خودکفایی بنزین ادعای کیهان بود، نه من
دیروز، وزیر نفت ایران در حاشیه نشست هیئت دولت در واکنش به پرسشی از سوی یکی از خبرنگاران مبنی بر کاهش تولید بنزین پالایشگاه خلیجفارس پس از افتتاح، به کنایه گفت: روزنامه کیهان گفت در بنزین خودکفا شدیم که خودش هم باید جواب بدهد. بروید و از آقای شریعتمداری بپرسید که چرا ادعای خلاف کرده است. بیژن نامدار زنگنه در حاشیه جلسه هیئت دولت ضمن رد ادعای کاهش تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیجفارس پس از افتتاح، گفت: تولید مستمر شروع شده و اکنون در حال تثبیت تولید هستیم. من هم هیچگاه نگفتم در بنزین خودکفا میشویم، کیهان گفته خودکفا شدیم که خودش هم باید جواب بدهد. بروید و از مدیرمسئول آن بپرسید که چرا ادعای خلاف کرده است.
به گزارش بازتاب به نقل از شرق، پیشتر روزنامه کیهان در گزارشی ادعا کرده بود که افتتاح این پروژه صرفا مربوط به قرارگاه خاتمالانبیاست و سپاه، بنزین در کشور را در ادامه فرایند تولید در پالایشگاه خلیجفارس خودکفا خواهد کرد. حال آنکه در آن زمان فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا هم تأکید کرده بود اتفاقی که در پالایشگاه رخ داده، ماحصل برجام است و به این ترتیب به تلاش دولت در به نتیجه رسیدن این پروژه صحه گذاشته بود.
اموال بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شده است
وزیر نفت همچنین در پاسخ به ایلنا درباره فروش اموال بابک زنجانی گفت: املاک این بدهکار نفتی تحویل وزارت نفت داده شده و این وزارتخانه با ترتیب معقولی آنها را برای فروش عرضه خواهد کرد. زنگنه همچنین در پاسخ به این پرسش که وضعیت سیاسی پیشآمده برای کشور قطر، چه تأثیری در فعالیت ما در میدان مشترک با این کشور خواهد داشت، گفت: قطر مسئله خاصی ندارد و کارمان براساس روال و برنامهای که داشتیم، ادامه خواهد داشت. خبرنگاری از وزیر نفت پرسید، گفته میشود مذاکرات با هندیها درخصوص صادرات گاز به نتیجه نرسیده است و یک شرکت روسی جایگزین شرکت هندی شده است، آیا شما این را تأیید میکنید یا خیر؟ و برای توسعه میدان «فرزاد B» چه برنامهای دارید؟
به گزارش خبرگزاریها، وزیر نفت در پاسخ به ادعای مبنی بر شکست مذاکرات با هند، اظهار کرد: مسئله ترکیه و هند و دروغ به این بزرگی را که هندیها درباره ترکیه با ما صحبت کردند چه کسی گفته؟ این چه حرفی است که میزنند و چه مبنایی دارد؟ او ادامه داد: یکی از مصادیق شرافت و صداقت به اخلاق حرفهای این است که حرف مبنا داشته باشد. دروغپردازی و شایعهپراکنی در شأن خبرنگاری و این حرفه باارزش نیست. ما با هندیها بر سر قیمت گاز و شرط آنان برای توسعه میدان فرزاد B به توافق نرسیدیم. البته مذاکرات تمام نشده و راه وجود دارد و دو راه را نیز به موازات پیگیری میکنیم. یکی اینکه شرکت گاز پروم روسیه قرار است همان میدان را برای فرزاد B و فرزاد A پیشنهاد دهد و دیگر اینکه ما خودمان شروع کردیم تا مطالعات میدان را تکمیل کنیم که اگر قرار شد به روش دیگری میدان را توسعه دهیم، مطالعات آن را داشته باشیم.
تشکیل کارگروه عقد قرارداد
وزیر نفت همچنین درباره تشکیل کارگروههای تشکیل شده در این وزارتخانه گفت: این کارگروهها برای عقد قرارداد هستند و کار آنها به بهرهبرداری رساندن پروژهها نیست. اول، قراردادها باید منعقد شود و بعد از چند سال به بهرهبرداری خواهند رسید که برای قراردادهای بالادستی نفت است. برای هر یک از میدانها یک کارگروه تشکیل دادیم که یک بخش فنی دارد که طرح توسعه میدان را بررسی میکنند و با طرفهای خارجی مذاکره میکنند و بعد از آن، طرحی که به تفاهم برسید مسیری دارد که ابتدا در شورای فنی در سطح برنامهریزی مدیریت تلفیقی شرکت نفت میرود و بعد از آن هم اگر لازم باشد، به شورای عالی مخازن میرود. او در پاسخ به این پرسش که آیا در رابطه با تغییرات احتمالی کابینه آینده اطلاعی دارد یا خیر، گفت: نه من خبری ندارم.
پرونده گاز ترکیه
وزیر نفت در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید پرونده گاز ترکیه همچنان باز مانده است و آیا حاضر هستید متن حکم و بحثهایی که شده را منتشر کنید تا ارتباطش با کرسنت مشخص شود، نیز گفت: متن حکم دادگاه گاز ترکیه محرمانه است و ما اصل داستان را میتوانیم توضیح دهیم، اما متن محرمانه است و نه طرف ترکیهای نه ما، قانونا نمیتوانیم منتشر کنیم، اما مشکلی ندارد که در اختیار مراجع رسمی کشور قرار گیرد. زنگنه همچنین تأکید کرد: ما همیشه در صدد تنوع مشتریان خود هستیم. در طول تحریم ما پنج مشتری داشتیم و اکنون این تعداد اضافه شده، اما قیمت فروش نفت ما معمولا به شرق دور بیشتر از اروپاست.