ریابکوف هشدار داد: فضای شورای امنیت توفانی است
سرگئی ریابکوف معاون وزارت خارجه روسیه با انتقاد از رویکرد آمریکا در قبال برجام گفت: اینکه دولت واشنگتن در رد کامل نظرات دیگران و حتی بر خلاف عقل سلیم، به دنبال انتخاب گزینشی آنچیزهایی است که منافعش را تأمین میکند؛ ظالمانه است.
وی هشدار داد: تهدیدهای آمریکا مبنی بر احیاء همه تحریمهای ضدایرانی میتواند به بروز بحرانی جدی در شورای امنیت منجر شود.
گفتنی است اظهارات ریابکوف واکنشی است به ادعای آمریکا که میگوید به رغم خروج از برجام، هنوز طبق قطعنامه ۲۲۳۱، یکی از طرفین مشارکتکننده در توافق هستهای با ایران به حساب میآید و با این ادله، حق توسل به مکانیسم ماشه و بازگرداندن همه تحریمها علیه این کشور را دارد.
در واقع، آمریکا مدعی است که این تهدید را در صورت عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که در ماه میلادی اکتبر به پایان میرسد؛ عملی خواهد کرد.
در همین راستا، ریابکوف تاکید کرد آمریکا با توجه به اینکه از برجام خارج شده، حقی برای استناد به مکانیسم ماشه ندارد.
گفتنی است برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران، دیروز سهشنبه در اظهاراتی مضحک مدعی شد که کشورش خواستار توافقی جدید با ایران است که دربرگیرنده برنامه هستهای، برنامه موشکی و امور مرتبط با زندانیان آمریکایی در ایران باشد.
به گزارش مهر، وی در خصوص تلاش نافرجام کشورش در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیز مدعی شد: ایران پایان تحریم تسلیحاتی در ماه اکتبر را فرصتی برای تسلیح خود می داند.
برایان هوک که کشورش در نقض تعهدات بینالمللی بی نظیر بوده است، در ادامه مدعی شد: امکان پایان تحریم تسلیحاتی ایران وجود ندارد و باید در شورای امنیت تمدید شود!
این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشتر واشنگتن را به داشتن انگیزههای سیاسی از بابت پافشاری در تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران متهم کرد و از جامعه بینالملل خواست این اقدام را محکوم کنند.
به گفته این مقام روس، آمریکا از برجام خارج شده و اکنون از هیچ حق قانونی برای توسل به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برخوردار نیست.
لاوروف در نامهای خطاب به شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، ادعای آمریکا مبنی بر عدم ازسرگیری تعهداتش ذیل برجام و در مقابل، پافشاری برای برخورداری از حقوق قید شده در قطعنامه سازمان ملل را «مضحک و غیرمسئولانه» توصیف کرد.
گفتنی است حدود سه روز پیش، «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، اعلام کرد که ایالات متحده پیشنویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در اختیار روسیه قرار داده است.
روسیه پیش از این مخالفت خود را با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران اعلام کرده و حتی اعلام شده که برخی شرکتهای تسلیحاتی روسیه منتظر پایان این تحریم برای انعقاد قرارداد با ایران هستند.
این در حالی است که نماینده چین در سازمان ملل نیز پیشتر گفته بود آمریکا از توافق برجام خارج شده و به «تعهداتش طبق قطعنامه ۲۲۳۱ عمل» نکرده است.
نماینده چین اضافه کرده بود که آمریکا «حقی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ندارد، چه رسد به اینکه بخواهد مکانیسم ماشه را فعال کند».