راه برخی رشته‌ها برای کسب سهمیه المپیک طولانی است

  • ورزشی
  • سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ ۹:۲۰
    کد خبر :582425

سرپرست کاروان اعزامی ورزش ایران به المپیک توکیو مسیر کسب سهمیه در رشته های انفرادی و تیمی و شرایط پرداخت حقوق به ورزشکاران المپیکی شده و بورسیه شده را تشریح کرد.

به گزارش مهر، سید نصرالله سجادی سرپرست کاروان ایران در بازیهای المپیک 2020 توکیو در حاشیه بازدید از اردوی تیم ملی قایقرانی کشورمان، در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها در خصوص آخرین وضعیت کسب سهمیه در رشته های انفرادی و تیمی، طولانی بودن مسیر توزیع سهمیه المپیک در برخی رشته ها همچون وزنه برداری، آخرین زمان برای کسب سهمیه المپیک توکیو، برابری توزیع سهمیه ها در 2020، تعیین تکلیف لباس و شعار کاروان، حقوق ورزشکاران المپیکی شده و چگونگی پرداخت پول به ورزشکاران بورس شده توسط IOC توضیح داد.

راه برخی رشته ها برای رسیدن به المپیک طولانی است
سجادی در خصوص آخرین وضعیت رشته های المپیکی و تعداد آنها این طور پاسخ داد: این بار سیستم کسب سهمیه ها متفاوت تر از دوره های قبل است. در بیشتر رشته ها باید در چند دوره از مسابقات شرکت کنند و در پایان براساس رنکینگی که به دست می آورند فرد یا رشته در یک ماده یا وزن سهمیه را می گیرد. بیشتر رشته های ورزشی تا پایان سال 98 باید در این رشته ها شرکت کنند. هفت تا ده دوره مسابقه باید شرکت کنند. الان نمی توانیم در مورد اینکه چه می شود نظر نهایی را بدهیم خود فدراسیون ها هم این نظر را نمی دهند. ولی در مجموع حضورشان نسبتا خوب بوده است ولی برخی راهشان در کسب سهمیه المپیک کمی طولانی است.

رشته های تیمی چه مسیری برای کسب سهمیه المپیک دارند؟
وی پیرامون مسیر کسب سهمیه المپیک توسط رشته های تیمی هم گفت: رشته های تیمی هم مثلا والیبال در مردادماه در روسیه مسابقه دارد و باید با روسیه و کوبا و مکزیک مسابقه بدهد. اگر انتخاب نشوند با بهترین تیم آسیا در آذرماه مسابقه دارند که احتمال 90 درصد انتخاب می شوند. بسکتبال در چین و در مسابقات قهرمانی جهان شرکت خواهد کرد که تیم هایی که در دسته خودشان اول شوند شانس زیادی برای کسب سهمیه دارند که احتمالا در این دسته اسپانیا است و شانسی برای خود قائل نیستند اما باید تلاش کنند که تیم دوم باشند که شانس دیگری و موقعیت دیگری داشته باشند. هندبال مهرماه به قطر می رود تا در مسابقات انتخابی شرکت کند. در قطر هشت تیم هستند به نظر می رسد شانس ندارند اما اگر دوم و سوم بشوند دو فرصت دیگر دارند که می توانند در زیر گروه ها که مسابقه اش در آمریکا و اروپاست انتخاب شوند.

مسیر سخت وزنه برداری برای کسب تنها دو سهمیه
سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیهای المپیک 2020 توکیو پیرامون وضعیت رشته های انفرادی چون رزمی ، وزنه برداری و کشتی نیز این طور توضیح داد.

وی بیان داشت: رشته های انفرادی هم دارند در مسابقات مختلف شرکت می کنند. مانند رشته های رزمی، تکواندو، جودو و کاراته . کشتی در سه مسابقه باید شرکت کند. وزنه برداری راه طولانی پیش رو دارد. باید در شش مسابقه شرکت کنند که از این بین حتما باید در چهار تا شرکت کنند. دو تای دیگر هم باید حضور داشته باشد و ثبت نام کند اما شرکت نکند مشکلی پیش نمی آید. این مسابقات دسته بندی هم شده اند. براساس این دسته بندی امتیاز داده می شود. در نهایت فدراسیون جهانی وزنه برداری به نفراتی که امتیاز می آورند در پایان خود فدراسیون جهانی وزنه برداری به تعداد نفراتی اجازه حضور می دهند. محدودیت دیگری که فدراسیون جهانی وزنه برداری داده است درخصوص رنکینگ های 2008 تا 2016 تعینی کرده است که ما کلا شانس دو سهمیه داریم که قطعا انتخاب می شوند اما امیدواریم نفراتی انتخاب شوند که در المپیک نتایج خوبی بدست آورند.

تا خردادماه سهمیه بگیرید
وی ادامه داد: برنامه ای که IOC به ما اعلام کرده است این است که برخی رشته ها برای کسب سهمیه المپیک تا پایان خردادماه سال 99 نیز فرصت دارند. بازیهای المپیک مردادماه است و عملا تا یک ماه مانده تا این بازیها فرصت کسب سهمیه داریم.

شرایط بهتر کسب سهمیه در المپیک 2020
سجادی با مثبت ارزیابی کردن شرایط کسب سهمیه برای برخی رشته ها و اجرای عدالت در نحوه توزیع این سهمیه ها نسبت به دوره های قبل نیز گفت: این دوره نسبت به دوره های قبل تفاوت هایی دارد و شاید بهتر هم باشد. به غیر از بحث برابری زن و مرد در این دوره بازیها ورزشکاران در فرصت های بیشتری شرکت می کند و کسی نمی تواند بگوید براساس شانس سهمیه گرفته است بلکه سهمیه ها براساس قابلیت هاست.

فعلا واریزی نداریم
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت کادر سرپرستی کاروان اعزامی نیز گفت: برای مشخص شدن کادر سرپرستی باید اول تعداد ورزشکار مشخص شود و قطعی شود بعد نفرات کادر فنی براساس تعداد آنها مشخص شود. البته از ما یک تعداد تقریبی خواسته اند که براساس رشته هایی که می خواهیم شرکت کنیم یک آماری داده ایم اما الان دقیق نمی توان گفت. البته اگر در یک رشته هم نگفته باشیم و کسب سهمیه کنیم حضور خواهیم داشت مشکلی نخواهیم داشت.

« آیا برای حضور در المپیک واریزی هم به IOC داشته ایم ؟»، وی در این مورد گفت: واریزی هم نخواستند و به موقع انجام می دهیم و برای پرداخت مشکی نداریم.

آخرین وضعیت تعیین تکلیف لباس و شعار کاروان
سرپرست کاروان اعزامی ورزش ایران به المپیک توکیو، در پاسخ به سوال خبرنگاران پیرامون آخرین وضعیت لباس و شعار کاروان هم این طور گفت: لباس نمونه های درست شده باشد که آخر شهریور ماه قطعی است و قرار است هم لباس ورزشی و هم فرم برای کاروان مشخص شود. در خصوص شعار هم شعارهایی پیش بینی شده و هم برای نام کاروان پیشنهاداتی داده شده است. کارهای خیلی خوبی از سوی کمیته فرهنگی انجام شده که در جلسات بعدی تصویب می شود.

آیا پاداش ها مشخص است؟
« ورزشکاران مدال آور همیشه پای سکو پاداش می گیرند آیا میزان دریافت این پاداش مشخص شده است؟». سجادی گفت: پاداش پای سکو مشخص نیست.

نجمه و احسان اولین حقوق بگیران المپیک توکیو هستند
وی پیرامون « وضعیت پرداخت حقوق به دارندگان سهمیه المپیک و اینکه آیا تاکنون به نجمه خدمتی و احسان حدادی که سهمیه المپیکی شان قطعی شده حقوقی پرداخت شده است یا خیر نیز؟ » ، گفت: ورزشکارانی که حقوق خواهند گرفت طبق بخشنامه از تیرماه امسال به مدت یکسال این حقوق را دریافت خواهند کرد و طبق مصوبه تا المپیک حساب می شود حتی اگر این سهمیه اردیبهشت ماه سال آینده بدست بیاید از تیرماه امسال حقوق خواهند گرفت. نجمه خدمتی و احسان حدادی هنوز دریافتی نداشته اند چرا که این قانون تازه تصویب شده است.

ورزشکاران بورسیه چطور حقوق می گیرند؟
کمیته بین المللی المپیک (IOC) از کمیته ملی المپیک کشورها از جمله ایران در خواست کرده تعدادی از ورزشکاران خود را معرفی کند تا این ورزشکاران را بورسیه کند. IOC حدود ۱۰ ورزشکار را انتخاب می‌کند و ماهیانه مبلغ ۵۰۰ دلار به آنها تا اردیبهشت سال ۹۹ کمک خواهد کرد. در حال حاضر نفراتی چون نوشادعالمیان، علی پاکدامن، حسن یزدانی، کیانوش رستمی و محمدعلی گرایی از سوی کمیته بین المللی المپیک انتخاب شده اند.

« نحوه پرداخت این مبلغ به این نفرات چگونه خواهد بود؟ »

سرپرست کاروان اعزامی ورزش ایران به المپیک توکیو، در پاسخ به این سوال گفت: یک بورسیه ای است که کمیته بین المللی المپیک به ورزشکاران اختصاص می دهند. تقریبا پنج، شش ماه پیش بخشنامه آن را به فدراسیون هایی که رشته های المپیکی داشتند داده ایم و آنها همنفراتی را معرفی کرده اند. ما بیشتر از 9 نفر را معرفی کرده ایم اما IOC این نفرات را خودش انتخاب کرده است. ما براساس نمونه قراردادی که آنها برای ما فرستاده اند قراردادی با با این ورزشکاران بستهایم. قرار است مبلغ 500 دلار ماهیانه تا بازیهای المپیک توکیو که شامل مسائلی همچون برگزاری اردوها، پول توجیبی، مراقبتهای پزشکی و … می شود را به این نفرات پرداخت کنیم. این نفرات مشخص شده اند و قرار است هر چهار ماه هزینه کردهای خود را به ما ارائه دهند تا مبلغ به آنها پرداخت شود. انتخاب این نفرات نیز برای بار اول رخ نداده و از آنجایی که به خاطر دارم حداقل 5 دوره است که کمیته بین المللی المپیک چنین کاری را به عنوان بورسیه ورزشکاران انجام می دهد.

و نماینده ورزشکاران در المپیک چه کسی است ؟
سجادی در پایان پیرامون انتخاب و معرفی نماینده ورزشکاران در المپیک گفت: نماینده ورزشکاران را کمیسیون ورزشکاران انتخاب می کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید