دومین نمایشگاه بینالمللی شیشه و ماشینآلات گشایش یافت
پیش بینی دستیابی به صادرات 700 هزار تن شیشه تا پایان امسال از موضوع های دومین نمایشگاه بین المللی شیشه، تجهیزات و ماشین آلات وابسته است که امروز (سه شنبه) با مشارکت 60 شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز بکار کرد.
به گزارش بازتاب، 60 شرکت داخلی و خارجی از کشورهای ترکیه و چین به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، محصولات خود را به نمایش گذاشته اند.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران در مراسم افتتاح این نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به وجود معادن غنی سیلیس و همچنین برخورداری از صنعتگران نوآور و خلاق، یکی از صادرکنندگان مطرح در این حوزه است.
بهمن حسین زاده افزود: پارسال ارزش انواع محصولات صادراتی این صنعت به 126 میلیون دلار رسید که به کشورهای گرجستان، ترکیه، عراق، افغانستان، هند و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت با برگزاری نمایشگاه های داخلی در چارچوب حمایت از کالای ایرانی و با برگزاری نمایشگاه های خارجی در حمایت از توسعه صادرات گام بر می دارد.
به گفته این مقام مسئول، تعداد شرکت کنندگان حاضر در این نمایشگاه نسبت به دوره نخست بیش از 16 درصد افزایش نشان میدهد.
** تولید 2.5 میلیون تن شیشه در کشور
«حسین زجاجی» دبیر انجمن صنعت شیشه ایران نیز اظهار داشت: سالانه بیش از 2 میلیون و 500 هزار تن شیشه در کشور تولید میشود که یک میلیون و 600 هزار تن آن را شیشه تخت، 450 هزار تن آن را بطری و بقیه بلور است.
وی اضافه کرد: امسال در مدت 10 ماهه 670 هزار تن انواع تولیدات مرتبط با صنعت شیشه به خارج از کشور صادر شده که پیشبینی میشود تا پایان سال به رقم 700 هزار تن دستیابیم.
زجاجی افزود: مطابق برنامه ریزی ها تا سال 1400 حداقل ظرفیت تولید کشور در این عرصه به سه میلیون تن و میزان صادرات به حدود یک میلیون تن خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 40 درصد تولیدات شیشه تخت کشور صادر میشود و مهمترین دستاورد این صنعت شیشه خودرو، همچنین شیشه های با شفافیت بالا (سوپر کلیر) است.
این فعال صنفی اظهار داشت: 85 تا 90 درصد نیاز کشور به شیشه ساختمان در داخل تولید می شود، همچنین در تولید بطری، همه نیاز دارویی و صنایع غذایی در داخل تامین می شود.
وی تاکید کرد: مصرف کنندگان در بخش بلور و کریستال چنانچه بدنبال تنوع طلبی نباشند، نیازی به واردات وجود ندارد و از سوی دیگر 100 در صد این صنعت در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.
زجاجی یادآور شد: این صنعت در بخش مواد اولیه، همچنین در بخش حفظ و نگهداری 100 در صد بومی شده و در بخش مهندسی به خودکفایی 60 تا 70 درصدی دست یافته است.
دبیر انجمن صنایع شیشه ایران یادآور شد: هرچند این صنعت نیز در سال های گذشته مشمول تحریم ها شده، اما بخش صنعت شیشه خودرو که تحت فشارهای اقتصادی قرار داشت، آسیب دید.
به گفته وی، مشکلات داخلی در سالهای گذشته بیش از تحریمهای خارجی صنعتگران این عرصه را تحت تاثیر قرار داده، به طوری که باید گفت از دیپلماسی صادراتی خوبی برخوردار نیستیم و سازمان توسعه تجارت باید به اصلاح و روان سازی قوانین و مقررات داخلی بپردازد.
دومین نمایشگاه بین المللی شیشه تجهیزات و ماشین آلات وابسته به مدت چهار روز تا 26 بهمن ماه پذیرای علاقه مندان و صنعتگران است.