اعلام نتیجه بررسی علت مرگ پرندگان میانکاله

    کد خبر :679828

علیرضا رفیعی پور روز سه شنبه در حاشیه بازید از تالاب بین المللی میانکاله به خبرنگاران گفت که این مسمومیت ناشی از دو میکروب “کلوستریدیوم ” و ” بوتولینیوم” است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد می‌کند.

وی توضیح داد: با توجه به این که آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آن‌ها شده است و این بیماری نیز تاکنون در بیش از ۲۰ تالاب در سطح جهان سابقه داشته به طوری که بین ۱۰۰ هزار تا یک میلیون بال پرنده را تلف کرد.

رفیعی پور گفت: نتیجه اولیه براساس چندین آزمایش و بازدید میدانی به دست آمده و نتیجه دقیق‌تر آن در ۲۴ ساعت آینده اعلام خواهد شد و در صورتی که نیاز به تکرار آزمایش و یا حتی ارسال نمونه‌ها به خارج از کشور برای آزمایش گیری باشد، این کار از سوی دامپزشکی کشور انجام می‌شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به این که ۳۰ تیپ از بیماری بوتولیسم در جهان شناسایی شد، اظهار داشت: نوع بیماری که در پرندگان میانکاله مشاهده شده از نوع تیپ ” سی ام ” است که قابلیت انتقال از پرندگان به انسان را ندارد.

رفیعی پور با این وجود به شهروندان توصیه کرد تا اطلاع ثانونی از مصرف گوشت پرندگان شکاری و شنا در آب تالاب بین المللی میانکاله خودداری کنند.

وی گفت: میکروب‌های این بیماری بی هوازی است و سم خطرناکی در آب راکد و زمین بالاتلاقی ایجاد می‌کند و پیش بینی می‌شود این بیماری حداکثر ۱۰ هزار پرنده را در تالاب میانکاله تلف کند.

پیش از این محیط زیست مازندران از جمع آوری دستکم ۶ هزار قطعه لاشه تا روز یکشنبه خبر داد و اعلام کرد که در روز‌های اخیر روند این بیماری کاهش یافته و طبق گزارش محیط زیست در روز جاری میزان مرگ و میر به حد صفر رسیده است.

رد احتمال مسمویت فاضلابی تالاب

رییس سازمان دامپزشکی کشور مسمومیت آب تالاب بر اثر ورود فاضلاب‌های خانگی و یا صنعتی را رد کرد و خواهان مدیریت پیشگیری با اجرای طرح‌های ملی برای مقابله با بیماری بوتولیسم در تالاب‌های کشور شد.

رفیعی پور در مورد تاخیر هفت روزه اعلام نتیجه علت تلفات پرندگان در میانکاله را رسیدن به نتیجه دقیق‌تر دانست و اظهارداشت: گمانه زنی‌های اولیه سازمان دامپزشکی کشور بر احتمال بوتولیسم بود و با توجه به بحرانی که ایجاد شد، دامپزشکی به عنوان مرجع اصلی از دوره شیوع تلفات دام طیور در منطقه حضور می‌یابد و پایان بحران نیز باید از سوی این سازمان اعلام شود.

براثر بیماری مشکوکی که هفته گذشته در تالاب بین المللی میانکاله رخ داد، تاکنون باعث مرگ بیش از ۷ هزار بال پرنده وحشی از ۱۲ گونه از پرندگان زمستان گذران در این تالاب بین المللی شد که بیشترین تلفات مربوط به چنگر و فلامینگو گزارش شده است.

به گزارش ایرنا، یگان حفاظت محیطزیست و کارشناسان دامپزشکی از بدو انتشار تلفات وارد منطقه شدند و سرگرم نمونه گیری و جمع آوری لاشه‌های پرندگان و دفن بهداشتی آن‌ها شدند که تاکنون بیش از ۶ هزار لاشه از منطقه جمع آوری شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید