علی خرم: سبک و لحن روحانی در سازمان ملل جهان پسند بود

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۵ مهر ۱۳۹۷ ۱۰:۲۵
    کد خبر :378313

علی خرم تحلیل گر مسائل بین المل استقبال گسترده از حرف های روحانی را ناشی از تمایل مردم به کاهش تنش در روابط خارجی دانست. او معتقد است که اگر روحانی با به کار گیری وزرای کارآزموده خود در جهت رفع مشکلات اقتصادی حرکت کند می تواند یک بار دیگر محبوبیت از دست رفته خود را بازیابد.
به گزارش نامه نیوز: حرف های روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل تمام شد اما صدای تشویق داخلی برای بیان آن حرف ها شنیده می شود. حتی مخالفان و منتقدان دولت که اصرار داشتند رئیس جمهور باید این نشست را تحریم کند نیز سکوت کرده و یا در رسانه های خود جملاتی از حرف های روحانی را تیتر می کنند. سخنرانی روحانی حال و هوای سخنرانی های پیش از انتخابات او را داشت و یک بار دیگر مورد حمایت گسترده داخلی قرار گرفت. استقبالی که اگر خوب مورد توجه قرار گیرد می تواند به بازگشت محبوبیت روحانی منجر شود. تحلیل گران و کارشناسان عرصه سیاست بر این باورند که اگر روحانی و مدیرانش به خواست مردم یعنی کاهش تنش در روابط بین المللی توجه کرده و همزمان همه تلاش خود را برای حل و فصل مشکلات اقتصادی به کار گیرند، خواهند توانست بار دیگر نظر آنان را جلب کرده و آن ریزش محبوبیت و آرا که در ماه های اخیر تجربه کرده اند را جبران کنند. علی خرم تحلیل گر مسائل سیاست خارجی یکی از این افراد است .

او در گفت و گو با «نامه نیوز» سخنان روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل را خوب و مثبت ارزیابی کرد و گفت: « به نظر من آقای دکتر روحانی خیلی خوب از عهده گستاخی ترامپ در مورد کل جهان برآمد و نمایش قشنگی دارد. او نشان داد که به جای زورگوریی و تکبر با جهان باید آمادگی برای بحث و گفت و گو سخن گفت».

وی افزود: «صحبت های روحانی مبنی بر اینکه ما آماده هستیم گفت و گو را از همین مجمع عمومی شروع کنیم بسیار مثبت و مفید بود زیرا جامعه جهانی نسبت به گستاخی و زورگویی ترامپ نگران و ناراحت بودند. سخنرانی ترامپ بر خلاف روحانی با واکنش منفی همراه بود و حضار از همان ابتدا با خنددیدن او را زیر سوال بردند. حتی متحدان آمریکا مثل آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز از به سخنرانی ترامپ ناراحت شدند به همین جهت روحانی با سبکی که در پیش گرفت توانست هم صحبت های جهان پسندی داشته باشد و هم توجه افکار عمومی ایرانی را جلب کند.»

خرم جلب توجه افکار عمومی در جهان را مهم ترین دستاورد دانست که روحانی می توانست داشته باشد و داشت. وی با تاکید بر این مطلب گفت: « این دستاورد پاسخی است به انتقاداتی که برخی در داخل به سفر و حضور روحانی در این مجمع مطرح شده بود. برخی در داخل فکر میکنند که روحانی باید شمشیر بکشد و در سازمان ملل به جنگ دونالد ترامپ جنگ برود . این اشتباه محض است زیرا اگر روحانی نیز همان روش ترامپ را در پیش می گرفت و در مقابل «های» می گفت «هوی» باعث می شد که جهانیان او و ترامپ را با یک چوب بزنند».

وی درباره ثاییر اظهارات روحانی در فضای داخلی نیز گفت: «من قویا معقتدم که روحانی نباید برای مصرف داخلی صحبت می کرد زیرا آنجا محلی برای رو به رو شدن با افکار جامعه جهانی است و بیان حرف های با مصرف داخلی در آنجا معنا ندارد. اگر روحانی این نکته را نادیده می گرفت حتما باعث کاهش تاثیر صحبت های خود بر کشورها و ملت های دیگر می شد. خوشبختانه روحانی از این نقیصه بر حذر بود و به همین خاطر حرفهایی زد که هم مطلوب مردم ایران بود و همه افکارع عمومی جهان».

خرم در پاسخ به اینکه آیا استقبال داخلی از سخنان روحانی می توان موجب بازگشت محبوبیت او شود، گفت: « این حرف ها می تواند یک مقدمه و بستر برای بازگرداندن محبوبیت روحانی باشد اما او قطعا باید به فکر حل مشکلات مردم باشد. به این معنا که نظرات مردم باید خوب شنیده و پرداخته شود. به هر حال مردم در شرایط فعلی چند عامل را جست و جو می کنند. نخست اینکه منتظر هستند تا ببینند روحانی و دولت او چقدر در برآورده کرده مشکلات اقتصادی چقدر موثر واقع می شوند. دوم اینکه به تنش های سیاست خارجی نگاه می کنند یعنی اگر صحبت های آقای رئیس جمهمور موجب تقویت سیاست خارجی بود، مورد استقبال مردم واقع نمی شد. مردم ایران از سال 92 بارها نشان داده اند که مخالف تنش در روابط خارجی هستند و حتی شرایط فعلی و دلار 16 هزار تومانی را نیز ناشی از تنش در روابط خارجی می دانند. این به معنای آن نیست که خواهان تسلیم در برابر آمریکا باشند اما مخالف تنش را مضر بر زندگی و رفاه خود می دانند.»

وی تاکید کرد: « اگر تنش خارجی نداشته باشیم، مردم می توانند مشکلات داخلی را تحمل کنند. روشن است که دولت نیز باید وزرای کارآزموده خود را برای حل مشکلات به کار گیرد. بحث دیگری نیز در مورد سایر حقوق مردم مطرح است و دولت باید به آن توجه کافی و لازم را داشته باشد زیرا نارضایتی داخلی به کشورهای خارجی نیز فرصت موج سواری و سوء استفاده می دهد».

این تحلیل گر مسائل بین الملل در ادامه به ارزیابی حرفهای ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و گفت: «ترامپ حرف های تندی در مورد ایران و رهبران آن زد اما هیچ یک از این حرف ها جدید نبود. قبلا هم از این حرف ها زیاد گفته بود. کسی هم در مورد تفکر و نقشه آمریکا در مورد ایران تردید ندارد اما همین که روحانی با آن سبک شروع به سخنرانی کرد تاثیر خود را روی جهانیان گذاشت و آن ها متوجه شدند که با ایران با متانت رفتار می کند».

خرم خاطرنشان کرد: « پشتوانه صحبت های روحانی مصوبات شب قبل گروه 1+4 بود. من فکر می کنم وحشیگری در سخنرانی ترامپ نیز ناشی از همین مصوبات بود. ترامپ دید که همه متحدان و غیر متحدین او در مقابلش ایستاده و آلترناتوی را معرفی کردند که بتواند در مقابل حیله او کارساز باشد، به همین جهت خیلی ناراحت بود و الفاظی را به کار برد که در شان یک رئیس جمهور به خصوص در سازمان ملل نبود».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید