بانک مرکزی پاکستان مجبور به کاهش ارزش پول ملی شد

    کد خبر :301118

با وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی در پاکستان، گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این کشور نیاز به حمایت صندوق بین‌المللی پول خواهد داشت.

بانک مرکزی پاکستان در بیانیه‌ای تایید کرد ارزش روپیه را ۳.۷ درصد کاهش داده است و هر دلار اکنون به ۱۱۹.۸۴ روپیه رسیده است. روپیه پاکستان بدترین عملکرد را در بین ارزهای آسیایی در سال جاری داشته است و این سومین بار از دسامبر سال گذشته است که بانک مرکزی پاکستان مجبور به چنین کاری می شود.

به گزارش بازتاب،کاهش ارزش روپیه پس از آن صورت می‌گیرد که پول‌های ملی بسیاری از کشورهای نوظهور دیگر چون ترکیه، اندونزی و هند با مشکل مشابهی دست و پنجه نرم می‌کنند. محمد سهیل- رئس بخش اقتصادی موسسه «تاپلین سکیوریتیز» گفت: شما می‌خواهید به صندوق بین‌المللی پول این نشانه را ارسال کنید که پاکستان وظایف مربوط به خود را به درستی انجام داده است، فشارهایی روی ارزهای کشورهای نوظهور مثل ترکیه، هند و اندونزی وجود دارد و در نتیجه شما باید به خوبی خود را با شرایط تطبیق دهید.

برخی از تحلیل گران انتظار دارند ارزش روپیه پاکستان از این هم کمتر شود: بانک استاندارد چارترد اعلام کرده است پیش بینی می کند هر دلار تا پایان سال به ۱۲۵ روپیه برسد و گفته است مقامات صندوق بین المللی پول از طرف پاکستانی خواسته‌اند ارزش پول خود را بیش از سطح کنونی کاهش دهند. با این حال چارلز رابرتسون- کارشناس اقتصادی موسسه «رنسانس کپیتال» معتقد است به دنبال کاهش ارزش پول، روپیه پاکستان رقابت پذیرترین ارز منطقه جنوب آسیا خواهد بود و این تصمیم احتمالا به توسعه صادرات این کشور خواهد انجامید.

تحلیل گران معتقدند برای نخستین بار در طول ۶ سال اخیر، رشد اقتصادی پاکستان آهسته خواهد شد و این در حالی است که حجم ذخائر خارجی این کشور اکنون به پایین ترین سطح ۳ سال اخیر رسیده است. علاوه بر این ها، کسری حساب جاری افزایش یافته است و نسبت بدهی خارجی و کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی به بالاترین سطح ۶ سال اخیر رسیده است.

بانک مرکزی پاکستان نرخ بهره را ماه گذشته به ۶.۵ درصد افزایش داد که بالاترین نرخ ۳ سال اخیر محسوب می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید