لزوم توجیه اروپا از سوی آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران

    کد خبر :305671

درحالی‌که هنوز چندوچون مذاکرات و اقدامات اروپایی‌ها برای تقابل با رویکردهای جدید ترامپ در سیاست خارجی و به‌ویژه در موضوع توافق هسته‌ای ایران چندان مشخص نیست، دو تن از ستون نویس های روزنامه وال‌استریت ژورنال در مطلبی که اخیراً در این نشریه منتشر شده است، بیان داشته‌اند که ترامپ باید اروپا را در خصوص ضرورت اقدام نظامی علیه ایران توجیه کند.

ستون نویس و تحلیل‌گر مشهور روزنامه وال‌استریت ژورنال «مایک دوران» به همراه «پیتر راف» طی مطلبی در این نشریه بیان کرده‌اند که ترامپ باید اروپا را توجیه کند که در صورت عدم موفقیت مذاکرات و دیپلماسی برای تغییر رفتار ایران، اقدام نظامی تنها جایگزین ممکن در این راستا است.

این مطلب با اشاره به خشم شدید اروپا از اقدام ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای و همچنین بازگشت تحریم‌های آمریکا بر روی ایران، بیان کرده است که این اقدام ترامپ در راستای ملاحظات امنیتی آمریکا و غرب بوده است اما نکته‌ای که در آن مورد غفلت واقع شده است، موضوع الگوی دیپلماسی مبتنی بر مبارزه پایدار برای مجاب ساختن طرف مقابل است.

این مطلب بابیان این‌که درگیری ترامپ بر سر توافق هسته‌ای و تحریم‌های ایران با اروپا هم‌زمان با چالش‌های وی با کشورهای اروپایی در گروه 7 شده است، ضرورت و اهمیت توجه به این مسئله را دوچندان می‌داند و به ترامپ توصیه می‌کند که با فرونشاندن خشم اروپایی‌ها در خصوص این موارد و تغییر مشی خود از ایجاد شکاف بیشتر در ائتلاف دو سوی آتلانتیک جلوگیری کند.

نویسندگان با اشاره به این‌که رهیافت‌های جدید ترامپ در این مسائل و به‌ویژه در برابر ایران مبتنی بر زورگویی است، بیان کرده‌اند که به شکلی جالب‌توجه این زورگویی تا اینجا جواب داده است و شرکت‌های بزرگی مانند زیمنس، بوئینگ، توتال و لوک اویل هرچند با اکراه اما مجبور به تعطیلی کسب‌وکار خود در ایران شده‌اند. هرچند صاحبان کسب‌وکار در اروپا به خواست آمریکا تن داده‌اند اما تهدید جدی را از سوی آمریکا احساس کرده و تصور می‌کنند که آمریکا مانع از تجارت آن‌ها است.

به گزارش تابناک، این مطلب در بخشی دیگر با اشاره به تلاش‌های اروپا برای نجات و اصلاح توافق هسته‌ای بیان کرده که اروپاییان ضرورت اصلاحات اساسی در توافق ازجمله بند مربوط به برداشته شدن محدودیت‌ها از برنامه هسته‌ای ایران و موضوع بازرسی‌ها را جدی نگرفتند و آمریکا نیز نتوانسته اروپا را در این خصوص توجیه کند.

از نگاه نویسندگان هرچند پیام اوباما در خصوص تهدیدهای ناشی از برنامه هسته‌ای ایران برای اروپا محکم و قابل‌قبول بود، اما پیام‌های ترامپ طی یک سال گذشته آن‌قدرها محکم نبوده که اروپا را مجاب به همراهی با خود کند.

این مطلب با اشاره به تلاش‌های ماتیس و تیلرسون در راستای نشان دادن توافق هسته‌ای به‌عنوان تأمین‌کننده منافع آمریکا تأکید و اعتماد اروپا بر این دو نفر برای جلوگیری از فروپاشی برجام را اشتباه خوانده و بیان کرده است که بزرگ‌ترین نگرانی اروپا از برهم خوردن توافق توسط ترامپ به خاطر از دست رفتن منافع خودش است، که موضوعی است قابل‌درک.

درنهایت پیشنهاد نویسندگان به ترامپ این است که به‌سرعت دست به تغییر فضا زده و تصویر فعلی را عوض کند و برای این کار از وحدت در دولت خود در سطوح و مقامات بالا، جیمز ماتیس، پامپئو، منوچین وزیر خزانه‌داری و مایک پنس آغاز کند.

انتقادات اروپا و به‌ویژه آلمان از آمریکا در پی تعرفه‌های جدید تجاری و بیرون رفتن از توافق هسته‌ای، همگی به خاطر نگاه اروپا به ترامپ در تعاقب سیاست «اول آمریکا» است و از نگاه آلمان ترامپ تصمیم‌هایی را از سر خشم و نارضایتی می‌گیرد که یک‌جانبه بوده و اثرات نامطلوبی بر اقتصاد و تجارت اروپا دارد.

نویسندگان این مطلب به شکلی جالب‌توجه به ترامپ پیشنهاد می‌دهند که آلمان و اروپا را توجیه کند که این اقدام آمریکا خواست همه ملت آمریکا بوده است و سخنرانی اخیر نتانیاهو در نشان دادن اسنادی از برنامه هسته‌ای ایران را فرصتی مناسب برای مبرا کردن آمریکا از خروج بی‌دلیل از برجام دانسته که البته این فرصت از میان رفته است.

این مطلب بیان می‌کند که منوچین وزیر خزانه‌داری ترامپ باید با سفری به اروپا تمامی اقدامات مالی منجر به فساد ایران در بعد جهانی را به اروپاییان معرفی کند و همچنین تأکید می‌کند که آمریکا باید به اروپا تذکر دهد که اگر تحریم و دیپلماسی نتواند رفتار ایران را اصلاح کرده و تغییر دهد تنها گزینه ممکن جایگزین اقدام نظامی خواهد بود.

نویسندگان بیان کرده‌اند که برای موفقیت این طرح آمریکا نیاز دارد که اطمینان اروپا را به خود جلب کند و بعد از اتفاقاتی که در گروه 7 رخ داده کمی عطوفت و مهربانی بیشتری در قبال اروپا داشته باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید