عارف در آرزوی صندلی بازمانده از قالیباف در بهشت است؟

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ ۹:۵۱
    کد خبر :264029

يک‌سري دنبال شهردارشدن محسن هاشمي‌اند و برخي ديگر به دنبال تکرار همين سناريو براي محمدرضا عارف.
هرچند گويا در نسخه عارف، دوستان دور و نزديک بيش از شخص او پي کارند. چنانچه عارف چندي پيش تلويحا حتي به شهردارشدن محسن هاشمي نيز انتقاداتي وارد کرد و پاي ميثاق‌نامه را وسط کشيد.

به گزارش روزنامه شرق رسيدن به نام‌هاي تکراري و حاضر در قدرت از محسن هاشمي گرفته تا عارف و چهره‌هاي ديگر نشان از آن دارد که اصلاح‌طلبان در تربيت چهره‌هاي جوان و تازه‌نفس آن‌طور که بايد و شايد کار نکرده‌اند. نقد پيشين به اصولگرايان در اينکه کفگيرشان در چهره‌هاي شاخص سياسي به ته ديگ خورده، حالا با يک حرکت بومرنگي به سمت‌وسوي اصلاح‌طلبان بازگشته است. گزينه‌ شهرداري تهران چه محسن هاشمي باشد و چه عارف يک صورت‌مسئله جدي روي ميز است؛ ميثاق‌نامه و احترام به رأي مردم.

همان ميثاق‌نامه‌اي که يکي به کنايه آن را وحي منزل نمي‌داند و ديگري معتقد است که بايد مورد تأكيد و توجه اصلاح‌طلبان باشد. اين روزها صداهايي در مجلس به‌دنبال مطرح‌كردن نام عارف به عنوان نامزد شهرداري تهران است. عارف اما هفته گذشته تلويحا با پيش‌کشيدن اهميت ميثاق‌نامه به طور غيرمستقيم مخالفتش را با شهردارشدن محسن هاشمي مطرح کرد و گويا همان تفسيرها و تأمل‌ها درباره شخص او صدق مي‌کند. برايندها نشان از آن دارد که نه عارف که گروهي اصلاح‌طلب در مجلس خواهان حضور عارف در ساختمان خيابان بهشت‌اند.

محسن عليجاني، يک عضو فراکسيون اميد مجلس با اشاره به گزينه‌هاي مطرح‌شده براي شهرداري تهران، به ايسنا گفته که «عارف خواستار بررسي موضوع شهردارشدنش در فراکسيون اميد شده». در همين حال حسن رسولي، عضو شوراي شهر تهران و از افراد نزديک به محمدرضا عارف به اعتماد آنلاين گفته «طي روزهاي اخير در مورد اين شايعه با آقاي دکتر عارف صحبتي نداشتم اما بر اساس شناختي که از آقاي دکتر عارف دارم، طرح اين موضوع را بي‌اساس مي‌دانم».

عارف بهتر است نماينده باقي بماند
غلامرضا حيدري به «شرق» مي‌گويد که خبر را در شبکه‌هاي اجتماعي ديده اما از صحت آن خبر ندارد. با‌اين‌حال حيدري به عنوان عضو فراکسيون اميد معتقد است وقتي مردم به فردي رأي مي‌دهند، بهتر ‌آن است که نماينده مردم در کرسي‌اش بماند و به مردم خدمت کند. تا به اينجاي کار محسن هاشمي، احمد ترک‌نژاد {literal}{{/literal}استاندار استان کرمانشاه در دولت هشتم{literal}}{/literal}، سيدمحمدعلي افشاني {literal}{{/literal}استاندار فارس در دولت يازدهم{literal}}{/literal}، تقي‌زاده‌خامسي {literal}{{/literal}شهردار کنوني مشهد{literal}}{/literal}، محمدرضا عارف و محمدرضا تابش از گزينه‌هاي مطرح براي شهرداري تهران عنوان شده‌اند. عليجاني خبر داده که «ممکن است اسامي ديگري هم بعد از اين مطرح شود اما نهايتا اين شوراي شهر است که در اين زمينه تصميم‌گيري خواهد کرد». حيدري همچنين به «شرق» گفته: «رأي مردم محترم است، به‌ويژه شخصي مثل آقاي عارف حيف است که از مجلس به شهرداري برود. ايشان انصافا خيلي وقت مي‌گذارد و در حد توانش کار مي‌کند. شهرداري کار گِل است».

رفتن از مجلس به شهرداري منعي ندارد
عليجاني از نمايندگاني که گويا حتي بيشتر از خود عارف علاقه‌مند به شهردارشدن رئيس فراکسيون اميد است، همچنين تأكيد دارد «اينکه کسي از مجلس براي تصدي شهرداري تهران انتخاب شود منعي ندارد، ضمن اينکه آقاي عارف شخصي محوري است». در کارنامه کاري محمدعارف تصدي پست‌هايي مانند شوراي عالي انقلاب فرهنگي و عضويت مجمع تشخيص مصلحت نظام ديده مي‌شود. با‌اين‌حال حضور او در رأس فراکسيون اميد تا اينجاي کار نقدهاي فراواني به دنبال داشته است. جالب آن است که عليجاني وقتي قرعه فال به نام محسن هاشمي و شهردارشدنش مي‌رسد، مي‌گويد «نام ايشان در گمانه‌زني‌ها مطرح است اما بحثي در رابطه با ميثاق ايشان براي ماندن در شوراي شهر هم وجود دارد و به نظر من حضور ايشان در رياست شوراي شهر هم خوب است».

تأكيد عارف بر اهميت ميثاق‌نامه
محمدرضا عارف چند روز پيش به عنوان رئيس شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان به اعتمادآنلاين گفته بود «اعضاي شوراي شهر مطابق ميثاق‌نامه عمل کنند. ما ميثاق‌نامه را گرفتيم براي اينکه اجرا شود و انتظارمان از تمام اعضاي شوراي شهر در تمام شهرستان‌ها اين است که به امضا و ميثاقشان احترام بگذارند و اين خواهش و دغدغه ما است. آنها بايد به تعهدات خود مطابق ميثاق‌نامه عمل کنند که طبيعتا احترام به رأي مردم و حضور در شوراي شهر است».
اما ميثاق‌نامه چه بود که حالا يکي آن را وحي منزل مي‌داند و ديگري بر اين باور است که اين ميثاق‌نامه مي‌تواند حسب زمان و موقعيت تازه بازخواني شود. تمامي نامزدهاي شوراي شهر تهران ملزم شده‌‌اند تا به ميثاق‌نامه متعهد شوند. يعني نامزدهاي فهرست ٢١نفره شوراي شهر، با امضاي يک ميثاق‌نامه متعهد شدند که بعد از رأي‌آوردن در انتخابات شوراي شهر تهران، حق ندارند به دليل گرفتن يک پست يا سمت، از عضويت شوراي شهر استعفا بدهند. غلامحسين کرباسچي چند روز مانده به نوروز ٩٧ به «شرق» گفته بود: «اگر اعضاي شوراي شهر يک روز ميثاق‌نامه امضا کنند، اختيار دارند يک روز هم آن را اصلاح کنند. نفس ميثاق‌نامه مبناي قانوني ندارد. مثلا آقايي بخواهد وزير شود، نمي‌شود جلوي وزير‌شدنش را گرفت. شما ميثاق‌نامه را مثل قانون وحي‌منزل گرفته‌ايد».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید