سخنگوی سازمان انتقال خون: ایران در زمینه انتقال خون در منطقه پیشرو است
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با توجه به فعالیت مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی (امرو) در ابعاد آموزشی و پژوهشی به جرات می توان گفت که ایران در زمینه انتقال خون در منطقه پیشرو است.
بشیر حاجی بیگی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا به ارتباط این سازمان به سازمان های بین المللی اشاره کرد و افزود:سازمان انتقال خون ایران در بعد بین الملل با سازمان های بهداشت جهانی (who) ،انجمن بین المللی انتقال خون (ISBT) ،انجمن بین المللی پالایش پلاسما (IPFA) و انجمن دارو های مشتق از پروتیئن های پلاسما (PPTA) همکاری دارد.
وی ادامه داد: همچنین در منطقه امرو با سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) و انجمن بین المللی انتقال خون آسیا ارتباط داریم و تجربیات خود را به اشتراک می گذاریم.
حاجی بیگی گفت: در خصوص فعالیت های انتقال خون با کشورهای همسایه مانند عراق ،ترکیه، افغانستان و پاکستان و کشورهای غیر همسایه نیز مانند فرانسه و سودان در تعامل هستیم.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت در منطقه در سال 2013 راه اندازی شد، گفت: تاسیس شبکه سلامت خون بین کشورهای عضو اکو و برگزاری اجلاس سران انتقال خون کشور های منطقه از جمله اقدامات سازمان انتقال خون ایران در سطح منطقه است.
وی ادامه داد:سازمان بهداشت جهانی 6 دفتر منطقه ای دارد که منطقه مدیترانه شرقی یکی از آنهاست و 22 کشور تحت پوشش این دفتر منطقه ای هستند و دفتر منطقه ای این سازمان در مصر (قاهره) قرار دارد و ایران هم در منطقه مدیترانه شرقی قرار گرفته است.
حاجی بیگی خاطر نشان کرد:سازمان انتقال خون ایران در سال 2013 به طور رسمی به عنوان مرکز همکار بهداشت جهانی در زمینه آموزش و پژوهش سلامت خون پذیرفته شد.
وی تاکید کرد: با اجرای موفق و کامل فعالیت های دوره اول مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در زمینه آموزش و پژوهش سلامت خون، موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و سازمان انتقال خون ایران دو باره از سپتامبر 2017 تا سپتامبر 2021 به عنوان مرکز همکار تایید شد.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : مدیر منطقه مدیترانه شرقی(EMRO) طی نامه ای رسمی ضمن تقدیر از فعالیت های دوره اول مرکز همکار تمدید اعتبار دوره دوم را اعلام و اظهار امیدواری کرد که فعالیت های آینده نیز موجب پیشبرد اهداف سازمان جهانی بهداشت در منطقه شود.
وی افزود: موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و سازمان انتقال خون ایران با برگزاری کارگاه های آزمایش های قبل از تزریق خون، سیستم کیفیت، سیستم نظارت ملی بر انتقال خون، حفظ و مواظبت از اهداکنندگان، بررسی گروه های خونی شامل سرولوژی و آزمایش مولکولی، سمینار مدیریت خون بیمار و پروژه بانک اطلاعات سلامت و دسترسی به خون در منطقه در دوره عضویت دوم به اجرای استراتژی های سازمان جهانی بهداشت کمک خواهند کرد.
حاجی بیگی با یاد آوری اینکه دوره عضویت اول از سپتامبر 2013 تا سپتامبر 2017 بود ،اضافه کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی شامل غربالگری آنتی بادی قبل از تزریق خون، جذب اهداکننده خون داوطلب، رویه های مطلوب تولید در انتقال خون(GMP)، ارسال نمونه های EQASو آنالیز نتایج، برگزاری سمینار بین المللی کاربرد مبتنی بر شواهد خون، فرآورده های خونی و داروهای مشتق از پلاسما و پروژه تاسیس بانک اطلاعات سلامت خون میان کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی(EMRO) از فعالیت های متعهد شده بود که به طور کامل اجرا و سالانه به سازمان جهانی بهداشت گزارش شد.