۸ شرط مصرف خمیرمرغ در سوسیس و کالباس
سازمان ملی استاندارد ایران با برگزاری نشستهای تخصصی در کمیته فنی تدوین استاندارد، استاندارد خمیرمرغ را تدوین و اجرای آن را تصویب کرده است.
وحید مرندی مقدم، معاون نظارت بر اجرای استاندارد با اشاره به برگزاری جلسات متعدد مدیریتی در خصوص تولید سوسیس و کالباس گفت: طبق استاندارد تدوین شده، تولید کنندگان موظف به رعایت شرایط و الزامات استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس هستند، در غیر این صورت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس همچنان ممنوع است.
وی الزامات و شرایط استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس را استفاده از مرغهای مورد تایید سازمان دامپزشکی، تولید خمیر مرغ در کارخانه تولید سوسیس و کالباس، ممنوعیت حمل و نقل خمیر مرغ در بین واحدهای تولیدی، ممنوعیت استفاده از بافتهای غیرمجاز (روده و کبد)، تولید روزانه خمیر مرغ، استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای 60 – 40 درصد، استفاده اجباری از روکش یا پوشش زرد رنگ که روی آن به صورت خوانا “کالباس با خمیر مرغ” نوشته شده باشد، دانست؛ و تاکید کرد: فقط واحدهای تولیدی دارای پروانه تولید از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجاز به تولید فرآورده سوسیس و کالباس با استفاده از خمیرمرغ هستند.
سازمان ملی استاندارد ایران در تاریخ 1 / 5 / 1390 استفاده از خمیرمرغ را به علت استفاده از ضایعات مرغ در تولید سوسیس و کالباس ممنوع اعلام کرده بود.