شبکه های اجتماعی مقصر اصلی افسردگی در نوجوانان
نتایج یک بررسی جدید نشان می دهد استفاده فزاینده از شبکه های اجتماعی و مشاهده تلویزیون با میزان افسردگی نوجوانان ارتباط مستقیم دارد، اما اجرای بازی های ویدئویی چنین مشکلی ایجاد نمی کند.
بررسی یادشده که در کشور کانادا و با تحقیق در مورد شرایط روحی و روانی هزاران نوجوان صورت گرفته فرضیه تاثیر مخرب بازی های ویدئویی در جهت تشدید افسردگی نوجوانان را زیر سوال برده است.
در جریان این بررسی نوجوانانی با شرایط مختلف، برای مدت های متفاوتی تلویزیون تماشا کرده و از شبکه های اجتماعی و بازی های ویدئویی استفاده کردند و در نهایت مشخص شد که اجرای بازی های ویدئویی و استفاده از رایانه تاثیر منفی اندکی بر میزان افسردگی آنها دارد.
محققان علوم اجتماعی بارها تصریح کرده اند که نوجوانان باید میزان استفاده خود از رایانه، گوشی هوشمند، تلویزیون و دیگر ابزار دیجیتال را محدود کنند تا به سلامت روحی و روانی آنها آسیبی نرسد، اما سردرگمی در مورد میزان آسیب ناشی از استفاده از هر یک از این وسایل چالشی است که پژوهشگران درصدد یافتن پاسخ هایی دقیق به آن هستند.
پژوهش مذکور بر روی ۴۰۰۰ نوجوان به مدت چهار سال انجام شده و سوژه های پژوهش در آغاز این کار عمدتاً ۱۲ ساله بوده اند. آنان هر سال باید پرسشنامه ای را با چهار موضوع شبکه های اجتماعی، تلویزیون، بازی های ویدئویی و رایانه ها پر می کردند.
علت تاثیر شبکه های اجتماعی و تلویزیون در جهت افزایش افسردگی نوجوانان این است که این دو ابزار به طور مرتب نوجوانان را در معرض مقایسه خود با دیگر افراد قرار می دهند و باعث می شوند اشخاص خود را در برابر دیگران عقب تر و دارای پیشرفت کمتر قلمداد کنند. نمایش مستمر خود با چهره و اندامی زیبا یا در حین مسافرت به مکان های دیدنی و صرف غذاهای لوکس و غیره به نوجوانان حس تحقیر می بخشد و آنان را افسرده می سازد.