ابهام در حقوق 80 میلیونی رییس یک شرکت معدنی/مدیری که پس از 7 ماه ویزای کار ندارد

    کد خبر :595807

قرارداد مدیریت یک شرکت معدنی زیرمجموعه سازمان توسعه معادن در آلمان با ابهاماتی در زمینه پرداخت حقوق 80 میلیون تومانی به مدیرعامل شرکت و همچنین مدت زمان مأموریت وی روبرو است.

شرکت آسکوتک در سال 1369 به عنوان یکی از شرکت های تابعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در آلمان تاسیس شده و سهام دار ۴۹ درصد فولاد کویت (کویت استیل) است.

این شرکت دارای پنج شرکت تابعه به نام‌های فولاد پایا، AMM, SCIENCE AND Technology, Stel Trading, MME و YAMO در چین است. همچنین در شرکت‌های ایراسکو و MMTE سهامدار بوده و سالانه هم فعالیت‌های گسترده‌ای به عنوان زیرمجموعه سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی کشور دارد و هم شریک تجاری بسیاری از پروژه‌های معدنی خارج از کشور محسوب می‌شود.

چند ماه پیش سید مؤید حسینی صدر به عنوان مدیرعامل شرکت آسکوتک منصوب شد. حسینی نماینده دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه خوی در استان آذربایجان غربی بوده است. این انتصاب با ابهاماتی در زمینه حقوق و مدت مأموریت مدیرعامل روبرو است.

یک منبع خبری در این مورد به فارس گفت: بر اساس قراردادی که به امضای رئیس سازمان توسعه معادن و مؤید حسینی رسیده است، مدت زمان مدیریت وی یکسال اعلام شده که به طور خودکار منقضی می شود. همچنین حقوق دریافتی وی 5 هزار و 113 یورو تعیین شده است.

وی ادامه داد:‌ این در حالی است که بر اساس سندی که از سوی حسینی صدر به سفارت آلمان و خطاب به سفیر ارائه شده مدت زمان مدیریت وی 4 سال و حقوق دریافتی نیز 6 هزار و 726 یورو اعلام شده است.

وی افزود: در اسناد ارائه شده، صفحه آخر قرارداد که به امضای طرفین رسیده، ثابت است ولی تغییراتی در صفحات دیگر صورت گرفته است.

به گفته وی، این موضوع توسط برخی نهادهای نظارتی در حال پیگیری است.

برای پیگیری این موضوع و دلیل تفاوت بین میزان حقوق و طول مدت ماموریت در دو نامه با موید حسینی صدر گفت‌وگو کردیم.

* دلیل دریافت حقوق 80 میلیونی در شرکت تابعه ایمیدرو

موید حسینی صدر، مدیرعامل شرکت آسکوتک در این مورد گفت: قرارداد من طبق روال مدیرعامل قبلی تنظیم شده و هیچ چیزی خارج از آن روال تعیین نشده است.

وی ادامه داد: در مورد حقوق نیز در مقایسه با سفرا و همچنین مدیران شرکت‌هایی مانند ایران خودرو و ایراسکو و یا 10، 15 شرکت دیگر، مدیرعامل آسکوتک کمترین میزان حقوق را دریافت می‌کند و بر اساس دستورالعمل کتبی رئیس ایمیدرو، حقوق و مدت زمان ماموریت مدیرعامل آسکوتک مانند مدیرعامل قبلی است.

خبرنگار فارس پرسید طبق اسنادی که به دست ما رسیده است، حقوق شما در یک سند 5 هزار و 113 یورو و مدت زمان ماموریت نیز یک سال اعلام شده و در سند دیگری که به سفارت ایران در آلمان ارائه کرده‌اید نیز حقوق 6 هزار و 726 یورو و مدت ماموریت 4 سال اعلام شده است، کدام سند قابل استناد است؟ صدر حسینی پاسخ داد: ابتدا یک پیش‌نویس تنظیم شده ولی در قرارداد اصلی حقوق پرداختی 6 هزار یورو تعیین شده است. در مورد مدت زمان نیز گفته شده که هر زمان رئیس ایمیدرو بخواهد می‌تواند مدیرعامل آسکوتک را تغییر دهد.

به گفته وی، در بند 9 قرارداد آمده است که ایمیدرو در هر زمان می‌تواند مدیرعامل آسکوتک را تغییر دهد. این موضوع از طرف معاونت حقوقی آسکوتک مستقیماً به سفارت آلمان اعلام شده است.

حسینی صدر توضیح داد: آسکوتک با یکسری مشکلات روبه‌رو است؛ یکی اینکه شرکت کویت استیل به عنوان سهامدار آسکوتک سود ایران را برای سال 2017 و 2018 پرداخت نکرده است. ما این مسئله را پیگیری کرده‌ایم. همچنین بحث‌هایی در مورد واگذاری ایرتیک به یک شخص حقیقی و همچنین واگذاری ایراسکو مطرح بود که ما روی این مسائل هم اعتراض داشتیم.

وی با بیان اینکه 7 ماه از انتصاب من به عنوان مدیرعامل آسکوتک می‌گذرد، تایید کرد: در حال حاضر حقوق سفرا حدود 8 هزار یورو است ولی این مسئله در جامعه مورد پذیرش نیست، زیرا با حقوق یک فرهنگی و یا کارمند دیگر مقایسه می‌شود، ولی حقوق مدیران خارج از کشور دارای یک نُرم است و هزینه‌هایش نیز متفاوت است.

مدیرعامل آسکوتک در پاسخ به این سوال که چرا در قرارداد، مدت زمان ماموریت شما 4 سال ذکر شده، در حالی که می‌گویید رئیس ایمیدرو می‌تواند هر موقع که خواست مدیرعامل آسکوتک را تغییر دهد؟ گفت: این نُرم است. در پیش‌نویس یک سال ذکر شده بود ولی در قرارداد به 4 سال افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پیش‌نویس هم به امضای شما و رئیس ایمیدرو رسیده بود؟ گفت: پیش‌نویس امضا ندارد، برخی افراد صفحه آخر قرارداد اصلی را به عنوان صفحه آخر پیش نویس مطرح کرده‌اند.

حسینی صدر تاکید کرد: قراردادی که از سوی معاونت حقوقی آسکوتک به سفارت آلمان ارائه شده، برحسب دستور رئیس ایمیدرو تنظیم شده است و رئیس سازمان توسعه معادن خودش رئیس هیات نظارت آسکوتک است و روی قرارداد نظارت دارد.

وی با بیان اینکه من ویزای کار ندارم، افزود: در حال حاضر با ویزای توریستی شرکت را اداره می‌کنم و در مدت 7 ماهی که از صدور حکمم می‌گذرد، هنوز حقوق دریافت نکرده‌ام.

وی در پاسخ به این سوال که پس چطور شرکت را مدیریت می‌کنید؟ گفت: نمی‌توانستیم شرکت را بدون صاحب بگذاریم. بر اساس قوانین آلمان، مالک یک شرکت پس از انتخاب مدیرش می‌تواند تعیین کند که آن شخص در آلمان سکونت داشته باشد یا خیر و یا اینکه ویزای کار نداشته باشد، ولی مالک باید از سایر درآمدهایش، حقوق مدیرش را پرداخت کند تا شرکت آسیب نبیند.

وی ادامه داد: به این ترتیب با صدور ویزای کار و اقامت، حقوق باید پرداخت شود.

مدیرعامل آسکوتک در پاسخ به این سوال که ویزای کار شما چه زمانی صادر می‌شود؟ گفت: مشخص نیست. ما 3 مدیر هستیم که در آن شرکت منصوب شده‌ایم، ولی برای هیچ کدام ویزای کار صادر نشده است.

وی تاکید کرد: به دلیل مشکلات تحریم، صدور ویزای کار با تاخیر رو به رو شده است.

وی در ادامه با اشاره به طلب آسکوتک از کویت استیل به میزان 20 میلیون یورو به ازای سود سال‌های 2017 و 2018 گفت: در حال حاضر 5 یا 6 پرونده داریم که در حال پیگیری است. ساختمانی داشته‌ایم که در تصرف یک شرکت بود و تخلیه شد.

حسینی صدر در پاسخ به این سوال که آیا شرایط مدیر قبلی آسکوتک هم حقوق 6 هزار یورو و مدت ماموریت 4 ساله بوده است، گفت: بله، البته ممکن است اعداد دقیقش مقداری متفاوت باشد. هر چند حقوق سفرا یا سایر ماموران وزارت خارجه در مقایسه با آسکوتک بالاتر است و کارشان نیز سبک‌تر است.

وی گردش مالی مجموعه هلدینگ آسکوتک را 500 تا 600 میلیون یورو عنوان کرد و گفت: مسئولیت این گروه در شرایط تحریم بسیار سنگین است.

مدیرعامل شرکت آسکوتک افزود: حقوق 6 هزار یورویی در کشور رقم بالایی است ولی در آلمان نُرم است. ممکن است به ما بگویند حقوق‌تان را نصف می‌کنیم یا 4 هزار یورو بگیر، مشکلی نیست. می‌پذیریم. ما آمده‌ایم که کار کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید