تبدیل مغز افراد مسن به مغز جوانان ۲۰ ساله!
شبیه سازی فعالیتهای الکتریکی مغز با هدف مقابله با افسردگی و بیماریهای آلزایمر و پارکینسون در حال افزایش است و به تازگی از این روش برای تبدیل مغز فردی ۷۰ ساله به جوانی ۲۰ ساله استفاده شد.
به گزارش بازتاب به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه بوستون از همین روش برای بازگرداندن توان و حافظه مغز یک فرد کهنسال و به عقب راندن آن به نیم قرن قبل بهره گرفته اند.
شبیه سازی فعالیتهای مغز و تحریک شبکه عصبی آن از طریق استفاده از الکترودهایی صورت میگیرد که در بخشهای مختلفی از سطح مغز کاشته میشوند و پالس های الکتریکی را با دقت زیادی به درون مغز تزریق میکنند. این فرایند که به شبیه سازی عمقی مغز شهرت یافته، باعث میشود بخشهای مختلفی از مغز با دقت هدف گرفته شوند، ولی باید توجه داشت که کاشت الکترود در همه بخشهای مغز امکان پذیر نیست.
یک روش بهتر برای این کار توزیع الکترودها و نصب آنها بر روی یک پوسته قرار گرفته بر روی سطح سر است. از این طریق میتوان بخشهای تضعیف شده مغز را تقویت کرد و حافظه افراد را به آنها بازگرداند. با این کار مغز توان پردازش خود را به دست میآورد و فرد میتواند با مشکلاتی همچون سردرگمی در تصمیم گیری، فراموشی و غیره مقابله کند.
با این روش افراد مسن ۶۰ تا ۷۰ ساله قادر خواهند بود توان مغزی خود را در حد یک جوان بیست و چند ساله بازسازی کنند. مهمترین مزیت این روش ایجاد هماهنگی و نظم در عملکرد بخشهای مختلف مغز است که باعث میشود فرد بتواند مهارتهای مغزی خاص از دست رفته خود را باز به دست آورد.