تغییر مسئول امنیت پایتخت
قرارگاه ثارالله تهران؛ قرارگاه اصلی برای تأمین امنیت پایتخت. به نوشته «میزان»، «قرارگاه ثارالله یکی از قرارگاههای امنیتی سپاه پاسداران در تهران است که وظیفه آن، مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران است.
از سال ١٣٧٤ قرار بر این شد که قرارگاه ثارالله در صورت بروز بحران به تشخیص شورایعالی امنیت ملی و تایید مقام معظم رهبری، مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهدهدار باشد، ولی در شرایط عادی این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی است». این قرارگاه در شرایط عادی به مأموریتهای خود میپردازد، ولی در شرایط بحران، تمام نیروها و ارگانهای امنیتی زیر نظر این قرارگاه قرار میگیرند.
فرماندهی این قرارگاه با شخص فرمانده کل سپاه است؛ مانند سایر قرارگاههای سپاه؛ اما فرمانده کل سپاه برای اداره قرارگاه برای خود جانشین تعیین میکند و جانشینان بهنوعی همان ادارهکنندگان قرارگاه میشوند. اسماعیل کوثری که دیروز به جانشینی قرارگاه ثارالله منصوب شد، پیش از این هم در این سمت بوده؛ سال ٧٩. سردار کاظمینی، جانشین پیشین قرارگاه ثارالله، تا دیروز همزمان با فرماندهی سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ، جانشینی فرمانده قرارگاه ثارالله تهران را هم برعهده داشت.
برایمان خیلی سخت نیست که زخمزبانها را به جان بخریم
سردار «محمدعلی جعفری»، فرمانده کل سپاه و فرمانده قرارگاه ثارالله تهران، در مراسم تودیع و معارفه جانشینان قرارگاه ثارالله به برخی تلاشها برای دامنزدن به بحثهای نازل رسانهای درباره سپاه اشاره کرد و گفت: «تا زمانی که پیوند میان مردم و سپاه تحت امر و فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی برقرار است، این تلاشها نتیجهای جز ناکامی برای بانیان آن در پی نخواهد داشت. ما برای مردم ایران جان میدهیم، پس برایمان خیلی سخت نیست که زخمزبانها را به جان بخریم».
به گزارش «سپاهنیوز»، او افزود: «تحقق امنیتی نرمافزاری و مردمپایه، همراه با رویکرد پیشگیری، مبنای اقدامات سپاه در تهران است». سردار جعفری افزود: «سپاه خود را غمخوار و دلسوز مردم میداند و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی آنها را به اندازه سلاح و تجهیزات، بلکه بیشتر از آن، امنیتزا میداند و در این مسیر همه توان خود را به کار خواهد بست».
اولویتهای قرارگاه ثارالله از زبان فرمانده کل
فرمانده قرارگاه ثارالله تهران به ضرورت تقویت جدی رویکرد اجتماعی در فعالیتهای این قرارگاه اشاره کرد و گفت: «توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی با مشارکت طیفهای گسترده مردم بههمراه بهکارگیری سازوکارهای رسانهای مناسب، گسترش آموزشها و همچنین تمرکز بر رفع تهدیدات اولویتدار تهران جزء برنامههای این قرارگاه بوده و از این پس تقویت خواهد شد». او با بیان اینکه سپاه و مردم متعلق به یکدیگر هستند و مرزی بین سپاه و مردم نیست، تأکید کرد: «اقدامات امنیتزا باید عمدتا بر حوزههای ایجابی و تمرکز بر حل ریشهای مسائل تهدیدکننده امنیت استوار باشد و رویکردهای سلبی باید مکمل رویکردهای ایجابی بوده و درباره منطق و سازوکار آن باید با شفافیت با مردم صحبت شود».
او با تأکید بر دو اصل پیشگیری و هماهنگی، تهیه برآوردهای اطلاعاتی و سپس استوارکردن طرحها و اقدامات عملیاتی براساس آنها را مقدمه این دو اصل دانست و تصریح کرد: «اشراف اطلاعاتی و مهارت عملیاتی بسیار قویتر از گذشته و نیز وحدت و انسجام میان نیروهای امنیتی، انتظامی و نظامی باعث شده امنیت قابلقبول و مورد انتظار مردم و رهبر معظم انقلاب بر تهران حاکم باشد».
منبع:روزنامه شرق