افزایش ۹ درصدی شاخص بهره‌مندی آب روستایی در ۱ سال اخیر

    کد خبر :30874

رصد آخرین وضعیت بهره مندی روستاهای کشور از نعمت آب شرب پایدار نشان می دهد شاخص بهره مندی آب روستایی که در ابتدای سال ۹۵ به میزان ۷۲ درصد بود در طول یکسال فعالیت مستمر و جهادگونه در این بخش، اکنون به ۸۱ درصد رسیده است.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم،  طی سال های گذشته افت شدید در منابع آبی مورد استفاده برای تامین آب روستاها که عمدتا منابع آبی محلی بوده اند، مطالعات طرح های آبرسانی روستایی را به جهتی سوق داد تا با تجمیع چند روستا و اتصال آنها به منابع آبی پایدار و مطمئن، برای افق های بلند مدت، تامین آب روستاها در قالب مجتمع های آبرسانی روستایی صورت پذیرد.

در حال حاضر مطالعات ۱۵۰۰ مجتمع آبرسانی در کشور انجام گرفته و احداث این مجتمع ها در مرحله اجرا هستند. از این تعداد ۹۲۴ مجتمع به عنوان مجتمع های دارای اولویت انتخاب شده اند. با توجه وزارت نیرو به مقوله مهم تامین آب شرب روستاهای کشور و اصرار و پافشاری این وزارتخانه در به ثمر نشستن اهداف آبرسانی روستایی، طرحی از سال ۱۳۹۳ در پیوست یک قانون بودجه کشور درج شد که در قالب این طرح، ۹۲۴ مجتمع در سراسر کشور با حدود ۱۶ هزار روستا تحت پوشش مجتمع های آبرسانی روستایی قــــرار می گیرند و بخش عمده و اساسی مشکلات کمی و کیفی آب شرب روستاها را به صورت کامل مرتفع می کند.

تکمیل کلیه اجزای این طرح به حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند است که می تواند شاخص آب روستایی را به صورت مناسبی افزایش دهد. در پایان سال ۱۳۹۴ از محل صندوق توسعه ملی و با حمایت های مجلس شورای اسلامی، اعتباری به میزان ۱۵ هزار میلیارد ریال برای طرح های بخش روستایی در نظر گرفته شد و با تصویب قانون بودجه سال ۹۶، تخصیص ۱۱ هزار میلیارد ریال دیگر از محل صندوق توسعه ملی نهایی شد که تا امروز پرداخت نشده است.

رصد آخرین وضعیت بهره مندی روستاهای کشور از نعمت آب شرب پایدار نشان می دهد شاخص بهره مندی آب روستایی که در ابتدای سال ۹۵ به میزان ۷۲ درصد بود در طول یکسال فعالیت مستمر و جهادگونه در این بخش، اکنون به ۸۱ درصد رسیده است.

وضعیت موجود واحد عنوان شاخص ها ردیف
۸۱ درصد درصدجمعیتتحتپوششتاسیسات آب ۱
۵،۳۷۸ هزار فقره تعداد کلمشترکینآب ۳
۲،۴۳۱ میلیونمترمکعبدرسال حداکثرظرفیتمنابع تأمینآب ۴
۹۵۵ میلیونمترمکعب حجم کل آب تولیدی ۵
۱۷۲،۸۶۸ کیلومتر طولشبکهتوزیعآب ۶
۱۰۱،۹۵۰ کیلومتر طولخطوطانتقالآب ۷
۳،۶۶۳ هزار مترمکعب حجمکلمخازن ۸
۳،۴۲۱ هزار متر مکعب حجم مخازن در مدار ۹
۲۰۰ واحد تعدادتصفیهخانههایآبدردستبهرهبرداری ۱۰
۴۳۲ هزار مترمکعب در شبانه روز ظرفیتاسمی (فعلی) تصفیهخانههایآب ۱۱

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید