حسنی: نیاز نیست شهردار تهران ابر مرد باشد / دو گزینه نهایی شهرداری فردا انتخاب خواهند شد
پس از انصراف مجید انصاری لاری از کاندیداتوری شهرداری تهران در روزهای گذشته، محمود حجتی نیز یکشنبه عصر به صورت رسمی از تصدی گری این سمت انصراف داد تا تعداد نامزدهای تصاحب سمت شهرداری تهران به پنج نفر کاهش یابد. پس از ارائه برنامه های افشانی، حسینی مکارم و میرزایی در روز گذشته، اکنون دو نامزد دیگر یعنی حناچی و محمود حسینی به ارائه برنامه های خود خواهند پرداخت.
به گزارش تابناک، با استعفای شهردار سابق تهران، دوباره اعضای شورای شهر درگیر بررسی سوابق نامزدهای جدیدی برای شهرداری شدند و حالا در حال بررسی برنامههای این نامزدها هستند؛ نامزدهایی که از گفته هایشان مشخص است که از عملکرد گذشته شهرداری تهران اصلاً راضی نیستند و بر آن هستند تا با رویکردی جدید به مصاف ابر مشکل های کلانشهر تهران بروند.
پس از برگزاری روز نخست جلسه بررسی صلاحیت نامزدهای شورای شهر که مشروح آن را می توانید از اینجا بخوانید، امروز و دروز دوم بررسی صلاحیت ها دو نامزد باقی مانده به ارائه برنامه های خود خواهند پرداخت و پاسخ پرسش اعضای شورای شهر تهران را می دهند؛ نامزدهایی که به نظر از شانس برابری نسبت به نامزدهای روز گذشته برای انتخاب شدن به عنوان شهردار برخوردار هستند.
فردا سه شنبه نیز اعضای شورای شهر در مورد آنچه شنیده و دیده اند جمع بندی خواهند کرد و دو گزینه نهایی را انتخاب می کنند تا از بین آن دو و پس از بررسی های دقیق تر گزینه نهایی را انتخاب کنند.
محسن هاشمی صبح امروز با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز دومین روز رقابت کاندیداهای پست شهرداری تهران است گفت: با انصراف حجتی از کاندیداتوری شهرداری تهران، امروز آقایان حناچی و محمود حسینی به ارائه برنامههای خود میپردازند و فردا سه شنبه نیز از میان این پنج نفر، دو نفر به عنوان کاندیدای نهایی، پست شهرداری انتخاب خواهند شد.
سید محمود حسینی دانشآموخته کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه اصفهان است. استاندار اصفهان بود. او در سال ۱۳۷۳ به شرکت ملی گاز ایران پیوست و هماکنون نیز در این شرکت مشغول بکار است.
پیروز حناچی نیز، دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی معماری – مرمت شهری و باز زنده سازی شهرهای تاریخی از دانشگاه تهران است. از سوابق اجرایی وی میتوان بهقائم مقام ریاست دانشکده هنرهای زیبا، رئیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی، عضو شورایعالی میراث فرهنگی کشور ،معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشور ،عضو شورای عالی ترافیک، رئیس مرکزمطالعاتی و تحقیقاتی معماری و شهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی، معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی ایران نیز اشاره کرد.
نیاز نیست شهردار تهران ابر مرد باشد
در شصت و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران سیدمحمود حسینی نامزد پست شهرداری تهران درباره برنامههای خود اظهار داشت: تهران از یک کلانشهر فراتر رفته و تبدیل به یک ابر شهر شده است. تهران هم بار پایتختی کشور را به دوش دارد و هم بار عدم آمایش مناسب سرزمینی را برعهده دارد.
حسینی گفت: وقتی که از تهران به عنوان ابرشهر صحبت میکنیم به این معنی نیست که کسی سکان اداره آن را باید بگیرد که یک ابر مرد باشد. ما ابر مرد نداریم و بنده هم چنین ادعایی نخواهم داشت ولی معتقدم با یک مدیریت راهبردی مشورت پذیر و همینطور با استفاده از تجربه دنیا در اداره کلانشهرها و استفاده از متخصصان بومی میتوان این کشتی پرماجرا را به ساحل نجات رساند.
نامزد شهرداری تهران گفت: علیرغم تمام امکاناتی که تهران در اختیار شهروندان و مسئولان خود قرار داده است ولی میتوانیم بگوییم شهری زیستناپذیر است و میتوانیم بگوییم کیفیت زندگی در این شهر به شدت پایین آمده است و باید از این پیچیدگیها به هر قیمت خارج شد. با شیوه سنتی، سختافزاری و نگاه کالبدی به شهر نمیتوان این ابرشهر را اداره کرد.
حسینی گفت: شورای شهر دوره پنجم با ترکیبی و رویکردی اصلاحطلبانه توسط مردم انتخاب شده و انتظاراتیبرای مردم بوجود آورده است که اعضای شورا به دنبال آن هستند که پاسخگوی مطالبات و نیازها باشند و مدیریت شهری نیز موظف است به این انتظارات پاسخ دهد.
نامزد شهرداری تهران گفت: اصلاحطلبی دو عنصر مهم مردمسالاری و نقش دادن به مردم در سطوح مختلف را مطرح کرده است و در مدیریت شهری این رویکرد اجرایی نشده است و چنین انتظاری را باید با برنامهریزی لازم اجرایی کرد.
وی افزود: حکمروایی خوب شهری به این معنی است که مشارکت شهروندان نهادینه شود و همه ذینفعاننقششان در اجرا تعریف شود.
حسینی یادآور شد: نقش سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری تهران باید شفاف شود و موازیکاریهایی در شهرداری وجود دارد که باید نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه برای انتخاب مدیران باید کانونهای ارزیابی را مشخص کنیم، گفت: شهر هوشمند به معنی استفاده از دوربینهای مداربسته و یا اینترنت نیست بلکه استفاده موثر از دادهها برای تصمیمگیریهای مهم موجب ایجاد یک شهر هوشمند میشود.
نامزد شهرداری تهران گفت: باید از ابزارها و فناوریهای نوین بهره برد تا کیفیت زندگی بهتر شود و همینطور یکپارچهسازی خدمات و سازمانهای مرتبط تحقق پیدا کند.
وی تاکید کرد: ما بحث شفافیت را از طریق شهر هوشمند مدیریت خواهیم کرد.
از داده های شهرداری به صورت مناسب استفاده نمی شود
حسینی گفت: یکی از سرمایههای شهرداری که شاید از آن کمتر استفاده شود داده های شهرداری است و به صورت مناسب از این دادهها استفاده نمیشود و الگوی تصمیمگیری مدیران از سلیقهگی باید به دادهمحوری تبدیل شود.
نامزد شهرداری تهران افزود: بنده سه برنامه بازآفرینی شهری با رویکرد محلهمحوری، اقتصاد شهری، کاهش مساله ترافیک و آلودگی هوا را دارم.
وی ادامه داد: بازآفرینی شهری با رویکرد محلهمحوری یک الزام است و نیاز به ساختار جدیدی در اداره شهر دارد. باید در شهر مردم مشارکت داشته باشند تا بتوان شهر را در محلههای مختلف بهتر اداره کرد.
حسینی به موضوع اقتصاد شهری و منابع پایدار در تهران اشاره کرد و گفت: باید مدیریت منابع و مصارف شهر تهران مورد بازبینی قرار بگیرد. در حکمروایی خوب شهری بعضی از موارد باید به خود مردم واگذار شود.
نامزد شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در شهر تهران بزرگراه زدن و سازههای سنگین ساختن باید مسیرش عوض شود و اخیرا وزارت کشور لایحهای را تهیه کرده و به تصویب رسانده که براساس آن شرکت بهسازی به سازمان بازآفرینی کشور تغییر نام خواهد داد و وزارت راه نیز طرحی را در نظر دارد که سازمان عمرانی با سازمان بهسازی ادغام شود و درنهایت سازمان عمران و بازآفرینی شکل بگیرد و در افق برنامه ششم دیدهام که 1334 محله را شکل بدهند.
وی به بازآفرینی شهری، ایمنی و تابآوری اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی اگر حادثهای اتفاق بیفتد خدماترسانی به حادثه دیدگان بسیار سخت میشود و باید راهکاری برای مدیریت بحران شهر تهران اندیشیده شود.
حسینی افزود: با توجه به نقش مهم مشارکتهای مردمی در امور شهری بنابراین سند همکاری بین تشکلهای مردمنهاد و شهرداری تشکیل میشود. در استانها شورای اجتماعی وجود دارد ولی در سطح شهر این شورا را نداریم بنابراین نیاز است که شوراهای اجتماعی در شهرها نیز تشکیل شود.
وی با تاکید بر اینکه ما مردمسالاری را فقط در انتخابات نباید ببینیم گفت: باید در بخشهای مختلف دموکراسی و مردمسالاری لحاظ شود.
نامزد شهرداری تهران تاکید کرد: در تهران 1300 ابنیه تاریخی وجود دارد که یادآور بینش تحول ایران است. باید در این زمینه درآمدها شفاف و انضباط مالی در شهرداری اتفاق بیفتد.