3022 کلاس درس با تراکم 41 دانش‌‌آموز داریم

    کد خبر :596234

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آخرین آمار نشان می دهد 3022 کلاس درس بالای 41 نفره داریم، گفت: چند سال دیگر کدرشته های خوب کنکور از دسترس طبقه متوسط خارج خواهد شد.

رضوان حکیم زاده در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع چالش‌های تحقق عدالت آموزشی برگزار شد با اشاره به مفهوم عدالت آموزشی، اظهار کرد: عدالت آموزشی یعنی همه کودکان امکان رفتن به مدرسه را داشته باشند؛ معنای کیفی عدالت آموزشی نیز یعنی فرصت برابر برای یاد گرفتن. آیا همه آنها که امکان رفتن به مدرسه را پیدا می‌کنند، می توانند فرصت های برابر برای یادگیری داشته باشند؟

وی افزود: عدالت آموزشی می‌تواند زمینه ساز عدالت اجتماعی باشد. اکثر رتبه های برتر کنکور هم شرایط اقتصادی و اجتماعی برتر داشتند که بیانگر تفاوت در دسترسی به فرصت‌های برابر است. البته باید همه جوانب را درنظر بگیریم. ما پیشرفت های خوبی در زمینه عدالت آموزشی داشتیم اما هنوز در بخش هایی نیازمند بهبود اوضاع هستیم. یکی از دستاوردهای خوب، پوشش تحصیلی 98.13 درصدی در دوره ابتدایی است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وقتی همه دانش‌آموزان به مدرسه می‌روند یعنی همه حق موفقیت دارند، گفت: اگر این اصل را به عنوان هدف نظام آموزشی بپذیریم شرایط باید به گونه ای باشد که همه دانش‌آموزان به یک اندازه فرصت رشد داشته باشند ولی در عمل این اتفاق نمی افتد و کدرشته های خوب کنکور در اختیار دانش آموزان و خانواده‌های مناطق برخوردارتر قرار می گیرد.

حکیم زاده ادامه داد: ریشه این موضوع به دوران کودکی و یادگیری اولیه برمی گردد؛ فرصت برخورداری از آموزش‌های پیش دبستانی یکی از شاخص های مهم است و ما دستاورد خوبی در این زمینه داریم. اکنون نرخ پوشش پیش‌دبستانی 74 درصد است و اتفاقا نکته جالب توجه آنکه مناطق کمتر برخوردار پوشش بهتری دارند چون چند سالی است که ردیف اعتباری ویژه پیش دبستانی مناطق دوزبانه در بودجه های سالانه دیده می‌شود؛ در عین حال که میانگین کشوری پوشش پیش‌دبستانی 74 درصد است، در استان هایی چون خوزستان 100 درصد، در برخی چون ایلام 90 درصد است. در واقع در استان های کمتر برخوردار وضعیت پوشش ما بسیار خوب است.

وی با اشاره به عوامل موثر یادگیری در دوره ابتدایی گفت: عوامل درون مدرسه ای و برون مدرسه ای موثر بر یادگیری وجود دارند. معلم، کیفیت همسالان در کلاس درس، تراکم جمعیت کلاسی، فضا، امکانات و دسترسی به منابع یادگیری از جمله عوامل درون مدرسه ای تعیین کننده کیفیت یادگیری دانش آموزان هستند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با طرح این پرسش که «آیا همه 98 درصد دانش آموزان ما به یک اندازه می توانند یاد بگیرند؟»، گفت: آیا سیاست های ما در جهت تحقق عدالت آموزشی است یا خیر؟ آیا بهترین و باتجربه ترین معلمان را به مناطق محروم میفرستیم؟ متاسفانه جواب ما به این پرسش منفی است.

حکیم زاده افزود: رویه غلطی شکل گرفته مبنی بر اینکه هرچقدر معلمان باتجربه تر می‌شوند در مناطق بهتری بکار گرفته می‌شوند. هرچه قدر ارتفاع ثروت در شهر بیشتر می‌شود معلمان با تجربه چ‌تر به مناطق بهتر می روند؛ انگیزه ای فراهم نمی کنیم که معلم باتجربه به مناطق محروم برود.

وی با بیان اینکه در گذشته دانش سرای مخصوص عشایر داشتیم که حذف شده است، گفت: تقاضا و درخواست هایی داشته‌ایم و قول‌هایی هم داده و پیگیری هایی انجام شده تا بتوانیم معلم با کیفیت عشایر از طریق دانشسرا جذب کنیم؛ اگر سرباز معلم به کلاس مناطق محروم برود که تجربه ندارد به کیفیت یادگیری آن دانش‌آموزان لطمه می خورد.

به گزارش فارس، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: عامل دیگر کیفیت همکلاسی ها است. اینکه دانش آموزان باهوشتر و باانگیزه تر در کلاس باشند بر یادگیری تأثیر می گذارد. اما سیاست ما این است که انواع مختلفی از مدارس را ایجاد کردیم و به بهانه های مختلف دانش آموزان با انگیزه را به بهانه فراهم کردن شرایط بهتر از مابقی دانش آموزان جدا می‌کنیم.

حکیم زاده افزود: یکسری دانش‌آموزان به مدارس تیزهوشان می روند. یکسری را با آزمون به نمونه دولتی می‌فرستیم. جالب اینکه قرار بوده مدارس نمونه دولتی در مناطق محروم باشد ولی عجیب است که چطور از مناطق شهری سردرآورده اند؛ در مدارس شاهد هم جداسازی می کنیم و اشخاص دارای شرایط خاص وارد این مدارس می شوند؛ جداسازی بر اساس طبقه اجتماعی اقتصادی هم رخ می دهد و بخشی هم به مدارس غیردولتی می روند. در هیأت امنایی ها هم خانواده ها بسته به اینکه چقدر امکان مشارکت در تأمین هزینه مدرسه دارند، فرزندشانرا ثبت نام می کنند تا شرایط بهتر یادگیری فراهم شود.

وی ادامه داد: رویه از گذشته ها بر این بوده که دوره ابتدایی در مرکز توجه نبوده است؛ هرچند در سند تحول بنیادین تاکید شده که اولویت باید در دوره ابتدایی باشد. یکی از راهکارهای کمک به کیفیت بهتر یادگیری، یکپارچه سازی مدارس است و در سندتحول بنیادین هم به این موضوع توجه شده است. البته صحبت بر سر این نیست که انواع مدارس خاص اشکال دارند بلکه از آن سو معنایش دور شدن 80 درصد دانش آموزان مدارس دوتی از عدالت آموزشی است. وگرنه مدارس خاص دستاوردهای خوبی دارند اما اگر نگاه فراگیر داشته باشیم همان کاری را می کنیم که شهید رجایی کرد و مدارس را یکپارچه کرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره تراکم جمعیت دانش آموزی در دوره ابتدایی نیز گفت: طبق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، تراکم کلاسی نباید بالای 26 نفر در دوره ابتدایی باشد؛ نرخ مطلوب هم 20 تا 22 نفر است. این در حالی است که حدود 62 درصد کلاس ها تراکم بالای 26 نفر دارند. 48.2 درصد کلاس ها 26 تا 35 دانش آموز، 12.1 درصد کلاس ها 36 تا 40 دانش آموز، 1.7 درصد کلاس ها بالای 41 دانش آموز دارند.

وی تصریح کرد: آخرین آمار نشان می دهد 3022 کلاس درس بالای 41 نفره داریم. این اتفاق در مدارس خاص رخ نمی دهد و در مدارس دولتی رخ می دهد. چند سال دیگر کدرشته های خوب کنکور نیز از دسترس طبقه متوسط خارج خواهد شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید