کمیسیون تلفیق مجلس به ام المطالبات پرستاران توجه کند
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ در کمیسیون تلفیق مجلس، خواستار توجه نمایندگان مردم به قانون بر زمین مانده پرستاری شد.
اصغر دالوندی، با اشاره به اینکه ۱۲ سال از عمر تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی می گذرد ، افزود: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۸۶ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و مجددا در برنامه ششم توسعه در قالب پرداخت کارانه ها بر اجرای آن تاکید شد اما متاسفانه اجرایی نشد.
وی با تاکید بر اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به عنوان ام المطالبات جامعه پرستاری محسوب می شود، اظهار داشت: جامعه پرستاری در حال حاضر اجرای قانون تعرفه گذاری را در سطح کارانه ها خواستاراست اما پیشنهاد و توصیه ما به دولت و مجلس این است که برای ایجاد انگیزه در جامعه پرستاری مبلغی را به این کارانه ها افزوده که در این خصوص سازمان نظام پرستاری مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد به وزارت بهداشت پیشنهاد کرد و وزیر بهداشت نیز آن را به سازمان مدیریت و برنامه و بودجه اعلام کرد اما متاسفانه دولت آن را در لایحه بودجه خود لحاظ نکرده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: براساس رایزنی های سازمان نظام پرستاری با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ، جامعه پرستاری از کمیسیون تلفیق انتظار دارد با توجه به تاکید موکد مقام معظم رهبری در خصوص اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی ، اعتبار در خوری برای اجرای این قانون تخصیص دهند و همانطور که نمایندگان در کمیسیون بهداشت و درمان و اصل ۹۰ نگاه مثبتی را به جامعه پرستاری داشته اند، کمیسیون تلفیق نیز با تصویب اعتبار لازم زمینه اجرای این قانون را برای ایجاد انگیزه لا زم درجامعه پرستاری بازگرداند.
وی با اشاره به ضریب استاندارد نیروی پرستاری به تخت که در برنامه ششم ۱.۸ است اما متاسفانه در ایران این رقم به زیر یک رسیده و نیاز به بررسی و رسیدگی دارد ، تاکید کرد: جامعه پرستاری براساس وضعیت کنونی کشور و درک شرایط جنگ اقتصادی دشمن از خواسته های بحق خود کاسته و با ضریب ۱.۵ نیز موافقت نموده تا به نوعی بتواند پاسخگویی به نیاز سلامت مردم و زمینه جذب ۵ هزار نیروی آماده در صف طرح ، و هزاران پرستار بیکار و سالانه ۱۰ هزار فارغ التحصیل پرستاری را فراهم نماید.
دالوندی افزود: با توجه به این آمار و براساس رایزنی ها و جلسات متعددی که در کمیسیون بهداشت و درمان با حضور وزیربهداشت، نمایندگان سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد بنا گردید سالانه ۱۰ هزار پرستار در سیستم بهداشت و درمان جذب شود.
وی با اشاره به اینکه سال آینده سال آخر مجلس دهم خواهد بود ، خاطر نشان کرد: با توجه به آمار جامعه پرستاری که قریب به ۲۵۰ هزار نفر جامعه شریف و زحمت کش پرستاری به علاوه خانواده های آنان می توانند در اثرگذاری در رای گیر موثر واقع شوند ، در انتظار آن هستند که مجلس از جامعه پرستاری و حقوق واقعی آنها دفاع کند و به تبع آن جامعه پرستاری نیز این حمایت لازم را از نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با کم کردن بار فشار از روی دوش پرستاران و ایجاد انگیزه در دانشجویانی که به این حرفه روی می آورند می توان این حرفه را در جامعه ارتقا داد ، تصریح کرد: ماحصل این جذب نیرو خدماتی اثر بخشی است که به مردم ارائه می شود زیرا پرستاران به عنوان عناصر ی با پتانسیل و ظرفیت چند گانه خدمتی برای اثربخشی ، ارتقا سلامت، پیشگیری و خدمات پیشرفته پیش بیمارستان ، بیمارستان و بعد از بیمارستان تربیت شده اند.
به گزارش مهر، وی یادآور شد: روحیه ایثارگری در جامعه پرستاری از انقلاب و جنگ تا کنون همراه پرستاران بوده زیرا الگوی آنان حضرت زینب (س) است بنابراین می بایست از فشار روحی و جسمی که برآنها وارد است کاسته شود و سلامت و زندگی انان مورد توجه قرار گیرد.
دالوندی در پایان با بیان اینکه جامعه پرستاری از لحاظ تعادل بین کار و زندگی به دلیل شیفت های متعدد تحت فشار هستند، افزود: از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود این واقعیت کمبود نیرو را بپذیرند و از پرستاران به عنوان نیروی انسانی که برای بقا، تداوم و پیشرفت سلامت مردم تلاش می کنند ، متعاقبا حرفه انان را مورد توجه ویژه قرار دهند.