۶ نکته ساده برای کاهش رطوبت پسماندها
روزانه بالغ بر ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تن پسماند به سایت آرادکوه تهران منتقل و شیرابه زیادی از آنها تولید میشود. این شیرابهها علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع میتوانند آلودگیهای زیست محیطی زیادی را به همراه داشته باشند.
در سایت دفن پسماند آرادکوه روزانه ۲۵۰ متر مکعب شیرآبه تولید میشود اما با انجام اقدامات سادهای میتوان حجم شیرابهها را در مبدا تولید پسماند کاهش داد.
*تفاله چای از جمله زبالههایی است که میتواند شیرابه تولید کند. برای جلوگیری از تولید شیرابه از این زباله میتوان تفاله آن را ابتدا در سبد خشک سپس به سطل زباله منتقل کرد.
*پسماند میوه نیز از جمله زبالههای دیگری است که شیرابه دارد بنابراین برای حذف شیرابه پسماند میوه میتوان ابتدا آن را نازک پوست کند سپس پوست را خشک و به سطل زباله ریخت.
* برخی از میوهها از جمله هندوانه پوستهای حجیمی دارند بنابراین میتوان پوست آنها را ابتدا در اندازههای کوچک خرد و پس از خشک شدن دور انداخت. با این اقدام هم فضای کمتری اشغال میشود و هم شیرابه زباله را حذف کردهایم.
*ظروف تتراپک که برای بستهبندی و عرضه مواد لبنی و آب میوه و … استفاده میشود، از جمله زبالههایی است که میتواند در تولید شیرابه نقش داشته باشند بنابراین باید تا حد امکان این ظروف را خالی سپس فشرده کنیم تا داخل آن هیچ رطوبتی باقی نماند.
*برخی افراد ظروف پت را که از آنها برای عرضه نوشیدنیهایی مانند آب معدنی استفاده میشود پس از نوشیدن چند جرعه داخل کیسه زباله میاندازند. برای جلوگیری از اسراف و حذف شیرابه این پسماند میتوانیم آب داخل بطری را نگهداری یا از آن برای آبیاری گلدانها استفاده کنیم. پس از آن بطری را فشرده کنیم و داخل سطل بیندازیم تا با این کار سبب کاهش حجم پسماند و رطوبت آن شویم.
*نکته بعدی این است که این اقدامات سبب میشود که زباله دیرتر بوی نامطبوع بگیرند.