ضرورت پیگیری ۲۸ کد وقایع ناخواسته حیات در مراکز درمانی کشور

    کد خبر :463460

مدیرکل نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، گفت: چنانچه هر ۲۸ کد وقایع ناخواسته حیات در مراکز درمانی پیگیری شود، شان بیمار در بیمارستان حفظ خواهد شد.

به گزارش مهر، علیرضا عسگری، در همایش سراسری آموزش و توانمندسازی مدیران و روسا و کارشناسان نظارت بر درمان و تحلیل وقایع ناخواسته حیات، اظهار داشت: در کارکردهای نظام سلامت سه شاخص در جوامع بین المللی به عنوان شاخص های ارزیابی کارکرد نظام سلامت شناخته شده است، یکی از این شاخص‌ ها، حفاظت مالی از جیب مردم است که در حال‌ حاضر، بسیار حائز اهمیت است، در شرایطی که مردم با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند، باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در نظام سلامت از آنها محافظت مالی صورت گیرد.

وی افزود: یکی از مصداق‌های این موضوع در کشور ما حوزه دندانپزشکی است. هر چند که در این حوزه گام‌ های بزرگی برداشته شده است، اما فقط ۱۰تا ۱۵ درصد خدمات دندانپزشکی تحت پوشش بیمه قرار دارند و درصد زیادی از این خدمات، تعرفه نداشته و بیمه ها نیز پوشش نمی دهند و مردم را دچار مشکل می ‌کنند.

عسگری تصریح کرد: دومین شاخص بین ‌المللی در حوزه نظام سلامت، وضعیت دسترسی به خدمات در این حوزه است. متاسفانه در سال‌های گذشته مردم را به گونه‌ ای عادت داده ‌ایم که فکر می‌کنند دسترسی به این معنی است که در همه جا بیمارستان‌های کوچک بسازیم، در صورتی که منظورمان دسترسی منطقی به خدمات سلامت و اجرای نظام ارجاع است.

وی با بیان اینکه اگر نظام ارجاع پویایی در کشور داشته باشیم، اسباب نظارتی کارکرد خوبی خواهد داشت، عنوان کرد: شاخص سوم نظام سلامت، رضایتمندی بیماران و مردم است که خوشبختانه در قالب طرح تحول سلامت همه تلاش کردند تا این رضایتمندی فراهم شود.

مدیرکل نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اجرای وقایع ناخواسته حیات در بیمارستان ها، خاطرنشان کرد: چنانچه ۲۸ کد وقایع ناخواسته حیات در مراکز درمانی و بیمارستان ها پیگیری شود، ۲۸۰۰ اتفاق بد هم، رخ نخواهد داد و شان بیمار در بیمارستان ها حفظ شده و سطح رضایتمندی مردم نیز روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

بخشنامه وقایع ناخواسته تهدید کننده حیات، مطابق با کمیته جهانی ثبت خطای درمانی در ۲۸ مورد تببین شده است، این وقایع شامل اتفاقات و خطاهایی است که نباید در بیمارستان ها و مراکز درمانی رخ دهد و کادر درمان باید توجه جدی در این مورد داشته باشند. این بخشنامه نیازمند واکنش سریع و نقش بارز اجرایی معاونت درمان دانشگاه ها و تحلیل ریشه ای وقایع است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید