مبنای استفاده از برق رایگان اعلام شد
آقای مصطفی رجبی مشهدی با بیان این که بررسیهای اولیه و کارشناسی طرح برق امید از یکسال پیش آغاز شده بود، افزود: چنین طرح بزرگی، نمیتواند خلق الساعه باشد و نیاز به بررسیهای دقیق و کارشناسی داشت.
وی با بیان اینکه این طرح در ادامه سایر اقدامات مدیریت بار بود که توسط صنعت برق اجرا میشود، اضافه کرد: تا پیش از این شرایط و برنامهها به گونهای بود که هرچه نیاز مصرف وجود داشت، برای پاسخگویی به آن، نیروگاه ساخته میشد، اما اکنون مدیریت عرضه و تقاضا به صورت توأمان پیگیری میشود به این معنا که اکنون مقداری از مصرف هم مدیریت و میزان سرمایه گذاریها در این حوزه بهینه میشود و از این پس پاسخگویی به این نیاز مصرف، به اندازهای تقاضای مدیریت شده خواهد بود.
رجبی مشهدی در توضیح این مطلب گفت: یک سوم از برق کشور در حوزه خانگی مصرف میشود و درصورتی که مقداری از این مصرف با آموزش، اطلاع رسانی، آگاه سازی و نصب پنلهای خورشیدی، مدیریت شود، به صرفه خواهد بود.
سخنگوی صنعت برق در خصوص نحوه شناسایی مشترکان مشمول این طرح نیز افزود: مصرف ماهانه مشترکان مبنای بهره مندی آنان از تخفیف صد درصدی بهای برق خواهد بود و ما برای آگاهی مشترکان از طریق ارسال پیامک اقدام خواهیم کرد به طوری که مشترکان پرمصرف نیز از میزان مصارف خود و راهکارهای کاهش آن آگاه خواهند شد.
لزوم بهنیه سازی مصرف برق برای مشترکان پر مصرف
رجبی مشهدی با اشاره به این که مشترکان پر مصرف میتوانند با استفاده از تجهیزات با بهره وری بالا و نصب پنلهای خورشیدی، مصارف خود را بهینه کنند، گفت: همچنین اگر مشترکان خوش مصرف که میان دو گروه کم مصرف و پرمصرف قرار میگیرند، بتوانند مصرفشان را کاهش دهند، به آنها نیز پاداش خوش مصرفی داده خواهد شد.
وی درخصوص آنکه آیا اجرای طرح برق امید باعث کاهش درآمدهای صنعت برق نمیشود؟ گفت: این طرح ممکن است در کوتاه مدت مقداری از درآمدهای صنعت برق را به دلیل ارائه تخفیف صد درصدی به مشترکان کم مصرف کاهش دهد، اما در بلند مدت، با توجه به اختصاص میزان مصارف برق کاهش یافته مشترکان خانگی به بخش تولید، خواهد توانست باعث رونق اشتغال و کارآفرینی و همچنین بهبود درآمدهای صنعت برق شود.
رجبی مشهدی ادامه داد: سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه تاسیسات صنعت برق و پاسخگویی به نیاز روبه رشد مصرف برق سرمایه گذاری میشود که انتظار داریم با اجرای این طرح مقداری از میزان سرمایه گذاریهای مورد نیاز در حوزههای مختلف صنعت برق کاسته شود.
به گزارش صداوسیما،سخنگوی صنعت برق درپاسخ به این پرسش که آیا تضمینی وجود دارد که این طرح توسط دولت بعدی نیز اجرا شود یا خیر؟ گفت: برق امید، طرحی اقتصادی است و جنبه سیاسی ندارد و با توجه به نامطلوب بودن شاخص شدت انرژی در کشور، همه دولتها به دنبال بهینه سازی مصرف انرژی بوده و هستند.