پنس: آمریکا باید در موضوع دخالت مسکو در انتخابات آتی هوشیار بماند

    کد خبر :602157

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا که جهت شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد آغاز جنگ جهانی دوم به لهستان سفر کرده، معتقد است آمریکا باید درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری بعدی “هوشیار” باشد؛ او همچنین بر حفظ ثبات ایرلند در رویه بریگزیت تاکید کرده است.

به گزارش بازتاب به نقل از پایگاه خبری هیل، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا طی کنفرانس خبری مشترک روز دوشنبه در لهستان اظهار کرد: “با تلاش آن [روسیه] برای دخالت در انتخابات‌های اروپا و سراسر جهان، حال وقت آن رسیده که ما درباره مقاصد و اقدامات روسیه هوشیار بمانیم”.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با وجود پیشروی طوفان درجه پنج “دوریان” که سواحل شرقی این کشور را تهدید می‌کند، سفر خود به ورشو را لغو کرده بود و مایک پنس به جای او در این مراسم حضور یافت.

رئیس‌جمهوری آمریکا هفته پیش به علت مطرح کردن پیشنهاد حضور مجدد روسیه در نشست گروه هفت -که اخیرا در فرانسه برگزار شد- مورد انتقاد هم‌پیمانان کشورش قرار گرفت. دلیل بیرون انداختن روسیه از این گروه که قبلا با نام “گروه هشت” شناخته می‌شد، الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به این کشور در سال ۲۰۱۴ عنوان شده است که به باور بسیاری، اقدامی غیرقانونی است.

پنس طی بیان اظهاراتش لحن متفاوت‌تری از ترامپ به کار گرفت و گفت آمریکا حامی هم‌پیمانانش خواهد بود.

طبق گزارش رویترز، او گفته است: “می‌دانیم هنوز در بسیاری از جبهه‌ها، کار زیادی برای انجام مانده است؛ زیرا علی‌رغم سال‌ها مذاکره، نیروهای روس هنوز به طور غیرقانونی بخش‌های بزرگی از گرجستان و اوکراین را اشغال می‌کنند؛ حقیقت این است که مسکو به دنبال بر هم زدن اتحاد ماست، حال با مخازن نفت و گاز خودش. با توجه به نیاز ما به ارتقای خودکفایی و امنیت در حوزه انرژی، لهستان موضع بسیار قدرتمندی گرفته است”.

ترامپ در موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، تقریبا هیچ اقدامی نکرده است؛ حتی پس از آنکه رابرت مولر، بازرس ویژه سابق -که مسؤول بررسی این موضوع بود- گزارش‌هایی از دخالت کشورهای خارجی داد و اعلام کرد که اقدام مجدد آن‌ها محتمل است.

به گفته پنس، در موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، آمریکا می‌خواهد رویه‌ای اتخاذ شود که حفظ ثبات در ایرلند و حفظ قرارداد صلح ایرلند شمالی که در سال ۱۹۹۸ بسته شده بود، تضمین شود.

او در همین خصوص اظهار کرد: “ما به همکاری نزدیک با شرکای خود در ایرلند و بریتانیا ادامه می‌دهیم تا حامی بریگزیتی باشیم که ثبات در پی داشته و حافظ بنیان قوی پیمان جمعه نیک (۱۹۹۸) باشد؛ می‌دانیم که این‌ها، مسائل پیچیده‌ای هستند”.

پیمان “جمعه نیک” که باعث آزاد و غیرنظامی شدنِ مرز ایرلند شمالی و ایرلند در سال ۱۹۹۸ شد، پایانی بر مناقشات دراز مدت در آن منطقه به شمار می‌رفت.

با وجود اینکه صلح در این مرز به خوبی حفظ شده است، معاهده مذکور در صورتی که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بدون توافق باشد، مورد تهدید واقع خواهد شد؛ در صورت خروج بدون توافق بریتانیا نیاز به سخت‌گیری مرزی بین کشور ایرلند (عضو اتحادیه اروپا) و ایرلند شمالی بالا خواهد گرفت.

بسیاری از قانونگذاران آمریکایی از جمله سناتور چاک شومر، رهبر اقلیت سنا و نانسی پلوسی، رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا به دلیل مذکور مخالفت خود را برای خروج بدون توافق ابراز داشته‌اند.

برخی جمهوری‌خواهان و اعضای دولت ترامپ از بریگزیت حتی در صورت عدم وجود توافقی که رویه خروج این کشور را معین کند، حمایت کرده‌اند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس وعده داده که در تاریخ سی و یک اکتبر،‌ این خروج انجام خواهد گرفت. با این حال، او با موانع متعددی جهت بررسی یک توافق جدید مواجه است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید