پیشگیری از کلسترول بالا در کودکان
بسیاری از مطالعات اخیر نشان داده است که این روزها حتی کودکان در حدود سن هشت سالگی نیز ممکن است به عارضههایی چون کلسترول بالا و چربی خون بالا مبتلا شوند که در نهایت عروق را مسدود میکنند.
کارشناسان سلامت در این رابطه تاکید دارند که افزایش مصرف برخی از خوراکی ها و غذاهای ناسالم نظیر تارت و کلوچه، فست فود، ذرت بو داده مایکروویوی، دونات، کراکر، کیک و بیسکویت های بسته بندی در سالهای اخیر به این روند دامن زده است.
بر همین اساس متخصصان تغذیه و سلامتِ کودکان تاکید دارند که رعایت نکات ساده زیر، راهکارهای کلیدی برای پیشگیری به موقع از عارضه کلسترول بالا در کودکان و در نتیجه عوارض جدی آن در سالهای آتی زندگی هستند:
– در طبخ غذاهای خانگی از روغن های طبیعی و غیرهیدروژنه مانند روغن کانولا یا زیتون استفاده کنید.
– غذاهایی که منشا طبیعی دارند فاقد چربی های ترانس یا هیدروژنه هستند مانند انواع میوه ها، سبزیجات، مرغ، بوقلمون، ماهی، لوبیا، غلات، نان و برخی غلات. بنابراین از این گروه از مواد خوراکی بویژه از دسته سبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی خانواده بیشتر استفاده کنید.
– اگر از مارگارین (کره گیاهی) استفاده می کنید، انواعی را انتخاب کنید که در هر قاشق غذاخوری بیش از دو گرم چربی اشباع نداشته باشد و اولین ماده تشکیل دهنده آن نیز روغن نباتی مایع باشد.
ایسنا