اولین کسی که در تلویزیون ایران مقابل دوربین رفت
دهمین روز از اردیبهشت ماه مصادف با زادروز یکی از برجسته ترین گویندگان، مجریان و بازیگران طنز ایران زمین است.
منوچهر نوذری در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۱۵ متولد شد ، وی دوبلور، هنرپیشه، مجری و کارگردان ایرانی بود. او اصالتا اهل کاشان است. او فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۳۲ آغاز کرد و از اولین گویندگان تاریخ دوبله در ایران بود. از سال ۱۳۳۵ در رادیو نیزمشغول به کار شد و فعالیت خود در سینما را از سال ۱۳۳۸ به عنوان دستیار فنی آغاز کرد.
فعالیت هنری او پس از انقلاب عمدتاً بر تلویزیون و رادیو متمرکز بود. از مشهورترین برنامههایی که او در تلویزیون اجرا کرد میتوان به «مسابقه هفته» و «تهران ساعت بیست» و همچنین مجموعههای داستانی «کوچه اقاقیا» و «باجناق ها» اشاره کرد. حضور او با اجرای چند نقش در برنامه رادیویی «صبح جمعه با شما» و کارگردانی این برنامه از دیگر فعالیتهای منوچهر نوذری محسوب میشود.
«من اولین کسی بودم که در تلویزیون ایران مقابل دوربین رفتم و گفتم نام جعبهای که تصویر من را در آن میبینید تلویزیون است»
از جمله برنامه های پر بیننده منوچهر نوذری می توان به «صبح جمعه با شما» اشاره کرد.
«صبح جمعه با شما» نام برنامهای رادیویی بود که در دهه ۶۰ ، از رادیو پخش میشد. این برنامه به همت جمعی از هنرمندان صدا، مدتها باب تفریح و خنده ایرانیان را در روز جمعه گشود. برنامه جمعهٔ ایرانی بعدا جایگزین صبح جمعه با شما گردید.
این برنامه محبوبیت و مشهوریت خویش را مدیون تلاشهای منوچهر نوذری است. او با اجرای نقشهایی چون آقای مُلَوَّن و آقای دست و دلباز مردم را به نشاط و خنده وامیداشت. از جمله هنرمندانی که در این برنامه حضور داشتند می توان به بیوک میرزایی، منوچهر آذری، پرویز ربیعی، شهلا ناظریان و چند تن دیگر از هنرمندان فقید این عرصه اشاره کرد.
«مسابقه هفته» عنوان مسابقهای تلویزیونی بود که در دههٔ ۱۳۷۰ خورشیدی از شبکهٔ اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش میشد.مجری این مسابقه منوچهر نوذری بود. در این مسابقه ۱۵ شرکتکننده شرکت میکردند و به پرسشهایی که در موضوعات مختلفِ اطلاعات عمومی بود پاسخ میدادند. در مرحلهٔ نخست، در دو نوبت، شرکتکنندگان به پرسشها و بهنوبت پاسخ میدادند، و در مراحل بعد، کسانی که پاسخ صحیح میدادند تعیین میکردند که چه کسی باید به سؤال بعدی جواب دهد.
منوچهر نوذری از جمله هنرمندانی بود که دربیشتر زمینه های هنر خوش درخشیده بود از کارگردانی ،اجرا، بازیگری تا دوبله و اجراهای تلویزیونی و به نوعی یکی از ستون های اصلی هنر محسوب می شد.
نوذری در روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۳۸۴ به علت بیماری ریوی و عفونت کلیوی در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.