سلول درمانی جایگزین پیوند کلیه می شود

    کد خبر :552803

محققان طب بازساختی انستیتو ویک فارست به دنبال رویکردی امیدوار کننده برای درمان آسیب های مزمن کلیوی و بازسازی بافت های آسیب دیده با استفاده از سلول های بنیادی هستند.

به گزارش بازتاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول بنیادی، بیماری‌های کلیوی یک مشکل و معضل جهانی هستند که می‌توانند به صورت مزمن و حاد بروز کنند. محققین در WFIRM با استفاده از ویژگی‌های منحصر به فرد سلول‌های بنیادی مشتق از مایع‌آمنیوتیک نشان داده‌اند که این سلول‌ها می‌توانند به طور بالقوه ای عملکرد اندام را در مدل پیش درمانگاهی بیماری کلیوی ریکاوری کنند.

نتایج مطالعه آنها نشان داده است که این نوع سلول‌های بنیادی می‌توانند یک منبع سلول ایده آل و یک استراتژی درمانی امیدوار کننده برای بیمارانی باشند که از بیماری‌های مزمن و ناتوان کننده رنج می‌برند. سلول‌های بنیادی مشتق از مایع آمنیوتیک دارای توانایی تمایز چند رده‌ای و همچنین قابلیت ضد التهابی هستند که همین امر آنها را منبع سلولی بالقوه ای برای بازسازی می‌سازد.

این سلول‌ها پاسخ ایمنی را نیز تحریک نمی‌کنند و استفاده از آنها منجر به تومورزایی نیز نشده و نگرانی‌های اخلاقی مربوط به منابع سلولی مانند سلول‌های بنیادی جنینی را نیز به همراه ندارند.

در این مطالعه، دکتر آنتونی آتالا و همکارانش در WFIRM دریافتند که سلول‌های بنیادی مایع آمنیوتیک تزریق شده به کلیه آسیب دیده در مدل جانوری، بعد از ۱۰ هفته منجر به بهبودی عملکرد کلیوی شد. یافته‌های حاصل از بیوپسی حاکی از کاهش آسیب به کلاسترهای مویرگی (گلومرول ها) در این جانوران بود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که تیمار با سلول‌های بنیادی مایع آمنیوتیک اثرات مثبتی روی بهبود عملکردی و ریکاوری ساختاری کلیه دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید