توزیع نامتوازن تختهای بیمارستانی در تهران
مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص توسعه تختهای بیمارستانی، گفت: در حال حاضر میانگین تختهای بیمارستانی در پایتخت ۲.۵ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر است بنابراین توزیع این تختها متوازن نیست.
به گزارش ایسنا، دکتر علی ماهر درباره شاخصهای تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت در دنیا گفت: در کشورهای توسعه یافته از شاخص ۱.۵ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت تا ۱۶ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت متفاوت است بنابراین نمیتوان نرم خاصی را برای دنیا در نظر گرفت و شاخص تخت به عواملی چون جمعیت، هرم سنی، فواصل جغرافیایی و وضعیت فرهنگی جامعه مربوط است. به طور میانگین در کشورهای در حال توسعه نیز شاخص تخت، حدود چهار تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت است و در منطقه مدیترانه شرقی و شمال آفریقا حدود ۲.۲ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت وجود دارد.
وی درباره وضعیت ایران در این حوزه افزود: در ایران اکنون ۱.۷ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت وجود دارد. چشماندازی که برای ۱۴۰۴ داریم، ۲.۶۲ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت برای کل کشور است که مساوی با شاخص فعلی کشورهای ترکیه و لبنان خواهد بود. البته دنیا به سمت افزایش تخت بیمارستانی در حرکت نیست، بلکه به سمت خدمات سرپایی و روزانه میرود.
ماهر درباره وضعیت شاخص تختهای تهران نیز گفت: در حال حاضر میانگین تختهای بیمارستانی در پایتخت ۲.۵ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر است اما اصلا این تختها به صورت متوازن توزیع نشده است. این وضعیت در کل کشور نیز به همین گونه است.
وی ادامه داد: در ایران با وجود آنکه میانگین تختها ۱.۷ در ازای ۱۰۰۰ نفر است اما در برخی شهرها شش تخت برای ۱۰۰۰ نفر در اختیار دارند. شهرهایی نیز وجود دارند که کمتر از نیم درصد تخت به ازای هزار نفر در اختیار دارند.
ماهر که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، با بیان اینکه در تهران عدم توازن و توزیع مناسب تختهای بیمارستانی بسیار زیاد است، گفت: مناطقی در تهران وجود دارد که میانگین تختهای بیمارستانی نزدیک به صفر است. یعنی هیچ تختی ندارند، اما چند منطقه وجود دارد که بالای ۲۰ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت در اختیار دارند و این نشان از عدم توازن در توزیع تختهای بیمارستانی است.