اعتراض دانشجویان ایرانی در انگلیس به عملکرد رسانههای خارجی
دانشجویان ایرانی مقیم انگلیس به عملکرد غیر حرفه ای و جانبدارانه رسانههای فارسی زبان خارج از کشور در رابطه با نوع پوشش خبری حادثه تروریستی اهواز اعتراض کردند.
دانشجویان ایرانی مقیم لندن تصریح کردند که این حادثه نقاب از چهره جانبدارانه رسانههای فارسی زبان برداشت و ثابت کرد که با وجود ادعای دلسوزی برای مردم و پایبندی به اصول بی طرفی، به غایت غیرحرفهای و ضد ارزشهای حقوق بشر و اصول حرفهای رسانهای هستند.
‘امیرحسین نوری’ دانشجوی رشته معماری دانشگاه ‘وست مینستر’ گفت: تکلیف رسانههایی مانند ایران اینترنشنال روشن است. بودجه آنها از عربستان سعودی تأمین میشود و در ماجرای حادثه روز شنبه کاملاً غیرحرفهای عمل کردند.
او همچنین از عملکرد بی.بی.سی فارسی نیز انتقاد کرد و گفت که این شبکه ملاحظهکاری زیادی را در محکومیت این حادثه به خرج داد.
وی اظهار داشت: اگر چنین اتفاقی در یک کشور خارجی رخ میداد، این شبکه اولین رسانه می بود که جارو جنجال راه میانداخت و یک پروپاگاندای امنیتی سیاسی ایجاد میکرد. اما در رابطه با حادثه اخیر عملاً عکس این رفتار عمل کرده و انگار هدفش این است که این پروپاگاندا را به یک مساله امنیتی برای ایران تبدیل کند و امنیت کشور را زیر سؤال ببرد.
به گزارش ایرنا، افراد مسلح وابسته به گروهک تروریستی و تجزیهطلب «الاحوازی»، صبح شنبه در جریان رژه نیروهای مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز، با پوشیدن لباس مبدل سپاه و بسیج به مردم و جایگاه مسئولان، فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی حمله کردند.
در جریان این حمله تروریستی 25 تن به شهادت رسیدند و 60 تن دیگر زخمی شدند که درمیان قربانیان تعدادی کودک و غیرنظامی نیز دیده میشود.
دقایقی پس از وقوع این حادثه، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال که گفته میشود از سوی برخی کشورهای منطقه حمایت مالی میشود، مصاحبه با سخنگوی این گروهک تروریستی را پخش کرد. سایر شبکههای فارسیزبان خارج از کشور نیز ملاحظهکاری زیادی را در محکومیت این حادثه تروریستی نشان دادند.
نوری در ادامه اظهاراتش این حمله تروریستی را بهشدت محکوم کرد و گفت: دشمنان ایران میدانند که این رفتارها راه بهجایی نخواهد برد و صرفاً اقدامات کوری است که خودشان را فعال نشان دهند.
وی ابراز امیدواری کرد که مقامهای کشور پاسخ صریح و قاطعانهای را به این گروه و اعضای آن نشان دهند.
این دانشجوی ایرانی همچنین با اشاره به دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق و شهادت صدها تن از ایثارگران دفاع مقدس به دلیل استفاده رژیم بعث از سلاحهای شیمیایی تصریح کرد که جامعه جهانی باید متوجه باشد ایران یکی از قربانیان اصلی تروریسم است.
‘مینا شیرازی’ دانشجوی حقوق مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ‘میدلسکس’ نیز در گفتوگو با ایرنا حادثه روز شنبه را تکاندهنده خواند و از عملکرد رسانههای فارسیزبان خارج از کشور انتقاد و آنان را دشمنان رسانه ای ایران خطاب کرد.
وی گفت: از دشمن جز دشمنی نمیتوان انتظار داشت. اگر آنها عکسالعملی غیرازاین نشان میدادند جای تعجب بود. اما خوشحالم از اینکه چهره آنها نمایان شد و کسانی که از این شبکهها طرفداری میکردند، بلکه چشمشان باز شود و دشمنی آنها را درک کنند. ببینند این شبکهها تلاش میکنند تا واقعیت حادثه دو روز پیش را تحریف کنند، چه برسد به واقعیتهای 10 سال پیش.
در پی حادثه تروریستی روز شنبه، باب ماکر سفیر انگلیس در ایران، الکس هیل کاردار سفارت انگلیس و الیستر برت معاون وزیر امور خارجه نیز آن را محکوم کرده و به مردم ایران تسلیت گفتهاند. هرچند برخلاف رسم معمول در انگلیس، وزیر خارجه انگلیس مستقیماً به این حادثه واکنشی نشان نداده است.
آرین توکلی از دیگر دانشجویان مقیم انگلیس و از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان لندن نیز در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت که حادثه اهواز نشان داد دشمنان ایران زبانشان منطق نیست و زهر خود را در سالروز آغاز دفاع مقدس ریختند.
وی تصریح کرد این حادثه نشان داد که تا چه اندازه حفظ امنیت در ایران ارزشمند است و در این راه ایثارگران زیادی شهید شدهاند.
به گزارش ایرنا ،توکلی همچنین رویکرد رسانههای خارجی در انعکاس حادثه تروریستی روز شنبه را به باد انتقاد گرفت و گفت: رسانههای انگلیسی از این حادثه بهعنوان یک واقعه تروریستی نام نبردند و رسانههای فارسیزبان خارج از کشور هم ملاحظهکاری زیادی به خرج دادند.
او پخش مصاحبه سخنگوی گروهک الاحوازی توسط شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال را اقدامی غیرحرفهای و غیرانسانی خواند و پرسید: چطور میشود که به بهانه آزادی بیان به یک گروه تروریستی که اهدافش مشخص است در رسانه تریبون داد. مدیران این شبکه دستکم بایستی از خانواده آنهایی که در این حادثه عزیزانشان را از دست دادند، خجالت بکشند.
حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران اقدام شبکه ایران اینترنشنال را نقض صریح قانون و نماد آشکار حمایت از تروریسم خوانده است. او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که این شبکه، در اقدامی بیشرمانه مصاحبهای از سخنگوی گروه تروریستی که امروز افراد زیادی را به خاک و خون کشید، پخش کرد.
وی افزود: سفارت ایران درلندن ضمن محکومیت این اقدام، برخورد جدی نهاد نظارتی در انگلیس(آفکام) با این اقدام بهعنوان ترویج تروریسم و خشونت را پیگیری خواهد کرد.
در واکنش به انتقاد بعیدی نژاد، شبکه ایران اینترنشنال اقدام خود را اینگونه توجیه کرد: آقای بعیدی نژاد، ایران اینترنشنال مصاحبه با سخنگوی«جنبش الاحواز» را پسازآن انجام داد که رسانههای ایران این اقدام را به این گروه نسبت دادند. هدف ما ایفای مسئولیت حرفهای و کسب واکنش رسمی این گروه بوده و مجری شبکه، سخنگوی این گروه را درباره این اقدام به چالش کشید.
بعیدی نژاد در پاسخ به توییت این شبکه نوشت: پس با آگاهی کامل این مصاحبه شرمآور را با نماینده این گروه تروریستی انجام دادید و برای آنها در توجیه رفتار وحشیانه خود تریبون و فرصت کافی فراهم کردید. ما حتماً این نقض صریح قانون را بهعنوان اقدامی در حمایت از تروریسم و خشونت با دولت انگلیس و آفکام پیگیری خواهیم کرد.
سفیر کشورمان همچنین در گفتوگو با ایرنا ابراز خوشبینی کرده است که طرح شکایت از این شبکه به نتیجه برسد و گفت: پیگیریهای حقوقی و سیاسی با یک اقدام و یک نتیجه تمام نمیشود بلکه بایستی استمرار داشته باشد و قطعاً این استمرار و مستندسازی و تلاش همهجانبه بینتیجه نخواهد بود.
وی با اشاره به مستندانی که بهطور روشن در این رابطه وجود دارد، تصریح کرد: اگر در کوتاهمدت نتیجه کمی داشته باشد قطعاً در میانمدت و درازمدت نتایج مهمی خواهد داشت.
یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نیز طرح شکایت تهران از شبکه ایران اینترنشنال از مسیر آفکام را بهترین گزینه اعلام کرد.