سوپرمارکتها و نانواییها در صدر اخطاریهای کرونا
طبق گزارش وزارت بهداشت سوپرمارکتها و خواروبارفروشیها، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطارهای کرونا و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی به خود اختصاص دادهاند.
میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به زیر ۵۰ درصد رسیده است و به گفته مسئولان بهداشت و درمان این موضوع عمیقا نگرانکننده است؛ چراکه کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی میتواند به عنوان بازوی پیش رونده ویروس دلتا یا همان گونه هندی کرونا عمل کرده و کشور را در طوفان شیوع و مرگ و میر ناشی از پیک کووید۱۹ گرفتار کند.
از طرفی متاسفانه با نگاهی در سطح شهرها شاهدیم که نه تنها محدودیت ها بر اساس رنگ بندی شهرها رعایت نمی شوند، بلکه نظارتی هم بر اماکن عمومی، رستوران ها، کافی شاپ ها، تالارهای پذیرایی، پاساژها و … وجود ندارد و این مراکز حتی در شهرهای قرمز مالامال از جمعیت هستند. موضوعی که البته وزارت بهداشتی ها هم نسبت به آن نگرانند و اعلام می کنند که اکنون میتوان گفت در تمام کشور این ویروس در حال گردش است و با توجه به قدرت سرایت بالایی که دارد باید بیش از قبل به سمت رعایت پروتکلها رویم که اتفاقا بر عکس شده و این واقعا جای نگرانی دارد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر روند افزایشی بیماری، شهرها و استان های بسیاری را گرفتار کرده و میزان بستری در بیمارستان ها در حال افزایش است. بنابراین بیم آن می رود که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی که قطعا بر میزان ابتلا خواهد افزود، منجر به افزایش گسترده موارد مثبت بستری در کشور بیش از ظرفیت تخت های بیمارستان ها شده و هیولای دلتا بسیاری از هموطنان مان را به کام مرگ بفرستد.
در حال حاضر به گفته وزارت بهداشت میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به حدود ۴۸ درصد رسیده است.
در نقشه زیر میتوانید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استانهای مختلف را تا ۲۳ تیر ماه مشاهده کنید. استانهای صورتی کمرنگ با رعایت ۵۲ تا ۵۸ درصدی بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین استانهای با رنگ بنفش کمرنگ دارای ۴۴ تا ۵۱ درصد رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.
نقشه
در عین حال استان های با رنگ بنفش تیره با میزان رعایت ۳۳ تا ۴۳ درصد دارای کمترین میزان رعایت پروتکلها بوده و شامل استانهای فارس، هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان، البرز و گیلان هستند.
در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۷.۹۵ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور، در این تاریخ ۵۰.۸۹ درصد بوده است.
در عین حال میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور در این تاریخ ۵۰.۴۲ درصد بوده است.
میانگین درصد موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور از ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه ۴۷.۹۵ درصد بوده است.
همچنین میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی کشور در این تاریخ ۴۸.۴۱ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۰، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، ۲۵۲۲۳۱ مرکز مورد بازرسی قرار گرفتهاند.
همچنین طی این مدت، تعداد ۳۲۰۲۴ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۱۷۲۸ مرکز از این مراکز نیز پلمپ شدهاند.
اصناف پروتکلشکن
از ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۰ به ترتیب سوپرمارکتها و خواروبارفروشیها، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی را به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، مطبها، ادارات و سازمانها، مراکز ورزشی، پیشخوان و پلیس+۱۰، آرامستانها، داروخانهها، تالارهای پذیرایی، پاساژها، پایانههای مسافربری درونشهری و اماکن متبرکه و مساجد قرار دارند.
در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، صنایع ساخت و ساز و مراکز شمارهگذاری و معاینه فنی بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۰ دریافت کردهاند.