روزهای دشوار حوزه سلامت/افزایش مهاجرت پزشکان

    کد خبر :349694

رئیس کل و دو تن از معاونان سازمان نظام پزشکی در نشست خبری به تشریح وضعیت جامعه پزشکی و حوزه سلامت در شرایط کنونی کشور پرداختند.

ایرج فاضل رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ابتدا با عنوان این مطلب که روزهای حساسی را پشت سر می گذاریم، گفت: مسائلی خیلی مهمتر از مسائل پزشکی در جامعه وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

وی با اشاره به فرا رسیدن روز پزشک (اول شهریور) تاکید کرد: ما بیشتر از آنکه به روز پزشک نیاز داشته باشیم به روز اخلاق پزشکی نیاز داریم.

فاضل با عنوان این مطلب که جامعه پزشکی باید از لغزش ها مصون بماند اظهار داشت: پزشکی با سایر حرف تفاوت هایی دارد زیرا پزشکی با جان انسان ها سر و کار دارد و اگر شرایط امن برای طبابت فراهم نشود مردم آسیب می بینند.

وی با اظهار نگرانی نسبت به مسائل پزشکی و حوزه سلامت با توجه به شرایط حال حاضر جامعه گفت: متاسفانه آثاری را مشاهده می کنیم که نشان می دهد مشکلاتی پیش روی ما قرار خواهد گرفت البته این بار اول نیست که با چنین مشکلاتی مواجه می شویم و طی چهل سال گذشته از قبیل تنگناها عبور کرده ایم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی به موضوع استفاده از کارتخوان در مطب پزشکان اشاره کرد و افزود: به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی توصیه می کنیم حتی المقدور در مطب ها از کارتخوان ها استفاده شود اما چون قانون نیست نمی توان استفاده از آن را اجباری کرد.

وی در ارتباط با این که برخی پزشکان برای فرار مالیاتی از کارتخوان استفاده می کنند، افزود: به نظر من استفاده یا عدم استفاده از کارتخوان نقشی در میزان مالیات پزشکان ندارد.

فاضل به موضوع بیمارستان های خصوصی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه شاهد رشد ۱۸ درصدی دستمزدها هستیم از همین رو رشد ۵ درصدی تعرفه ها مشکلات زیادی را برای بیمارستان های خصوصی ایجاد کرده است و باعث شده آنها در شرایط ورشکستگی قرار بگیرند.

در ادامه علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به نقش عاطفی بین پزشک و بیمار تاکید کرد: ارتباط عاطفی نقش بسیار مهم و حیاتی در روند درمان بیمار دارد و ما نباید دیوار اعتماد بین بیمار و پزشک را از بین ببریم.

وی با اعلام اینکه ۶۰ درصد هزینه های بیمارستان ها مربوط به نیروی انسانی است افزود: رشد ۵ درصدی تعرفه ها نتوانسته کمکی به وضعیت بیمارستان ها کند و در نتیجه ادامه حیات بیمارستان ها دچار مشکل خواهد شد. بنابراین لازم است فرایندی به کار گرفته شود تا بیمارستان ها از این شرایط خارج شوند.

فتاحی به نامه سندیکای بیمارستان های خصوصی خطاب به رئیس کل سازمان نظام پزشکی اشاره کرده و گفت: در این نامه سندیکای بیمارستان های خصوصی خواستار افزایش تعرفه هتلینگ بیمارستان ها شدند زیرا بیش از ۵ ماه است که بیمه های تکمیلی پولی به بیمارستان های درجه یک خصوصی در تهران پرداخت نکرده اند.

به گفته وی میزان مطالبات بیمارستان های خصوصی درجه یک تهران از بیمه های تکمیلی ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.

فتاحی در ارتباط با تبلیغات پزشکی نیز افزود: تبلیغات در فضای مجازی و … باید با مجوز نظام پزشکی باشد و هر آنچه تبلیغ بدون مجوز نظام پزشکی است تخلف محصوب می شود.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اعلام اینکه در سال گذشته ۵ هزار و ۶۰۰ مورد شکایت در دادسراهای نظام پزشکی ثبت شده است افزود: ۴ درصد این شکایت ها مربوط به تبلیغاتی پزشکی بوده که از این ۴ درصد بیش از ۵۰ درصد موارد منجر به محکومیت شده است.

به گزارش مهر، در ادامه علیرضا سلیمی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوال خبرگار مهر مبنی بر اینکه وضعیت مهاجرت پزشکان در شرایط کنونی کشور را به چه صورت است گفت: میزان مهاجرت پزشکان از انتظار بیشتر است که اغلب این مهاجرت ها مربوط به پزشکان عمومی است.

وی افزود: اگر شرایط شغلی مناسب برای پزشکان کشور فراهم نشود این سرمایه ها را از دست خواهیم داد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید