تحریمهای آمریکا، تجارت ایران را متوقف نمیکند
اگر حملونقل و بیمه با چالش تحریم روبرو شود، صادرات فولاد ایران میتواند دچار مشکل شود و این به صنعت فولاد ضربه خواهد زد
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و مدیرعامل فولاد یزد میگوید خروج آمریکا از برجام تاکنون تاثیری بر سطح تجارت ایران و صنایع کشورمان نگذاشته است و آن چه در بازار شاهد هستیم بیشتر هیجانی است.
به گزارش بازتاب، بهادراحرامیان می گویند: برای سنجش آثار خروج آمریکا از برجام و احتمال بازگشت تحریمها خیلی زود است، زیرا تاکنون رئیسجمهور آمریکا تنها به صورت کلی اعلام کرده است که از برجام خارج میشود و تحریمهای آمریکا بازمی گردد اما جزییات این تحریمها مهم است تا متوجه شویم که روی چه بخشهایی از اقتصاد اثر گذار خواهد بود.
او با اشاره به اینکه برای کاهش اثرات مخربی که تحریمهای آمریکا میتواند به دنبال داشته باشد باید کشور آماده باشد و مسئولان برنامهریزی کنند، میگوید: آن چه به نظر در ارتباط با تحریمهای آمریکا قطعی میرسد و در سخنرانی مسئولان آمریکایی هم مشخصی است، بازگشت تحریمهای حوزه بانکی، حمل و نقل، بیمه و برخی از محصولات فلزی است که اثرات زیادی روی تجارت ایران و به خصوص صادرات ایران خواهد داشت و نکته مهم این است که از همین حالا با دیپلماسی قوی اقتصادی مسئولان به دنبال این باشند که این اثرات تحریمهای آمریکا را به حداقل ممکن برسانند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه تحریمهای آمریکا تجارت ایران را متوقف نمیکند بلکه تنها هزینهها را افزایش میدهد، گفت: کشورما پیش از توافق هستهای و شروع برجام هم با تحریمهای سختی رو به رو بود و شاهد بودیم که تجارت و صادرات کشورمان صورت میگرفت اما برای دور زدن تحریمها مجبور بودیم که از شرکتهای میانه و راههای میان بری استفاده کنیم که حالا نیز چارهای جز این کار نیست و این موضوع هزینههای تجارت را بالا میبرد. علاوه بر این ما از همین حالا باید با شرکای اصلی تجاری کشورمان که بیشترین صادرات را با آنها داریم وارد مذاکره شویم و راههایی را برای ادامه کار پیدا کنیم.
مدیرعامل فولاد یزد همچنین در ارتباط با تاثیر خروج آمریکا از برجام بر صنعت فولاد ایران، گفت: «تا زمانی که تحریمها عملادوضع و شروع نشود و جزییات آن مشخص نباشد، هیچ چیز قطعی را نمیتوان گفت اما اگر حمل و نقل و بیمه با چالش تحریم رو به رو شود، صادرات فولاد ایران میتواند دچار مشکل شود و این به صنعت فولاد ضربه خواهد زد، زیرا هم اکنون ۴۰ درصد تولید داخلی ما در این حوزه صادر میشود.
سال گذشته از ۲۰ میلیون تن تولید فولاد خام، ۸ میلیون تن آن صادر شده است و پیش بینی میشود امسال باتوجه به ورود واحدهای جدید به مدار تولید با افزایش ظرفیت هم رو به رو شویم، افزایش تولیدی که به دلیل نبود تقاضای داخل باید به میزان صادرات کشور اضافه شود و حالا اگر صادرات فولاد مشکل پیدا کند، واحدهای تولیدی هم با چالش مواجه میشوند.
احرامیان همچنین گفت: بیشترین میزان صادرات فولاد ما در حال حاضر با کشورهای شرق آسیا است و درصورت بروز مشکل در صادرات فولاد باید مذاکرات اقتصادی با این کشورها و شرکتهای صورت گیرد.