فواید روزه: روزه گرفتن چه تاثیری بر سلامت بدن ما دارد؟

    کد خبر :282745

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان لازم دیدیم که به برخی از فواید روزه برای بدن که از نظر علمی ثابت شده است بپردازیم.
به گزارش نامه نیوز ، رژیم گرفتن و محاسبه کالری مورد استفاده بدن امری سخت و طاقت فرسا است. حال آنکه با روزه گرفتن می توانید سوخت و ساز خود را بیشتر کنید، احساس انرژی بیشتری داشته باشید.

روزه گرفتن ابزاری عالی برای کاهش وزن است

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که روزه گرفتن نقش زیادی در کاهش وزن دارد. و برخی از بررسی ها حاکی از این است که روزه صحیح در مدت یک ماه می تواند تا ۷ درصد چربی های بدن را کاهش دهد.

اگر می خواهید کاهش وزن و یا کاهش چربی دور شکم داشته باشید، روزه گرفتن حتی نامنظم هم می تواند برای شما مفید باشد.

روزه گرفتن باعث ترشح هورمون رشد می شود

هورمون رشد انسان یا HGH به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود. این هورمون به طور موثر برای درمان چاقی و کمک به ایجاد توده عضلانی بدن (که برای سوزاندن چربی مهم است) مفید می باشد. HGH همچنین به افزایش قدرت عضلانی بدن کمک می کند.

روزه برای نرمال سازی حساسیت به انسولین بسیار مفید است

هنگامی که بدن شما مقدار زیادی کربوهیدرات و قند را دریافت می کند، می تواند به مقاومت در برابر انسولین منجر شود، که این امر می تواند سبب برخی از بیماری های مزمن، از جمله دیابت نوع ۲ شود. اگر شما نمی خواهید به این بیماری دچار شوید، بهتر است حساسیت خود را در برابر انسولین کاهش دهید. روزه گرفتن یک راه موثر برای انجام این کار است.

روزه می تواند سطح گرلین را نرمال کند

گرلین چیست؟ این ماده به عنوان هورمون گرسنگی نیز شناخته می شود، زیرا مسئول این است که بدن شما را احساس گرسنگی کند. رژیم های سخت غذایی و کم خوردن می تواند باعث افزایش تولید گرلین شود که احساس گرسنگی را افزایش می دهد. اما هنگامی که شما روزه می گیرید، هرچند ممکن است در چند روز اول احساس گرسنگی کنید، اما در روز های بعد سطح گرلین به مقدار نرمال برمی گردد و کمتر احساس گرسنگی می کنید.

روزه می توان سطح تری گلیسرید را کاهش دهد

افزایش سطح تری گلیسیرید در اثر رژیم غذایی نادرست و پرخوری، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. روزه داری متناوب باعث کاهش سطح کلسترول بد و کاهش تری گلیسیرید می شود. یکی دیگر از موارد جالب توجه، این است که روزه روی سطح کلسترول خوب بدن تاثیر نمی گذارد.

روزه ممکن است روند پیری را کند کند

اگرچه از نظر علمی این موضوع هنوز در انسان ثابت نشده است اما مطالعات اولیه در موش ها ارتباط نزدیکی بین رژیم غذایی روزه داری و افزایش طول عمر را نشان می دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید