چند اصل تغذیه‌ای برای سلامت قلب

    کد خبر :617779

نایب رییس انجمن تغذیه ایران با اشاره به برخی از اصول و الگوهای صحیح تغذیه‌ای برای تضمین سلامت قلب و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی، گفت: پیروی از رژیم‌های صحیح تغذیه‌ای زیر نظر متخصصین و اصلاح سبک زندگی سالم از مهم‌ترین راه‌ها در جهت سلامت قلب و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

 

دکتر مجید حسن قمی – متخصص تغذیه و رژیم درمانی همزمان با روز جهانی قلب در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نکاتی برای تضمین سلامت قلب افراد، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان دومین عامل مرگ و میر در دنیا شناخته شده؛ به گونه‌ای که از هر سه مرگ در ایران یکی مربوط به بیماران قلبی و عروقی است.

 

وی با اشاره به برخی از مهم‌ترین علل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، تصریح کرد: چاقی و اضافه وزن، بی‌تحرکی، مشکلات عصبی و روانی، استعمال دخانیات و مواد مخدر، چاق و لاغری‌های متناوب، رژیم‌های غیراصولی، کم‌خوابی، بی‌خوابی، افسردگی، الگوهای بدغذایی مثل فراموش کردن یا نخوردن صبحانه، پرخوری بی‌حد و مصرف نوشیدنی‌های کالری‌زا برخی از عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

 

وی با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن و بدنبال آن تنگی عروق در بروز بیماری‌های قلبی و سکته‌های ناگهانی تاثیرگذار است، افزود: زمانیکه فردی دچار اضافه وزن می‌شود، رگ‌های خونی تنگ شده و در سیستم چربی خون، چربی‌های بد یا LDL افزایش پیدا کرده و چربی در دیواره‌های شریان‌های عروقی رسوب کرده و مشکلات عدیده برای فرد و بیمار بوجود می‌آورد.

 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه بیماران قلبی و عروقی برای پیشگیری از بروز این مشکلات و اصلاح الگوهای تغذیه‌ای باید به متخصصین تغذیه مراجعه کنند، گفت: بیمار می‌تواند تحت نظر متخصص تغذیه با یک ‌اقدام همه‌جانبه و جامع در یک بازه زمانی مشخص و نه با سرعت زیاد، وزن خود را کم کرده و از یک رژیم غذایی خاص تبعیت کند.

 

وی با اشاره به برخی از مواد غذایی کمک کننده در سلامت قلب و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی، تصریح کرد: مصرف گوشت سفید و ماهی یکی از موارد مفید است؛ چراکه ماهی‌ها منابع غنی و سرشاری از امگا ۳ بوده و تا حد زیادی به مرتفع شدن مشکلات قلبی و عروقی کمک می‌کنند.

 

وی با اشاره به برخی دیگر از مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب، اظهار کرد: مارچوبه به خاطر داشتن اسید فولیک بالا و پیشگیری کردن از بروز هموسیستئین، حبوبات به دلیل کلسترول تقریبا صفر و غنی بودن از فیبر و پروتئین، خانواده کلم خصوصا کلم بروکلی، شکلات تلخ در حد معقول به دلیل جلوگیری از چسبندگی گلبول‌های سفید به دیواره عروق، لبنیات کم‌چرب، گوجه فرنگی به دلیل سرشار بودن از ویتامین سی، اسیدفولیک، کولین، پتاسیم و فیبر، گردو حاوی اسیدهای چرب ضروری، مغزها مثل بادام سرشار از ویتامین‌های گروه “ب”، منیزیم و روی بالا، همگی در سلامت قلب و عروق موثر و مفید هستند.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خاتمه با ارایه توصیه‌های کلی برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی، خاطرنشان کرد: فعالیت ورزشی و بدنی، رژیم‌های اصولی و تحت نظر متخصصین تغذیه و پیروی از الگوهای صحیح تغذیه‌ای برخی از موارد مهمی است که سلامت قلب را تضمین می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید