ایستگاه فضایی کیت‌های استخراج فضایی را دریافت کرد

    کد خبر :582509

پس از اتصال فضاپیمای بدون سرنشین دراگون، فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی کیت‌های استخراج فضایی مبتنی بر باکتری‌ها را دریافت کردند.

روز 27 ژوئیه سال 2019 یک کیت معدنی آزمایشی توسط فضاپیمای بدون سرنشین دراگون به ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داده شد.

براساس گزارش «نیواطلس»، محققان برای مطالعه اینکه چگونه باکتری‌ها می‌توانند برای استخراج مواد معدنی و فلزاتی از صخره‌های سیارک‌ها، قمرها و سیاره‌ها به کارگرفته شوند، از این کیت آزمایشی استفاده خواهند کرد.

گفتنی است؛ این کیت آزمایشی توسط تیمی به سرپرستی دانشگاه «ادینبورگ» ارائه شده است.

همان‌گونه که در زمین برای استخراج مواد معدنی و فلزات نیاز به یکسری فرایندهای پیچیده‌ای است که سنگ معدن را به مواد معدنی مفید تبدیل می‌کند.

یکی از راه‌ها برای استخراج مواد معدنی، استفاده از روشی به نام «زیست‌معدن کاری» است که در آن از میکروب‌ها‌، باکتری‌ها یا قارچ‌ها به عنوان یک کارخانه شیمیایی کوچک استفاده می‌کنند تا صخره‌ها را شکسته و فلزاتی مانند آهن، مس، زینک، طلا، اورانیوم و توریم را استخراج کنند.

زیست‌معدن‌کاری روشی برای استخراج مواد معدنی مورد نظر از سنگ معدن است که در آن از میکروارگانیسم ها برای صاف کردن مواد معدنی به جای روش های سنتی، گرمای شدید و یا مواد شیمیایی سمی، که برای محیط زیست مضرند، استفاده می شود.

اخترزیست‌شناسان مرکز اخترزیست‌شناسی دانشگاه ادینبورگ برای استخراج فضایی با استفاده از این روش، در دهه‌های گذشته 18 راکتور «زیست‌معدن‌کاری» به اندازه یک قوطی کبریت را ارائه کردند که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

طبق این گزارش، قرار است فضانوردان قطعاتی از سنگ بازالت را در داخل این راکتورها قرار دهند به گونه‌ای که سنگ‌ها در داخل محلولی از باکتری‌ها و مواد مغذی غوطه‌ور شوند. ساختار سنگ بازالت به آنچه که در صخره‌های ماه و مریخ وجود دارد، شبیه است.

هدف از این کار این است که ببینیم باکتری‌ها چگونه در نیروی گرانشی صفر مواد معدنی را استخراج می‌‌کنند.

طبق این گزارش، در این آزمایش، هنگامی که میکروب‌ها رشد می‌کنند، بر نحوه تشکیل کلونی و بیوفیلم‌ها نظارت می‌شود و سپس بیوفیلم‌ها برای بررسی به دانشگاه استنفورد و ادینبورگ منتقل خواهند شد. این بیوفیلم‌ها نه تنها به روش زیست‌معدن‌کاری کمک می کنند بلکه درک بهتری را از چگونگی رشد میکروب‌ها بر روی زمین نیز فراهم خواهند کرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید