ضرورت حمایت از تامین هزینه‌های درمان ناباروری

    کد خبر :541652

مدیرکل امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی در بازدید از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی تبریز، اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه درمان ناباروری را ارزشمند ارزیابی کرده و بر افزایش حمایت‌ها در راستای تامین کاهش هزینه‌های درمان ناباروری تاکید کرد.

رقیه صادق‌زاده در حاشیه این بازدید اظهار کرد: طی این بازدید در جریان روند درمانی ومسائل مربوط به این مجموعه قرار گرفتیم و امید است با مدیریت خوبی که این مجموعه دارد و با حمایت های دولت و استانداری، مسائل و چالش‌های مرکز درمان ناباروی جهادانشگاهی استان مرتفع شود.

وی افزود: مسائل و مشکلات این مجموعه را به دست اندرکاران استانداری می‌رسانیم و همچنین نمایندگان زن استان نیز در این رابطه کمک و حمایت کنند تا در رابطه با آسیب‌های اجتماعی ناباروری، اقداماتی انجام شود.

آمار زوج‌های نابارور در ایران تا ۲۲ درصد هم می‌رسد

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت توجه به مراکز درمان ناباروری، اظهار کرد: متاسفانه سن ناباروری در ایران نسبت به میانگین جهانی پایین است که این موضوع از علل مختلفی چون ازدواج دیرهنگام و غیره نشات می‌گیرد.

دکتر جعفر محسنی با بیان این‌که میانگین زوج‌های نابارور در دنیا ۱۵ درصد بوده اما در ایران این میزان تا ۲۲ درصد هم می‌رسد، افزود: ضرورت ایجاب می‌کند که مراکز درمان ناباروری حمایت شود، متاسفانه علی رغم بالا بودن هزینه های درمان ناباروری، حمایت‌های بیمه‌ای از آن مناسب نیست، در این رابطه نیاز است که پوشش بیمه ای افزایش یافته و دولت نیز حمایت‌هایی در رابطه با تامین این هزینه‌ها داشته باشد.

وی اظهار کرد: با راه اندازی بخش تشخیص اختلالات ژنتیک، این مرکز از حیث ارایه خدمات و دارا بودن تجهیزات، مجهزترین مرکز در شمالغرب کشور می باشد.

وی افزود: در کنار مباحث درمان ناباروری، به حوزه پیشگیری از بیماری‌ها نیز ورود کرده‌ایم که پیشگیری از سرطان سینه از جمله آنهاست، چرا که سن بروز این بیماری در ایران پایین بوده و در زمانی است که مادر تاثیر بسیاری در خانواده دارد.

علی رغم وجود مشکلات، هزینه‌ها را افزایش نداده‌ایم

دکتر شهلا دانایی، از متخصصان زنان و نازایی این مرکز نیز در این دیدار اظهار کرد: از بدو تاسیس مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی، بخش IVF به راه افتاده و به مرور زمان نیز بخش‌های مختلف مرکز توسعه یافته است؛ همچنین کلینیک اهدا و کمیسیون اهدا در این مرکز فعال بوده و فرآیند اهدای تخمک، جنین و اجاره رحم به صورت کاملا شرعی و قانونی انجام می‌شود.

وی افزود: در کمیسیون اهدا تیم‌های مختلف پزشکی از جمله روان‌شناس، روان‎پزشک، متخصصان زنان و آزمایشگاه حضور دارند و موارد را به دقت بررسی می‌کنند تا افرادی که دارای صلاحیت لازم هستند جزو اهداکنندگان و دریافت کنندگان باشند.

وی با بیان این‌که متاسفانه میزان ناباروری در کشور افزایش می‌یابد، افزود: پیشتر بانوان سنین بالا مراجعات زیادی داشتند اما اکنون بانوان جوان نیز برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند.

دانایی با بیان این‌که در حوزه حاملگی‌های مکرر نتایج خوبی داشته‌ایم، گفت: از سال گذشته نیز دستگاه NGS در مرکز درمان ناباروری آذربایجان برای بررسی ژنتیکی سلامت جنین راه‌اندازی شده که در سطح جهانی کاربرد دارد.

وی در ادامه به هزینه‌های بالای درمان ناباروری اشاره کرد و افزود: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی تبریز بر اساس تعرفه دولتی کار می کند و با بیمه برکت نیز قرار دارد تا بتواند به زوجین بی بضاعت نیز خدمت‌رسانی کند؛ اما داروها و ابزارهای لازم برای درمان ناباروری بسیار گران بوده و حتی طی چند ماه اخیر نیز کمیاب، نایاب و گران شده‌اند .

دانایی خاطرنشان کرد: علی رغم این مشکلات، هزینه‌های دریافتی از بیماران در این مرکز افزایش نیافته است.

وی در خاتمه با بیان این‌که علاوه بر مردم استان، از سایر استان‌ها چون آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان و… مراجعان بسیاری داریم، بیان کرد: در گذشته مراجعان بسیاری از جمهوری آذربایجان و عراق نیز داشتیم که امروز آمار این مراجعان کمتر شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید