افسردگی بارداری رفتار فرزندان پسر را تغییر میدهد
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که افسردگی مادران در دوران بارداری، رفتار نوزادان پسر را تغییر میدهد اما مادران اغلب متوجه این موضوع نمیشوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی دانشگاه «کاردیف»، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه «کاردیف» در انگلیس انجام شد، نشان میدهد، زنانی که در دوران بارداری علائم افسردگی و اضطراب دارند، متوجه تغییر مشکلات رفتاری نوزادان پسر خود نمیشوند اما در رابطه با رفتار نوزادان دختر خود ابراز نگرانی میکنند.
از هر چهار زن باردار، یک نفر در دوران بارداری به افسردگی و اضطراب مبتلا میشود و شواهد نشان میدهد که این موضوع میتواند خطر بروز مشکلات احساسی و رفتاری را در فرزندان به ویژه در فرزندان پسر افزایش دهد.
محور توجه این مطالعه بر کودکان مادرانی تمرکز داشت که علائم افسردگی و اضطراب بارداری را گزارش داده بودند. محققان در این مطالعه به ویژه این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که چه شاخصهای اولیه مشکلات در یک سالگی این کودکان بروز میکند.
محققان تاخیرهایی را در زبان باز کردن و شواهدی از مشکلات عاطفی را در نوزادان پسر مشاهده کردند اما متوجه بروز این مشکلات در نوزادان دختر نشدند. یافته شگفتانگیز این مطالعه این بود که مادران متوجه این مشکلات در فرزندان پسرشان نمیشدند اما آنها را در فرزندان دختر خود درک میکردند.
پروفسور «روزالیند جان» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یافته اصلی تحقیق ما این بود که مادرانی که افسردگی و علائم اضطرابی بالاتری در دوران بارداری داشتند، از پیوند ضعیف، پرخاشگری بالاتر و سازگاری کمتر نوزادان دختر خود خبر میدادند اما متوجه این مشکلات رفتاری در نوزادان پسر خود نمیشدند.
وی افزود: در مقابل، ارزیابی عینی ما نشان داد که نوزادان پسر بیشتر تحت تأثیر اضطراب یا افسردگی دوران بارداری مادرانشان قرار داشتند، اما مادران متوجه این موضوع نمیشدند.
پروفسور «استفانی ون گوزن»، مؤلف این مطالعه، از دانشکده روانشناسی دانشگاه کاردیف گفت: مادرانی که خودشان دارای مشکلات عاطفی هستند، نمیدانند که پسرانشان نیز دچار مشکل هستند و به این ترتیب نوزادان پسر از حمایتهای لازم در سالهای اولیه زندگی خود برخوردار نمیشوند.
نتایج این مطالعه در مجله Affective Disorders منتشر شده است.