آموزش و پرورش نیازمند دگرگونی اساسی است
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد با اشاره به اینکه سبک آموزشی در ایران بر پایه بخوان، حفظ کن و نمره بگیر است، گفت: آموزش و پرورش کشور ما نیازمند دگرگونی اساسی است.
آیت الله محمدرضا ناصری عصر امروز در دیدار با مسئولان شورای نگهبان در اسان یزد با تاکید بر اینکه باید زمینه آشنایی کامل جوانان با اهداف و ارزشهای انقلاب فراهم شود، اظهار داشت: در حال حاضر انقلاب اسلامی ایران به چهلمین سال خود رسیده و زمان آن است که یک بررسی کامل در ارتباط با دستاوردها و فعالیتها و خدمات انقلاب صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه هر کاری با نقاط ضعف و قوتی روبرو است، بیان کرد: لازم است رد زمینه فعالیتهای خود ارزیابیهایی انجام دهیم و نقاط ضعف و قوت را بشناسیم و در راستای رفع نقاط ضعف برآییم و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم.
امام جمعه یزد عنوان کرد: بسیاری از ارگانها در انقلاب اسلامی ایران خوب عمل کردند و دستاوردهای خوبی نیز داشتند اما برخی از ارگانها هم عملکرد خوبی نداشتند یا اینکه ممکن است حتی عقبگرد نیز کرده باشند.
ناصری ادامه داد: از جمله این موارد مسائل آموزشی و فرهنگی است که حتما باید به آن نگاه جدید و دوبارهای داشته باشیم به ویژه در بحث آموزش که لازم است سبک تدریس، سبک درس ها و کتابهای درسی و نحوه آموزش فرزندان ایران را تغییر دهیم.
امام جمعه یزد، برنامهریزیهای سبک آموزشی فعلی در ایران را مربوط به ۱۰۰ سال قبل دانست و ادامه داد: سبک آموزشی ما مربوط به زمانی است که انگلیسیها مکتب قرآن را از ما گرفتند و کلاسهای این چنینی را جایگزین کردند و قرآن را از مدارس کنار زدند.
وی، ارزش در سبک آموزشی فعلی ایران را «بخوان، حفظ کن و نمره بگیر» دانست و گفت: در حال حاضر فکر کردن در این سبک مطرح نیست و همه به دنبال نمره گرفتن هستند در حالی که سبک آموزشی باید بر اساس «بخوان، فکر کن، تعمق کن، عمل کن» باشد اما اکنون این فکر و تعمق در آن وجود ندارد.
ناصری تصریح کرد: این موضوع سبب شده که دانشآموزان از نوآوری و خلاقیت دور شوند و همین روحیه در جوانی و بزرگسالی هم همراه آنها باشد.
به گزارش مهر:وی خاطرنشان کرد: مدارس ما باید به گونهای تغییر کنند که دانشآموزان خودشان متفکر، خلاق و نوآور باشند و با استفاده از فکر و عقل و درایتشان، اقتصاد و سایر عرصههای این کشور را بسازند نه اینکه از دانشگاه خارج که شوند چندین هزار جوان به تعداد بیکاران اضافه شود.