برخلاف پروانه سلحشوری، فرصت را غنیمت دانست و ترجیح داد به دعوت وزارت ورزش لبیک بگوید و بازی ایران و سوریه را از جایگاه ویژه استادیوم به تماشا بنشیند. در دولت اصلاحات تلاشهایی برای گشودن درهای ورزشگاهها به روی زنان صورت گرفت، اما با مخالفتهای دلواپسان و برخی گروهها این امر محقق نشد. هرچند نخستین حضور زنان در ورزشگاههای ایران به بازی ایران و بحرین در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ بازمیگردد. در این بازی که ایران به جام جهانی صعود کرد، علاوه بر زنان، رئیسجمهور وقت کشور نیز از تماشاگران ویژه بود. آن دولت تمام شد و دولت نهم آغاز! محمود احمدینژاد در نظر داشت تا گشایش قفل ورزشگاهها را به نام خود ثبت کند.
پس وعدههای زیادی داد و حتی نامهنگاریهایی هم کرد، اما با مخالفتهایی مواجه شد. بالاخره این قفل در سال 94 شکست و درهای ورزشگاه در قم به روی زنان گشوده شد که البته همان یک بار بود. در اردیبهشت همان سال نشریه «یالثارات الحسین» با هشدار نسبت به صدور مجوز حضور زنان در ورزشگاهها از سکوت «عماریون» که آنها را «جماعت ابنالوقت» خوانده بود، بهشدت انتقاد کرد. این نشریه با انتشار متنی اعلام کرد نیروهای حزبا… در صورت حضور زنان در سالن ۱۲هزار نفری مجموعه آزادی در این ورزشگاه «زلزله» به راه خواهند انداخت. این نشریه افزوده بود: دولت حسن روحانی «تمام اهتمام» خود برای زیر پای گذاشتن «شرع مقدس» را بهکار گرفته و پیش میرود و رسانههای «فاسد» از این روند حمایت میکنند و هورا میکشند. همچنین یک نشریه حزبا… هم نوشت: «آخرین باری كه زنان به شكل رسمی به ورزشگاهها وارد شدند، ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۱ بود. در آن روز دستاندرکاران برگزاری مسابقات والیبال بین دو تیم ملی جمهوری اسلامی ایران و ژاپن اقدام به فروش بلیت به جمع کثیری از زنان نمودند که این افراد بهرغم ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها به سالن ۱۲هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی شهر تهران راه یافتند و ضمن ارتکاب فعل حرام در قالب تماشای بدن نیمهعریان اعضای تیم والیبال، اقدام به کشف حجاب، رقص و اعمال منافی عفت در برابر هزاران مرد نامحرم درمحل برگزاری مسابقه نمودند که تصاویر شرمآور این فاجعه در خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی ایران موجود و قابل بازبینی است.»
از مخالفت تا بیتفاوتی
نکته قابل تامل در مورد ورود زنان به ورزشگاه تغییراتی در دیدگاه مخالفان این حضور است، چنانکه حزبا… بهعنوان مخالف شاخص حضور زنان در ورزشگاهها، چندی است که موضع سکوت اختیار کرده است. هر چند وقتی در 8 تیرماه تعدادی از بانوان برای پیگیری وضعیت ورود زنان به سالن والیبال در هنگام برگزاری مسابقات لیگ جهانی به استانداری استان تهران مراجعه کردند و توانستند با برخی از مسولان این نهاد در این زمینه گفتوگو کنند، حزب ا… پس از طرح خبر تلاش وزارت ورزش برای رفع موانع حضور زنان در ورزشگاهها در بیانیهای آورد: «این تشکل شکایت از وزارت ورزش و جوانان دارد که صدها تماشاگر دختر و زن را بهطور غیرقانونى و غیرشرعى به مسابقات اخیر والیبال مردان کشانده است.» اما به مرور زمان حساسیت حزبا… کمتر شد و برای آنها دیگر حضور زنان در ورزشگاه اولویت نخست به حساب نمیآمد. در خرداد 96 انصار حزبا… مشهد با صدور بیانیهای اعلام کرد که حضور یا عدم حضور بانوان در ورزشگاهها اولویت کشور نیست، ولی این حضور باید با رعایت موازین شرعی و قانونی همراه باشد. پیشنهاد انصار حزبا… برای حل این مساله ارائه لایحه توسط معاونت زنان رئیسجمهور برای حضور زنان در ورزشگاه است تا در مجلس تصویب شود و پس از تایید شورای نگهبان با رعایت موازین شرعی و قانونی انجام پذیرد.» اوج تغییر استراتژی جریان حزبا… در مقابل ورود زنان به ورزشگاه در اظهارات ا…کرم در روز گذشته هویداست.
ا…کرم گفت: نمیتواند درباره بازی ایران و سوریه حرفی بزند، چون اصلا نه بازی را دیده و نه اتفاقات و حرف و حدیثهایش را! ا…کرم یکی از چهرههای شناختهشده تشکل انصار حزبا… است که آخرین بار در نماز جمعه تهران طوماری علیه ورود زنان به ورزشگاهها پر کرده بود و برای همه جالب بود ببینند بعد از این اتفاقات چه نظری درباره مساله ورود بانوان به ورزشگاهها، مساله حضور خانمهای سوری در آزادی با حجاب نامتعارف و بازتابهای توئیتری این ماجرا دارد. او به خبرآنلاین گفت: «من اصلا بازی را ندیدم که درباره نتیجه و بحثهای دیگر صحبت کنم.» با این همه، این اتفاق بازتاب زیادی داشته و عکسهایش در فضای مجازی دستبهدست شدهاند. ا…کرم در اینباره همان نظر را دارد: «ندیدم، حتی عکسهایی که در فضای مجازی میگویید از حضور خانمهای سوری منتشر شده را هم ندیدهام و تا نبینم، نمیتوانم دربارهاش چیزی بگویم. بگذارید بروم عکسها را ببینم و بعد دربارهاش حرف بزنم.» آیا نظر ا…کرم درباره مساله ورود بانوان به ورزشگاهها همچنان همان است که تا امروز بوده؟ صبر میکنیم تا عکسهای حاشیه بازی را ببیند و بعد نظرش را بگوید.