استعفای استراماچونی به خاطر FATF یا تحریم‌های آمریکا؟

    کد خبر :657744

سوال اصلی اینجاست که چرا بانک ایتالیایی پرداخت تراکنش الکترونیکی از مبدا چند صرافی یا از یک صرافی به دفعات را به عنوان یک فاکتور ریسک در حوزه‌ی پولشویی دیده و حساب سرمربی مستعفی استقلال را مسدود کرده است؟

 

استعفای استراماچونی، سرمربی ایتالیایی تیم استقلال سر و صدای زیادی به پا کرد و منجر به اعتراض شدید هواداران این تیم شد. در رابطه با علت استعفای سرمربی تیم استقلال گفته شد که این استعفا به دلیل عدم پرداخت‌های منظم دستمزد این سرمربی و کادرش بوده است. بعضی دیگر از رسانه‌ها گفتند که علت استعفای استراماچونی، عصبانیت وی به خاطر مسدود شدن حساب بانکی او در ایتالیا بوده است، چرا که پرداخت دستمزد سرمربی تیم استقلال به دفعات از سوی یک صرافی صورت گرفته و این کار منجر به افزایش ریسک پولشویی در رابطه با حساب استراماچونی گردیده و در نتیجه بانک حساب وی را بسته است.

 

به گزارش فارس،اما گذشته از اینکه واقعا دلیل استعفای استراماچونی چه بوده است، عده‌ای در این میان تلاش کرده‌اند که از آب گل‌آلود برای منافع خود ماهی بگیرند و استعفای سرمربی تیم استقلال را به عدم تصویب لوایح درخواستی گروه ویژه اقدام مالی FATF گره بزنند. طی این دو روز شاهد بوده‌ایم که در فضای مجازی و هم‌چنین روزنامه‌ها با حمله به مخالفین FATF، استعفای استراماچونی به عدم تصویب لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گره زده شد.

 

*واقعیت چیست؟

 

اما واقعیت مسئله چیست؟ بهتر است بدانید از آنجایی که اتحادیه اروپا از تحریم‌های آمریکا تبعیت نموده و با فشار تحریمی آمریکا علیه ایران همراهی می‌کند، ارتباط چندانی بین بانک‌های ایران و اروپا در حال حاضر وجود ندارد؛ بیشتر بانک‌های اروپایی حتی تراکنش‌های مربوط به اقلام بشردوستانه (غذا و دارو) را تسهیل نمی‌کنند. بنابراین باشگاه استقلال برای پرداخت دستمزد سرمربی خود مجبور شده است که از مسیر غیربانکی، یعنی از طریق صرافی پول را به حساب استراماچونی واریز نماید. اما از آنجایی که بانک ایتالیا پرداخت تراکنش الکترونیکی از مبدا چند صرافی یا از یک صرافی به دفعات را به عنوان یک فاکتور ریسک در حوزه‌ی پولشویی می‌بیند، حساب را مسدود کرده است.

 

اکنون این سوال مطرح است که چرا بانک ایتالیایی این عمل را پولشویی می‌بیند؟ علت این مسئله اجرای فاکتورهای ریسک‌سنجی یا به عبارت دقیق‌تر پرچم‌های قرمز‌ (Red Flags) وزارت خزانه‌داری آمریکاست. اداره‌ی finCEN وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال 2018 اقدام به انتشار دستورالعملی برای بانک‌های خارجی نموده که در این دستورالعمل گفته شده است که شرکت‌ها و بانک‌های ایرانی از روش‌های پولشویی برای دور زدن تحریم استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌های دور زدن تحریم، استفاده از صرافی عنوان شده است و به همین جهت تراکنش‌های مالی که در آنها صرافی نقش دارد، به عنوان یک پرچم قرمز معرفی شده است.

 

بنابراین با توجه به اینکه دستمزد استراماچونی از طریق صرافی به حساب وی واریز شده است، بانک ایتالیایی آن را یک پرچم قرمز شناخته است و اقدام به مسدودسازی حساب کرده است. لازم به تاکید است که استانداردهای FATF نقشی در این اتفاق ندارد.

 

جالب است بدانید که خود کشورهای اروپایی نیز اعتبار و مرجعیتی برای FATF در بحث مبارزه با پولشویی نیستند و برخی از اخبار حاکی از آن است که کشورهای اروپایی به دنبال ایجاد یک نهاد مستقل برای مبارزه با پولشویی هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید