مجازات اغتشاشگران باید طولانی مدت باشد؟
حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در تجمع اعتراضآمیز طلاب حوزه علمیه قم نسبت به هتک حرمت قرآن و مقدسات دینی، برخورد با لیدرهای اغتشاش را از قوه قضائیه مطالبه کرد و او همچنین در اشاره به درگذشت مهسا امینی تصریح کرد: سران سه قوه ما از سر کرامت نظام اسلامی و بزرگواری پیام دادند اما خیلی هم جا نداشت موضوع کوچکی اینگونه برجسته شود. فردی در حادثه ای به مرگ طبیعی فوت کرده است و تحقیقات نشان داده که این بانو بیماری زمینه ای داشته و اطرافیانش کتمان کرده اند. چرا نظام باید برای چیزی که در آن تقصیر ندارد، آسیب ببیند. [2]
*”جریمه مالی سنگین” و جبران خسارت مالی بصورت مدتدار یکی از روش های مناسب برای تأدیب اغتشاشگران و قانونگریزان در کنار مجازات های قانونی است.
قضات محترم و دستگاه های قضایی بایستی مد نظر داشته باشند که مجازات و احکام مربوط به مسائل ضد امنیتی هرگز نبایستی یک شبه و تک موضوعی باشد زیرا مجرمین این حیطه خطایی کرده اند که آثار آن طولانی مدت است و آثار فراوانی در سیر زمانی دارد.
از همین رو مجازات اینان نیز بایستی طولانی مدت باشد و در طول زمان زندگی اینان جلوه گری داشته باشد تا دیگران با دیدن زندگی چنین افرادی متنبّه شده و از قانون گریزی و اغتشاش دور بمانند.لذاست که مجازات های مالی کلان میتواند یکی از گزینه های کلیدی در این راستا باشد که البته به حفظ و قوام امنیت کشور نیز کمک می کند.
این مسئله همچنین باید درباره سلبریتی ها و چهره هایی که در شبکه های اجتماعی اقدام به تهییج و تشجیع اغتشاشگران کردند و نیروهای امنیتی کشور را آماج توهین و تهدید قرار دادند نیز لحاظ شود و این افراد با مجازات های مالی سنگین در شرایطی قرار گیرند که دیگر جرأت شمشیر کشیدن به روی مردم و امنیت کشور را نداشته باشند.