ماجرای این هفت نفر

    کد خبر :274375

با وجود اینکه طی هفته‌های اخیر اخبار ضد و نقیضی در خصوص گزینه نهایی شورای شهر تهران برای شهرداری پایتخت در سانه‌ها منتشر شد، اما اعضای شورا در نهایت لیستی متشکل از هفت نفر را منتشر کردند که گزینه نهایی از میان آنها انتخاب می‌شود و این آغاز انتقادهای گسترده به این تصمیم شورا بود.

به گزارش فرارو بعد از استعفای عجیب محمدعلی نجفی از شهرداری تهران و گمانه‌زنی های بسیار، شورای شهر لیست هفته نفره‌ای را منتشر کرد که از میان 24 نفر گزینه ابتدایی انتخاب شده بودند و حالا قرار است این هفت نفر برنامه خود را ارائه کنند و شهردار آینده پایتخت از میان این افراد انتخاب شود.

اما همانطور که انتظار می‌رفت این لیست شورا با انتقادهای بسیاری مواجه شد. برخی این را نتیجه لابی‌گری احزاب می‌دانند. غلامحسین کرباسچی شهردار پیشین و عضو حزب کارگزاران از جمله همین افراد است که معتقد است لیست 7 نفره کاندیداهای شهرداری حاصل لابی گری و قول و قرارهای دوستان شورا است. برخی دیگر هم معتقدند از تمامی ظرفیت‌ها استفاده نشده و افراد لایق‌تری هستند که می‌توانند در این لیست حضور داشته باشند. با این حال هنوز مشخص نیست که کدام از این هفت نفر وارد بهشت می‌شود و مدیریت شهرداری تهران را از آن خود می‌کند.

منتقدان چه می‌گویند؟

در همین خصوص مهدی آیتی فعال سیاسی که یکی از منتقدان لیست هفت نفره شورای شهرد تهران است، در گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «شورای شهر تهران تا همین‌جای کار هم آبروی اصلاح‌طلبان را برده است. زیرا این دوره که کاملا از اصلاح‌طلبان تشکیل شده است، با انتخاب غلط و اشتباه آقای نجفی به عنوان شهردار تهران، باعث پراکندگی و آشفتگی در مدیریت پایتخت شده است. تهران با 12میلیون جمعیت جز 10شهر بزرگ دنیا و یک ابرشهر است لذا این شهر یک شوخی نیست که عده‌ای با استفاده از رانت و پیام آقای خاتمی وارد شورا شوند، به دنبال سیاسی‌بازی و رفیق بازی باشند. لذا به عقیده من تا این لحظه شورای شهر تهران هیچ کارنامه خوبی نداشته است.»

وی افزود: «شورای شهر تهران نه در مسئله برنامه‌ریزی شهری، نه در مسئله کاهش آلودگی هوا و ترافیک و اصلاح سیستم فاسد اداری در شهرداری هیچ دستاوردی نداشته است این ماجرا در انتخاب شهردار هم صدق می‌کند و ما این روزها شاهد هستیم که بعد از استعفای آقای نجفی، شورای شهر دچار یک دوگانه و کشاکش سیاسی شدند که سوی آن مشارکتی‌ها با پرچم اتحاد ملت قرار دارند و طرف دیگر کارگزارانی ‌ها ایستاده اند.»

او ادامه داد: «این درحالی است که ما در همین شهر تهران بیش از یکصد نفر مدیر باکفایت داریم که می‌توانند شهردار تهران باشند. این افراد مدت‌ها است که خانه نشین و طرد شده‌اند و دلیلش هم همین سیاسی بازی‌های احزاب و گروه‌ها است که از دوران آقای احمدی‌نژاد شروع شد و الان هم که اصلاح‌طلبان در راس امور هستند، ادامه داشته است. بنابراین به جای اینکه شایسته‌سالاری کنیم، شورای شهر دچار سیاسی‌بازی و دوست بازی شده است.»

این نماینده پیشین مجلس در خصوص حضور حجتی میان گزینه‌های احتمالی شهردار تهران، گفت: «انتخاب آقای حجتی قطعا یک اشتباه بزرگ است. زیرا از یک طرف دولت آقای روحانی از همان ابتدا به دنبال این بود که آقای حجتی را حذف کند. بنابراین حالا یک بازی در جریان است که هم دولت را از شر آقای حجتی خلاص کنند و هم با دادن یه مسند بزرگ مثل شهرداری به ایشان، وجه سیاسی آقای حجتی حفظ شود. در حالی که ایشان همین الان هم بین نمایندگان مجلس و مردم به خصوص روستاییان و کشاورزان اصلا شخص محبوبی نیستند. لذا هم به این دلیل و کهولت سن و مشکلاتی که مدیریت ایشان در جهاد کشاورزی ایجاد کرده، به هیچ عنوان آقای حجتی گزینه مناسبی برای شهرداری نیستند اما مشارکتی‌ها در تلاش هستند که ایشان را بر مسند شهردار تهران بنشانند و دود این در چشم مردم خواهد رفت.»

وی در خصوص لیست هفت نفره شورا برای شهرداری تهران گفت: «هیچکدام از حاضران در این لیست گزینه مناسبی برای این مسند نیستند و صلاحیت مدیریت پایتخت را ندارد. به نظر من شورای شهر باید در اسرع وقت بدون غرض‌ورزی یک فراخوان انجام دهد تا افراد با صلاحیت و کارآمد خودشان را معرفی کنند. بدون شک با این اقدام شورای شهر تعداد زیادی از همین افراد که وابستگی سیاسی هم ندارند اعلام آمادگی می‌کنند و آن زمان دست شورا برای انتخاب یک شهردار لایق بسیار بازتر خواهد بود.»

آیتی در پایان تاکید کرد: «منظور من از فراخوان یک فراخوان عمومی در یک روزنامه کثیرالانتشار نیست. منظور این است بین شخصیت‌های سیاسی، اجرایی و مدیریتی کشور گزینه های زیادی داریم و می‌توانیم با فراخوان از این افراد یک تصمیم درست برای شهرداری تهران اتخاذ کنیم. این کاری نیست که بخواهیم از طریق چند مدیر فرسوده که همیشه در یک گوشه‌ای مقام و سمت داشتند و صرفا از این اتاق به آن اتاق و از این صندلی به آن صندلی رفته اند، آن را حل و فصل کنیم. زیرا اصلا بخش عمده مشکلات این کشور همین است و نکته جالب این است که این افراد فرزندان و دامادهای و فامیل ها و عروس‎های خودشان را هم بر سر کار اورده اند ما قطعا بعد از کنار رفتن این نسل فرسوده دوباره با خویشاوندان انها طرف هستیم.»

پاسخ به انتقادها

در همین راستا مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران طی گفت‌وگو با فرارو به برخی از این انتقادها پاسخ داد و اظهار کرد: «لیست هفت نفره شورای شهر در خصوص شهردار آینده تهران برآمده از یک انتخابات دموکراتیک در داخل شورا است و این را هم قبول داریم که افراد شایسته زیادی در کشور هستند که می‌توانند به عنوان شهردار پایتخت فعالیت کنند و ما کمبود مدیر مواجه نیستیم. اما به هرحال این هفت نفر محصول انتخابات شورا است و خیلی قبول ندارم که اگر به جای این هفت‌نفر افراد دیگری در لیست بودند عملکرد بهتری خواهند داشت. شاید نهایتا از نظر کارآمدی کمی بالا یا پایین باشد اما واقعیت این است که فاصله چندانی نخواهند داشت.»

وی در خصوص حضور وزیر جهاد کشاورزی در لیست هفت نفره شورا که انتقادات زیادی به همراه داشته، گفت: «من به شخصه بنا ندارم تا زمانی که این هفت‌نفر برنامه عملیاتی خود را ارائه نکرده‌اند، کارنامه‌شان را مورد انتقاد قرار دهم. به هرحال قرار است همه این هفت نفر برنامه خود را به شورا تحویل دهند و بعد در صحن از آن دفاع کند و نهایتا با توجه به این مسئله اعضای شورای شهر تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کنند. به عبارت ساده تر هر فرد باید برنامه‌ای در راستای برنامه سوم توسعه شهرداری تهران ارائه کند و بعد شورا درباره آنها تصمیم می‌گیرد. لذا به عقیده من کمی زود است که الان درباره افراد انتقاداتی را مطرح کنیم که آیا گزینه‌های بهتری از این افراد هستند یا این افراد بهترین گزینه هستند.»

او تاکید کرد: «اما نباید این نکته را فراموش کرد که چارچوب‌ها را قبلا شورای شهر تصویب کرده است و صرفا این افراد قرار است راه‌ رسیدن به این اهداف را مشخص کنند . به همین دلیل است که من ترجیح می‌دهم صبر کنم برنامه‌ها بررسی کنیم و ببینیم کدام یک از این افراد برنامه واقع‌بینانه‌تری ارائه می‌کنیم. بعد از این ماجرا قطعا اعضای شورای شهر درباره این افراد و انتخابشان پاسخگو خواهند بود. ما قصد نداریم از زیر بار انتخاب‌ها و عملکرد شورا و شهرداری شانه خالی کنیم و مردم مطمئن باشند هر آنچه اتفاق بیافتد را با آنها در میان خواهیم گذاشت.»

این عضو شورای شهر تهران در خصوص انتقادها مبنی بر اینکه لیست هفت نفره نتیجه لابی‌گری احزاب و گروه‌ها در شورای شهر است گفت: « به عقیده من دو مقوله باید در اینجا تفکیک شود. یکی بحث تاثیرگذاری احزاب خارج از شورا است. به عقیده من این حق احزاب است که وقتی از فرد یا افرادی برای حضور در انتخابات پیروز شدن حمایت کرده‌اند، بتوانند نظراتشان را هم اعلام کنند. بنابراین اعلام نظر احزاب یک امتیاز منفی برای شورا نیست.»

وی ادامه داد: «موضوع دوم این است که وقتی چنین انتقادی مطرح می‌شود باید بررسی کرد که اعضای شورا تا چه حد تحت تاثیر این دیدگاه‌ها و اعلام نظرات هستند. واقعیت این است که ما تمام نظرات و پیشنهادات را می‌شنویم و بدون در نظر گرفتن اینکه کدام حزب یا گروه آن را مطرح‌ می‌کنند، مورد بررسی قرار می‌دهیم. حالا گاهی نظرات مفید و درست است و ما هم از آن استفاده می‌کنیم و گاهی اینگونه نیست. لزوما اعلام نظر این گروه‌ها و احزاب به معنی این نیست که ما قطعا آن را عملی خواهیم کرد اما با اینحال قضاوت در این باره برعهده افکار عمومی است که باید با توجه به نتایج شورا را مورد نقد قرار دهند.»

فراهانی درباره اینکه برخی معتقدند شورا برای انتخاب شهردار باید یک فراخوان انجام می‌داد تا از همه ظرفیت‌ها استفاده کند، عنوان کرد: «ما هم این کار را انجام دادیم. یعنی هم شورا به صورت واحد و هم اعضا به صورت انفرادی فراخوان دادند و از همه خواستند تا رزومه و برنامه خود را ارسال کنند و این کار را هم انجام دادند و افراد زیادی به این فراخوان پاسخ دادند و این لیست هفت نفره هم خروجی همین ماجرا است. حالا اگر برخی این هفت نفر را قبول ندارند بعضا سلیقه‌ای است. اما با همه این تفاسیر من پیشنهاد می‌کنم که تا زمان ارائه برنامه صبر کنیم .»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید