تروریستی نامیدن سپاه به برخورد نظامی ایران و آمریکا در خلیج فارس منتهی میشود؟
تصمیم آمریکا در مورد قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی، باعث خوشحالی سه طرفی شد که با ایران دشمنی دارند؛ یعنی واشنگتن، تل آویو و ریاض. در مقابل، این تصمیم، نگرانیهایی را به دنبال داشت، مبنی بر آنکه اوجگیری تنشها در منطقه میتواند باعث بروز جنگ بین تهران و ریاض شود، تا این دو کشور با تشویق آمریکا-اسرائیل، وارد درگیری با یکدیگر شوند.
المیادین نوشت: تصمیم آمریکا در مورد قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی، باعث خوشحالی سه طرفی شد که با ایران دشمنی دارند؛ یعنی واشنگتن، تل آویو و ریاض. در مقابل، این تصمیم، نگرانیهایی را به دنبال داشت، مبنی بر آنکه اوجگیری تنشها در منطقه میتواند باعث بروز جنگ بین تهران و ریاض شود، تا این دو کشور با تشویق آمریکا-اسرائیل، وارد درگیری با یکدیگر شوند، همانطور که در مورد جنگ ایران و عراق اتفاق افتاد.
به گزارش بازتاب، در ادامه این مطلب آمده است: دشمنی آمریکا با ایران، ریشه در زمان سقوط شاه دارد، زمانی که آمریکا زمینه را برای تجدید موجهای دشمنی با ایران مناسب یافت.
به دنبال اعلام تصمیم ترامپ در مورد سپاه و واکنش متقابل ایران در خصوص قرار دادن نیروهای امریکایی در منطقه، بعنوان تروریست، پاتریک لانگ، افسر سابق اطلاعات آمریکا در مورد پیامدهای این تصمیم هشدار داده و تصریح کرد که تصمیم ترامپ به معنای ایجاد یک زمینه قانونی برای نیروهای آمریکایی حاضر در خلیج فارس، برای به راه انداختن جنگی علیه سپاه پاسداران و در واقع به معنای اعلان جنگ است.
اعتقاد رایج در مجامع نخبگان فکری آمریکا آن است که انگیزههای ترامپ از این اقدام، در دو مساله خلاصه میشود: در هم شکستن ایران و جلب رضایت نتانیاهو؛ بویژه آنکه پومپئو و جان بولتون همواره بر ضرورت تغییر نظام در ایران تاکید میکنند.
حاکمان ایالات متحده در ماه می تحریمهای بیشتری را برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران اجرا میکنند؛ از این رو، دو طرف برای قدرت نمایی در تنگه حیاتی هرمز آماده میشوند و در همین رابطه، ایران به ناو بزرگ آمریکا در مورد نزدیکی به کشتیهای دریایی سپاه در منطقه هشدار داده است.
در صورت وقوع برخورد مستقیم بین نیروهای دریایی ایران و آمریکا و تنگ شدن عرصه بر ترامپ و کادر سیاسی اش که متشکل از محافظه کاران جدید است، باید منتظر سناریوهای متعددی باشیم؛ این در حالی است که محافظه کاران آمریکایی بر دور کردن ایران از منطقه اصرار دارند.
در این میان، موضع پنتاگون، در مورد تصمیم رئیس جمهور این کشور، اهمیت زیادی دارد؛ همانطور که جان دنفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به صراحت اعلام کرده است که مخالف این اقدام ترامپ است. علاوه بر اینکه مسئولان بلند پایه غیر نظامی در ایالات متحده نیز از میزان ضرری که در نتیجه تصمیم ترامپ متوجه هم پیمانان وی در منطقه میشود و خطری که نیروهای آمریکایی در معرض آن قرار خواهد گرفت، ابراز نگرانی میکنند.