شبکه کارگروههای تخصصی و بانک ایده نخبگان شاهد و ایثارگر ایجاد میشود

رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر تشکیل شبکههای کارگروههای تخصصی نخبگان، ایجاد بانک ایده نخبگان شاهد و ایثارگر، صدور کارت شناسایی هوشمند برای نخبگان سراسر کشور و ایجاد بانک اطلاعاتی تشکلها را از اقدامات آینده این مرکز اعلام کرد.
به گزارش آریا، نشست خبری علی عباس کمری رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر صبح روز یکشنبه ۲۹ مردادماه با محوریت تشریح اقدامات گذشته و برنامههای آینده مرتبط با نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در ساختمان این مرکز برگزار شد.
رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این نشست با بیان اینکه طی ۴ سال اخیر بنیاد طرحهای تحولی بسیار خوبی را به سرانجام رسانده است، گفت: تجمیع مرکز تشکلها و دانش پژوهان شاهد و ایثارگر از اقدامات اساسی بنیاد بود و نقشه راه ۵ ساله بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر طراحی و رونمایی شد.
کمری در مورد نقشه راه بنیاد تصریح کرد: بر اساس این نقشه و استراتژی ۵ ساله، فعالیتها و برنامههایی را مدون کردیم که اقداماتی مانند تغییر ساختار، پیگیری امور پرسنلی دانش پژوهان و جذب اعتبارات متأثر از این نقشه ۵ ساله است و بر اساس این نقشه راه، مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر علاوه بر حمایت از نخبگان و سرآمدهای شاهد و ایثارگر، جانشین پروری، مجاهد پروری و کادرسازی برای نظام را دنبال میکند و در تلاش است که با استفاده از توان و ظرفیت نخبگان شاهد و ایثارگر و حمایت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران بتواند مدیران نخبهای را جذب دولت دوازدهم کند.
رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر با اعلام خبر تشکیل شبکههای کارگروههای تخصصی مرکز دانش پژوهان متشکل از نخبگان در آیندهای نزدیک خاطرنشان کرد: این کارگروههای تخصصی برای اولین بار در بنیاد جهت فعالیتهای علمی و در ۵ حوزه تخصصی با عنوان «اقتصاد دانش بنیان» تشکیل میشود که به تحقق اقتصاد مقاومتی و جامعه هدف کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
وی ادامه داد: بهداشت و سلامت روان با هدف سالم زیستی جامعه هدف، اجتماعی و فرهنگی، حقوق و امور بینالملل، نیروی انسانی و ارتقای بهرهوری، اقتصاد دانشبنیان، فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی از کارگروههای مورد اشاره فوق هستند.
کمری با بیان اینکه تشکیل شبکههای کارگروههای تخصصی دانش پژوهان مزیتهایی برای بنیاد دارد اظهار داشت: برای هر کارگروه ۲۵ نفر متخصص به صورت شناور پیش بینی شده که به تناسب نیاز و تخصص هر کارگروه از نخبگان و سرآمدان جامعه هدف در آنها استفاده میشود، این کارگروهها علاوه بر اینکه اتاق فکر بنیاد به شمار میروند، میتوانند خدمات ارائه شده توسط بنیاد را رصد کرده و مشکلات آنها را شناسایی کنند.
وی افزود: همچنین استفاده از نظرات علمی و پژوهشی جامعه ایثارگری و تبدیل شدن بنیاد به سازمانی خلاق و پویا که میتواند هر هفته افکار و پیشنهادات نوآورانهای را به سازمان تزریق کند از اهداف تشکیل این کارگروههای تخصصی است.
رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر از ایجاد بانک ایده نخبگان شاهد و ایثارگر خبر داد و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید بر اقتصاد دانش بنیان دارند بنابراین باید بر داشتههای درونی خود تکیه کرده و بتوانیم ایدههای خود را تجاری سازی کنیم، در سالهای گذشته این مرکز از چاپ کتب و مقالات مرتبط با این حوزه حمایت میکرد ولی در سال جاری با توجه به افزایش اعتبار ۳ برابری این مجموعه و حمایت دولت میتوانیم ایدههای نخبگان شاهد و ایثارگر را در جهت اشتغالزایی جوانان و افراد جویای کار جامعه هدف تجاری سازی کنیم.
وی به اعزام نخبگان شاهد و ایثارگر به اردوهای داخلی و بینالمللی در سال جاری اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه گروهی از نخبگان هنری ما به نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی عراق دعوت شدند که سه نفر از آنها خانم و سه نفر آقا هستند و این نمایشگاه از شنبه ۲۸ مردادماه آغاز شده و تا ۲ شهریور ماه ادامه خواهد داشت و ۱۰۵ تابلوی نقاشی، خوشنویسی، خط و نگارگری از نخبگان شاهد و ایثارگر در این نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد.
کمری افزود: همچنین مکاتبهای با مسئولین مربوطه در کشور آلمان صورت گرفته که بتوانیم در نمایشگاه بین المللی کتاب در این کشور حضور داشته و در کنفرانس شرق شناسی و صلح نیز شرکت کنیم، تمامی این اردوهای بینالمللی با هدف آشنایی نخبگان شاهد و ایثارگر با تکنولوژی و فناوریهای بینالمللی جدید صورت میگیرد.
وی صدور کارت شناسایی هوشمند برای نخبگان سراسر کشور و یکسان سازی خدمات ملی نخبگان با مرکز دانش پژوهان را از اقدامات آتی این مرکز در سال جاری معرفی کرد.
رییس مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در مورد اقدامات سال گذشته این مرکز خاطرنشان کرد: سال گذشته ۸ اردوی داخلی از جمله مشهد مقدس برگزار شد و دورههای آموزشی و کارگاههای مختلف مانند آموزش سبک زندگی نیز برای نخبگان شاهد و ایثارگر برپا شده است.
وی افزود: ۸۱۲۲ نفر نخبه شاهد و ایثارگر توسط مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر شناسایی شدهاند و آمار دستاوردهای این مرکز در سال گذشته، ۳۵۴۸ مورد بوده است و ۷ مدال نیز در المپیادهای علمی و بین المللی کسب شده و ۲۶۰۷ مقاله نیز در مراجع مختلف به چاپ رسیده است، همچنین سال گذشته ۴۶۰ کتاب برتر و ۷۴ اختراع داشتیم و طرحهای تحقیقاتی معتبر در سطح ملی و منطقهای نیز ۱۰ طرح بوده است.
کمری، آمار اعضای مرکز نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر را بر حسب ایثارگری و مقطع تحصیلی اینگونه اعلام کرد: از تعداد ۸۱۲۲ نفر نخبگان شاهد و ایثارگر، ۲۸۹۴ نفر فرزند شهید، ۹۱ نفر همسر شهید، ۱۶۵۱ نفر جانباز، ۳۱۴ نفر همسر جانباز، ۲۷۵۶ نفر فرزند جانباز، ۱۴۸ آزاده، ۳۹ نفر همسر آزاده و ۲۲۴ نفر فرزند آزاده هستند که از این میان ۳۳۲ نفر دیپلم و زیردیپلم، ۱۱۳ نفر مقطع کاردانی، ۸۵۶ نفر مقطع کارشناسی، ۳۱۲۷ نفر کارشناسی ارشد، ۲۴۰۰ نفر مقطع دکترا، ۱۱۵۶ نفر دکترای تخصصی، ۶۴ نفر دکترای فوق تخصص و ۵۴ نفر مقطع حوزوی سطح ۱ و ۲ و ۱۲۰ نفر نیز در حوزه فقه و اصول هستند.
وی افزود: خوشبختانه در سال ۱۳۹۵ از میان رتبههای برتر کنکور، ۹ نفر در مقطع کارشناسی از میان جامعه ایثارگری بودند که نفر اول رشته ریاضی، رتبه دوم رشته علوم انسانی، رتبه دوم رشته زبان و ۶ نفر از میان رتبههای زیر ۵۰ از ایثارگران هستند.
وی با اشاره به اهمیت تشکلهای ایثارگری و حمایت حجت الاسلام والمسلمین شهیدی از آنها اظهار داشت: دیدارهای مکرر رییس بنیاد با تشکلهای شاهد و ایثارگر سبب شد که دیوار بیاعتمادی میان بنیاد و جامعه ایثارگری از میان برود و فعالیت ۳۰۰ تشکل در کنار بنیاد، این سازمان را به نهادی منحصر به فرد تبدیل کرده است.
وی افزود: در ابتدای تشکیل مرکز دانش پژوهان، ۳۰ تشکل وجود داشت که با حمایتهای درون سازمانی و برون سازمانی و سازماندهیهای لازم در درون بنیاد ۳۰۰ تشکل در گردهمایی سال گذشته خود را معرفی کردند که ۱۴۰ تشکل ثبت قانونی شده است البته باید توجه داشت که تشکلهایی به رسمیت شناخته خواهند شد که با مجوز مکتوب به ثبت برسند.
کمری با بیان اینکه توانمند سازی تشکلها، ایجاد شبکه ملی اطلاع رسانی و بانک اطلاعاتی تشکلها را در سال جاری مدنظر قرار داریم گفت: در سال جاری با برگزاری کارگاههای آموزشی به ویژه در بخش بینالملل، توانمندسازی تشکلها را در نظر داریم و همچنین ایجاد بانک اطلاعاتی تشکلها نیز با هدف استفاده از ظرفیتهای آن مجموعهها و بررسی اقدامات بنیاد در حوزه ایثار و شهادت انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه مرکز دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در پی آموزش مدیران متخصص، متعهد و مجاهد برای جذب در دولت است خاطرنشان کرد: این مرکز به دنبال آن است که مدیران متخصص، متعهد و مجاهد را برای کمک به تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای اجرای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان آموزش دهد تا در حوزههای مختلف از ظرفیتهای آنها در دولت استفاده شود.